Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Στο πόδι οι Ηπειρώτες περιμένοντας την πρόκριση του ΠΑΣ

Με τον αέρα του 3-0 ο ΠΑΣ θα χτυπήσει σαν κόμπρα την Οντ με στόχο την πρόκριση

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με τις ευχές χιλιάδων Ηπειρωτών για πρόκριση, αναχωρεί σήμερα για τη Νορβηγία ο ΠΑΣ Γιάννινα όπου μεθαύριο Πέμπτη θα αναμετρηθεί με την Οντ στον επαναληπτικό αγώνα για την 2η φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κέρδισε με σκορ 3-0 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε την περασμένη Πέμπτη στα Γιάννινα και είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση όπου στην 3η φάση θα αντιμετωπίσει την Άλκμααρ στις 28 Ιουλίου στην Ολλανδία και στις 4 Αυγούστου εντός έδρας.

Η γιαννιώτικη αποστολή αναχωρεί το πρωί για την Αθήνα και το μεσημέρι θα αναχωρήσει αεροπορικώς για το Όσλο και στη συνέχεια οδικώς με λεωφορείο για την πόλη Σκίεν που είναι η έδρα της Οντ. Θα καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο αυτής της όμορφης πόλης, ενώ έχουν προγραμματισθεί και δύο προπονήσεις. Σήμερα το βράδυ θα γίνει προπόνηση σε βοηθητικό γήπεδο της Οντ και αύριο κανονική προπόνηση στο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας της Πέμπτης. 

Αυτό που θέλει ο Πετράκης είναι οι παίκτες να συνηθίσουν το πλαστικό χόρτο και τις κλιματολογικές συνθήκες. Για τον καιρό η μετεωρολογικές προβλέψεις εκτιμούν ότι θα υπάρχει θερμοκρασία 15-20 βαθμούς κάτι που δεν θα αποτελέσει μειονέκτημα για τον ΠΑΣ. Και ασφαλώς στο παιχνίδι θα επιλέξει ο Πετράκης το γνωστό σύστημα 3-5-2 αλλά με πολύ προσοχή και διάβασμα των συνθηκών του αγώνα με στόχο ο «Άγιαξ» να κλείσει τους διαδρόμους στα καρέ του Πασχαλάκη και στις αντεπιθέσεις να αναζητήσει το γκολ που θα είναι καταλυτικό για την ελληνική πρόκριση, καθώς υπάρχει το αβαντάζ με το 3-0 στα Γιάννινα. 

Μέχρι χθες βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί από την ΠΑΕ ποιοι θα είναι στην αποστολή που θα αναχωρήσει για τη Νορβηγία. Είναι όμως ανοιγμένο γράμμα, αφού 19 παίκτες δηλώθηκαν στη λίστα της ΟΥΕΦΑ, οπότε ή θα επιλεγούν 18 και θα μείνει απέξω ο Μαμπουλού που είναι ανέτοιμος ή θα είναι και αυτός. Οι σίγουροι που θα έχει στη διάθεσή του ο Πετράκης είναι οι: Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Λίλα, Καρανίκας, Ναδάλες,  Κοζορώνης, Ακόστα, Φερφελής, Γιάκος (πιθανή ενδεκάδα), Κόντε, Δώνης, Κολιοφούκας, Γαρουφαλιάς, Κούτρης, Σκόνδρας, Νικολιάς. Θα είναι επίσης ο Γιάννης Πετράκης, οι συνεργάτες του Γιώργος Γεωργουλόπουλος, Βασίλης Αλεξίου, Χρήστος Τσελιόπουλος, ο γιατρός Σταύρος Ριστάνης, οι φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και όλο το προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Αρχηγός αποστολής θα είναι ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος. Την αποστολή θα συνοδεύει ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης, ο νομικός σύμβουλος Μηνάς Λυσάνδρου. 

Η δεξίωση προς τιμή του ΠΑΣ θα γίνει αύριο βράδυ από την πλευρά της Οντ σε ανταπόδοση της άριστης φιλοξενίας που είχαν οι Νορβηγοί στα Γιάννινα. Παραμονές του αγώνα θα γίνει και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Πετράκη και του αρχηγού Αλέξη Μιχαήλ σε ώρα που θα ανακοινωθεί. Πιθανόν στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Οντ. 

