Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ο Γιώργος Κυρούσης αποχαιρετά τον αγαπημένο μας "Ρίβα"

Ο Λάκης Στεργίου στο τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής "Αθλητικό Ραντεβού"


Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Κυρούσης, που υπήρξε στην χρυσή εποχή του «Άγιαξ της Ηπείρου» αθλητικός συντάκτης, πριν μεταπηδήσει στο πολιτικό ρεπορτάζ όπου και διέπρεψε, αποχαιρετά μέσα από το μπλόγκ allnews-epirus.blogspot.gr τον εκλιπόντα Λάκη Στεργίου.
Ο Γιώργος Κυρούσης γράφει τα εξής:

Tον Νίκο (Λάκη) Στεργίου, για πρώτη φορά τον γνώρισα στα «γήπεδα» των ΛΥΒ όπως ήταν γνωστά, όπου η πιτσιρικαρία των Ιωαννίνων έδινε τα απογευματινά της ραντεβού για να παίξουν μπάλα. 

Τον πρώτο λόγο είχε πάντα ο Ρίβα, όπως αποκαλούσαν όλοι τον Λάκη, χαρίζοντάς του το όνομα του πασίγνωστου Ιταλού ποδοσφαιριστή που ήταν διεθνής φίρμα εκείνη την εποχή.  Και δεν ήταν τυχαίος ο τίτλος Ρίβα στον Λάκη, γιατί εκτός των άλλων ήταν και πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά ποτέ δεν σκέφθηκε να χρησιμοποιήσει το ταλέντο του επαγγελματικά.

 Στόχος του ήταν το πτυχίο της Νομικής στην Γαλλία όπου σπούδαζε.  Παίρνοντας το πτυχίο τους, είχε περισσότερο χρόνο να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δείχνοντας ιδιαίτερη συμπάθεια και προσοχή στα παιδιά, που ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Πολλοί από αυτούς που αργότερα έκαναν επαγγελματική καριέρα, έμαθαν την μπάλα δίπλα στον Ρίβα.

Δεκαετίες δίπλα στον ΠΑΣ Γιάννινα στις καλές και τις άσχημες ημέρες της ομάδας. Αγνός συμπαραστάτης, χωρίς ποτέ να πει κακή κουβέντα για ποδοσφαιριστές, προπονητές ή διοικούντες. Πάντα αισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΣ, πάντα με τον καλό λόγο, ίσως ο μοναδικος φίλαθλος που ακόμη κι  όταν οι φίλαθλοι στρέφονταν κατά ενός προπονητή η διοικητικού παράγοντα, ο Λάκης ακολουθούσε την δική του τακτική χωρίς ποτέ να κατηγορήσει, πολλές φορές δεχόμενος αρνητικά σχόλια γι αυτή του την τακτική.

Με τον τρόπο αυτό αποδείκνυε ότι είναι αγνός φίλαθλος που αγαπά την ομάδα του και σχεδόν πάντα δικαιώνονταν για την στάση του. 

Γλωσσομαθής (καλός γνώστης της Γαλλικής και Ιταλικής – Ισπανικής) ο Λάκης εκτελούσε αμισθί και καθήκοντα διερμηνέα στον ΠΑΣ για τους ξένους ποδοσφαιριστές. Μόνιμος εκφωνητής και από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις  του γηπέδου…

Στις τηλεοπτικές εκπομπές μαζί με τον Νίκο Τσόλη, ήταν ένα ταιριαστό δίδυμο, όπου ο Λάκης πρόσθετε με τον δικό του τρόπο, το χιούμορ πέρα από τις ετοιμόλογες ατάκες του στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τηλεθεατές.
 Όταν πήγαινε στην Κέρκυρα, όπου επίσης ασκούσε την δικηγορία, η απουσία του από την εκπομπή ήταν αισθητή. Δύσκολα ο Νίκος Τσόλης θα βρεί αντικαταστάτη του Λάκη στην εκπομπή του.

Τον εκτιμούσα ιδιαίτερα, κυρίως λόγω του χαρακτήρα του αγνού και πιστού φιλάθλου του ΠΑΣ τον Λάκη, τον εκτιμούσα για το μόνιμο χαμόγελό του και τις υπέροχες ατάκες του, τον εκτιμούσα γιατί γνωρίζω ότι σε νομικές υποθέσεις  αρνούνταν να πάρει χρήματα από άπορους.

Καλό ταξίδι Λάκη και στον Παράδεισο που σε περιμένουν πολλοί γνωστοί και φίλοι, θα έχεις καλή παρέα με τους Κώστα Κράβαρη, Βαγγέλη Λέκκο, Βαγγέλη Γκουργκούλη, Νίκο Γέροντα, Ανδρέα Καραμανωλάκη, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Παύλο Νασιάκο, Θανάση Λέκα, Αλέκο Παπαγεωργίου και πολλούς, πολλούς άλλους από την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας. Καλό Παράδεισο Ρίβα…


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