Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Κοντογιωργάκης: Ο Πετράκης άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας

Πάντα οι δηλώσεις του θρυλικού Εδουάρδο Κοντογιωργάκη έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον


Ο καιρός που οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα δονούσαν τις εξέδρες φωνάζοντας δυνατά «λόκο, λόκο, λόκο» ανήκει στο παρελθόν…
Ομως, ο Εδουάρδο Κοντογιωργάκης -περί ου ο λόγος- δεν σταματάει να δέχεται την αγάπη των συμπολιτών του στα Γιάννενα.

Μέλος της μυθικής εξάδας των Αργεντινών του ΠΑΣ Γιάννινα τη δεκαετία του ’70 (1973-83 και επέστρεψε το 1985-86 μετά το πέρασμα από την Κέρκυρα 1983-84) σημάδεψε εκείνη την εποχή για τον σύλλογο, αλλά και γενιές φιλάθλων.

Αμέσως μετά το παιχνίδι με την Οντ, ο Κοντογιωργάκης γνώρισε τη δική του αποθέωση από τους οπαδούς που μόλις τον είδαν φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.
Και εκείνος τους έλεγε «γιατί; Εγώ δεν έκανα κάτι. Στα παιδιά πηγαίνετε».

Ο ίδιος, όμως, δίνει τα εύσημα στον Γιάννη Πετράκη.
«Αυτός ο ΠΑΣ είναι ομάδα του Πετράκη. Τα αποτελέσματά του δεν είναι η νίκη επί της Οντ μόνο, αλλά και τόσους παίκτες που έχει πουλήσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Έχει αλλάξει την νοοτροπία του συλλόγου.
Εμείς τότε ήμασταν ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Και σήμερα ο ΠΑΣ έχει σπουδαίους παίκτες, αλλά τους έχει φέρει σε αυτό το επίπεδο ο προπονητής. Επιτέλους όμως ο ΠΑΣ έχει να δείξει παίκτες και όχι διοικήσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε χάσει την… μπάλα.
Εγώ πήγα στο γήπεδο το 2012. Κι είχα να πατήσω δέκα χρόνια. Και ας απέχει το γήπεδο από το σπίτι μου ένα τετράγωνο» είπε στο «Goal» ο Κοντογιωργάκης που αυτό που του έλειψε από το ματς ήταν «ο παλμός της εξέδρας επειδή ήμουν σχολιαστής στο ραδιόφωνο. Όμως, είμαι πολύ υπερήφανος γι΄αυτή την ομάδα. Εύχομαι αυτό να μην είναι το “ταβάνι” της. Ο Χριστοβασίλης που είναι αξιόλογος πρόεδρος να πήρε το “μάθημά” του, να είδε τι μπορεί να κάνει η ομάδα του και να επενδύσει ακόμη περισσότερο για φτάσει ο ΠΑΣ στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος».

Στη Νορβηγία ο 67χρονος πλέον Κοντογιωργάκης, που είναι πρόεδρος των ακαδημιών ΠΑΣ Ατρομήτου, δεν θα πάει, όμως, αυτό που λέει με δυνατή φωνή είναι: 

«Μακάρι την Πέμπτη ο ΠΑΣ μας να βγάλει όλους στους δρόμους να πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Αν και με φοβίζει η Οντ. Δεν μπορεί να είναι αυτή που είδαμε. Και ο πλαστικός χλοοτάπητας χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Πηγή: Εφημερίδα Goal – sentragoal.gr