Χθες η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι οι φίλοι του ΠΑΣ που θα ταξιδέψουν στο Σκίεν θα προμηθευτούν τα εισιτήριά τους έξω από το γήπεδο της Οντ, καθώς στη θύρα που θα φιλοξενηθούν θα υπάρχει εκδοτήριο. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 θα ήθελε να ενημερώσει τους φίλους της ομάδας που θα ταξιδέψουν στη Νορβηγία για τον επαναληπτικό της 21ης Ιουλίου ότι την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει ξεχωριστό εκδοτήριο για τον κόσμο μας στη Θύρα που θα φιλοξενηθούμε. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι €15 και η διάθεση θα αρχίσει τρεις ώρες πριν την έναρξη. Στον χώρο θα βρίσκεται ο Υπεύθυνος του Τμήματος Διαχείρισης Εισιτηρίων κ. Ανδρέας Πότσης για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση όλων των φιλάθλων μας». 

Εκτιμάται ότι οι φίλοι του «Άγιαξ» που θα βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου Skagerak Arena θα είναι περίπου 300-400 συνολικά από τα Γιάννινα, τη Σουηδία και άλλες χώρες της Σκανδιναβίας όπου υπάρχουν Ηπειρώτες. Χθες το απόγευμα έγινε η τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία επί ελληνικού εδάφους. Κανονικά προπονήθηκε ο Αλέξης Μιχαήλ που θα φορέσει πάλι το περιδέραιο του αρχηγού σ’ αυτό το ιστορικό παιχνίδι. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Πετράκης στην τακτική δίνοντας στο δίτερμα που έγινε συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του να είναι πολύ προσεκτικοί, να μη χάνουν εύκολα μπάλες και να έχουν αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι, που θα είναι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Σίγουρα η γηπεδούχος ομάδα θα είναι πιο δυνατή παίζοντας όλα για όλα για να κάνει την ανατροπή ή να πάει το ματς στην παράταση. Αυτό σημαίνει, όπως είπε ο Πετράκης, ο ΠΑΣ να έχει γρήγορα αντανακλαστικά και να είναι πάντα στο πνεύμα του παιχνιδιού. Οι Ηπειρώτες δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν αυτή την ευκαιρία της πρόκρισης, που θα έχει ιστορική σημασία, τη στιγμή μάλιστα που έχουν και το προβάδισμα του 3-0 με τη νίκη στα Γιάννινα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΩΝΙΑ

Το ματς Οντ – ΠΑΣ θα ξεκινήσει στις 20.00 (ώρα Ελλάδος) και θα το διευθύνει ο Πολωνός ρέφερι Τόμας Μούζιαλ. Βοηθοί του θα είναι οι Ρλάντοσλαβ Σιέκα, Σεμπάστιαν Μούτσα, τέταρτος ο Πάβελ Ρακόφσκι από την Πολωνία. Η τετράδα των διαιτητών ανακοινώθηκε χθες από την ΟΥΕΦΑ. Μέχρι χθες βράδυ δεν έγινε γνωστό αν θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση από ελληνικό κανάλι και ειδικά από τη NOVA που μετέδωσε το πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες». Αν δεν υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση οι φίλαθλοι θα αναζητήσουν μέσω διαδικτύου εικόνα από ξένα κανάλια ή από διαδικτυακές μεταδόσεις.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ

Αν προκριθεί ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει την Άλκμααρ. Το άσχημο για τους Γιαννιώτες είναι ότι δεν θα παίξουν στα Γιάννινα, γιατί το στάδιο «Ζωσιμάδες» δεν πληροί τις προϋποθέσεις και επιλέγηκε ως έδρα το γήπεδο του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Τους φιλάθλους που διαμένουν στα Γιάννινα θα βόλευε ένα πιο κοντινό γήπεδο και ειδικά η Θεσσαλονίκη λόγω της Εγνατίας, καθώς το ματς είναι σε εργάσιμη ημέρα και είναι δύσκολο να μετακινηθούν από Γιάννινα σε Αθήνα με αυθημερόν επιστροφή.

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ» ΤΗΣ ΑΛΚΜΑΑΡ ΣΤΟ ΣΚΙΕΝ

Πάντως ο προπονητής της Ολλανδικής ομάδας Βαν Ντε Μπρομ σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του αποκάλυψε ότι στο Σκίεμ θα είναι και «κατάσκοποι» της Άλκμααρ για να δουν από κοντά τις δύο ομάδες και ειδικότερα τον ΠΑΣ που είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση.