Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού δείχνει για έδρα του ΠΑΣ ο Γ. Χριστοβασίλης

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει ο ΠΑΣ με την Άλκμααρ


Το γήπεδο του Παναθηναϊκού «Απόστολος Νικολαίδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δείχνει ως πιθανότερη έδρα του ΠΑΣ ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του μιας και στο γήπεδο Περιστερίου γίνονται έργα, ενώ για το Αγρίνιο υπάρχει απαγορευτικό από την ΟΥΕΦΑ, καθώς δεν επιτρέπεται η αλλαγή πόλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Χριστοβασίλη στον ΣΠΟΡ FM

Για την πρόκριση του ΠΑΣ – έστω και δύσκολα – στην επόμενη φάση του Europa League: «Μετά το πρώτο παιχνίδι που κάναμε στα Γιάννενα νόμιζα ότι θα ήταν εύκολη υπόθεση η πρόκριση. Η ομάδα έδειχνε καλά στο πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από το πέναλτι και το δεύτερο γκολ, αγχωθήκαμε όλοι. Και οι παίκτες και εμείς στην εξέδρα. Καταφέραμε με ψυχραιμία να τελειώσει ευχάριστα η αναμέτρηση. Ήταν μεγάλη η χαρά για τους Έλληνες φιλάθλους και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μία επαρχιακή ομάδα προχωράει σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι προσγειωμένοι και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στα επόμενα ευρωπαϊκά ματς» 

Για τον κόσμο που περιμένουν στην Ολλανδία στον αγώνα με την Άλκμααρ: «Στη Νορβηγία υπολογίζαμε 300 άτομα, όμως κάποιες πτήσεις από Τουρκία ακυρώθηκαν και έτσι ήρθαν μαζί μας 150 άνθρωποι. Στην Ολλανδία υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που ζουν στις γειτονικές χώρες και αναμένεται να έχουμε τη στήριξή τους, ενώ από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν γύρω στα 300 με 350 άτομα. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι οπαδοί μας ήθελαν πολλά χρόνια να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν θέλουν να πάει η ευκαιρία χαμένη». 

Για την Άλκμααρ: «Είναι καλύτερη ομάδα και είναι ακόμα στο ξεκίνημά της. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και αν προσέξουμε στην άμυνα, θα μπορέσουμε να φύγουμε με πολύ καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι». 

Για την έδρα που θα χρησιμοποιήσει ο ΠΑΣ στον επαναληπτικό με τους Ολλανδούς: «Από την αρχή έχει προκύψει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τα πράγματα δυσκολεύουν σε κάθε γύρο και οι απαιτήσεις είναι περισσότερες. Είχαμε ζητήσει το γήπεδο Περιστερίου, όμως για διάφορα έργα που γίνονται εκεί, δεν είναι διαθέσιμο. Σε συνεργασία με την ΕΠΟ ζητήσαμε το γήπεδο του Αγρινίου, αλλά υπάρχει άρνηση από την UEFA, επειδή το γήπεδο πρέπει να είναι στην Αθήνα. Ζητήσαμε το Καραϊσκάκη, όμως και αυτό δεν είναι έτοιμο. Δεν έμενε άλλο γήπεδο, από εκείνο του Παναθηναϊκού, που και αυτό είναι σε διαδικασία ανακατασκευής. Το αφήσαμε το θέμα στην UEFA και περιμένουμε την επίσημη ενημέρωσή τους. Σε κάθε περίπτωση, το γήπεδο θα είναι στην Αθήνα. Δεν υπήρχε κανένα θέμα με τον Παναιτωλικό ή τους οπαδούς τους. Ευχαριστώ τον κ. Κωστούλα για την υποστήριξη, αφού διέθεσε το γήπεδό του, αν και υπήρχε μία μερίδα οπαδών που ήταν αρνητικοί. Ήταν 100% μαζί μας ο άνθρωπος. Δυστυχώς, έπρεπε να γίνουν πολλές διορθωτικές κινήσεις στο γήπεδό μας. Πολλά χρόνια μιλάμε για διάφορα πράγματα και δεν έχει γίνει τίποτα. Θα χάσουμε πολύ και από τη δύναμή μας». 



Για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τους αγώνες με την Άλκμααρ: «Δεν ξέρουμε ακόμα, αφού εξαρτάται και από το γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας στην Ελλάδα. Το πρώτο παιχνίδι θα το δείξει πιθανότατα η Nova». 

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΣ: «Τα τελευταία χρόνια πάντα προσπαθούμε να βρούμε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και 2-3 ποιοτικούς ξένους παίκτες. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και θα το κοιτάξουμε στην πορεία. Η επίθεση θέλει πιο πολύ βοήθεια. Χρειάζονται παίκτες που να είναι κατάλληλοι για το 3-5-2. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα». 

Για την παρουσία του Γιάννη Πετράκη στην ομάδα: «Ήταν προσωπική μου επιλογή και πολεμήθηκα πολύ γι' αυτή. Αν καθίσει ένας προπονητής αρκετό καιρό σε μία ομάδα, θα αποδώσει. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε την τάση να αλλάζουμε εύκολα τους προπονητές. Ο κ. Πετράκης δέθηκε πολύ γρήγορα με το επιτελείο μας και φέτος με μισή προετοιμασία η ομάδα αποδίδει αρκετά καλά. Όλη η ομάδα μας είναι οικογένεια». 

Για την περσινή σεζόν του ΠΑΣ: «Αγωνιστικά δεν αξίζαμε τη θέση αυτή και η προηγούμενη χρονιά ήταν καλύτερη για εμάς. Θέλουμε να κρατηθούμε στην πρώτη εξάδα και αυτό είναι κάτι δύσκολο. Γι' αυτό θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Θα είμαστε δίπλα στην ομάδα και ο κόσμος θα είναι πιο κοντά. Το θέλουν και οι παίκτες αυτό, να μην παίζουν σε άδεια γήπεδα».

Για τις εντυπώσεις του από το ταξίδι του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα στην έδρα της Οντ: «Αυτό που είδαμε στη Νορβηγία δεν θα το δούμε στην Ελλάδα σε πολλά χρόνια. Παίζαμε σε μία επαρχιακή ομάδα που είναι σε ένα χωριό 30.000 κατοίκων και έχει 130 χορηγούς! Σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Είμαστε πολύ μακριά σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομάδες». 

Για τη νέα τάξη πραγμάτων στη Σούπερ Λίγκα: «Γίνονται διάφορες κινήσεις προς το καλύτερο. Ελπίζουμε να βρεθούν λύσεις. Μακάρι να τα βρούμε με τη Nova και να βρούμε έναν βασικό χορηγό για τις ομάδες. Χθες έγινε μία συνάντηση του νέου προέδρου της Λίγκας με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Μακάρι όλα να πάνε καλά».