Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Το "αντίο φίλε" του Νίκου Τσόλη στο Λάκη Στεργίου

Νίκος Τσόλης και Λάκης Στεργίου σε μια από τις αμέτρητες τηλεοπτικές εκπομπές στο "Αθλητικό Ραντεβού"

Ο Λάκης Στεργίου μπορεί να έφυγε από κοντά μας, αλλά θα είναι μέσα στις καρδιές όλων, είτε έζησαν από κοντά μαζί του, είτε όχι. Γιατί ο αξιαγάπητος αυτός άνθρωπος ήταν ένα κομμάτι της πόλης, μια ολόκληρη ιστορία που δεν σβήνει ποτέ. 
Το gianninasports.gr συνεχίζοντας τα επετειακά αφιερώματα στη μνήμη του Λάκη Στεργίου, παραθέτει ένα πολύ συγκινητικό μα και βαθιά ανθρώπινο κομμάτι, για το πώς αποχαιρέτησε το Λάκη Στεργίου ο αδελφικός φίλος του και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Νίκος Τσόλης. Ήταν ένα αχώριστο και αχτύπητο δίδυμο, κάνοντας επί 24 χρόνια την άκρως πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή «Αθλητικό Ραντεβού» ενώ υπήρξαν  συνεργάτες παλιά στην ΠΑΣΠΟΡ και σε άλλες εφημερίδες.Όπως τόνισε στον επικήδειο λόγο του ο Νίκος Τσόλης, με το Λάκη Στεργίου τους χώρισε μόνο ο θάνατος και ο Νίκος θα συνεχίσει την εκπομπή με το γιό του Βασιλάκη.

Στον επικήδειο χαιρετισμό του μπροστά από τη σορό του Λάκη Στεργίου, ο Νίκος Τσόλης υπογράμμισε τα παρακάτω, έστω και αν με πολύ δυσκολία έβγαιναν τα λόγια του από συγκίνηση, καθώς ξεπροβοδούσε έναν αδελφικό του φίλο.

Το ξεκίνημα της εκπομπής "Αθλητικό Ραντεβού" το 1991 στο TVE. Εδώ καλεσμένος τους ο Άνθιμος Καψής

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΛΗ

Λάκη μας την έσκασες την ντρίμπλα. Αλλά τι ‘’τζίτζι ρίβα’’ θα ήσουν αν δεν μας την ‘’έσκαγες…;’’
Μας την έσκασες την ντρίμπλα και έφυγες για πάντα από κοντά μας. Αυτή την φορά δεν θα πας σε εκείνα τα ταξίδια που πηγαίναμε με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και άλλοτε επιστρέφαμε χαρούμενοι και άλλοτε λυπημένοι ανάλογα από το αποτέλεσμα !αυτή την φορά είναι το ταξίδι χωρίς επιστροφή.
Δεν είναι από εκείνα τα αστεία που έκανες, είναι η σκληρή πραγματικότητα που μας ματώνει την καρδιές γιατί χάνουμε για πάντα από κοντά μας τον φίλο, τον αδελφό μας συνοδοιπόρο ολόκληρα χρόνια για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την μικρή αλλά όμορφη πόλη μας.

Αγαπητέ και ενάρετε πολίτη Λάκη Στεργίου! είναι βαριά δουλειά ,δύσκολη και επώδυνη αυτή η ώρα την προσφώνησης του αποχαιρετισμού, και δεν σου κρύβω ότι εγώ ο σκληρός ,ο ασυμβίβαστος όπως με έλεγες αν θα αντέξω μέχρι το τέλος. Γι αυτό και τα έγραψα.

Πάνε παρα πολλά χρόνια απο τότε που η τύχη μας έφερε να συμφωνούμε σε πολλά πράγματα, να παίζουμε μπάλα και  περισσότερο  εσύ πίσω από τα τέρματα του σταδίου, να μαλώνουμε πολλές φορές όπως τα αδέλφια ,να φωνάζουμε και να πασχίζουμε για την αγαπημένη μας ομάδα τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.Να σου θυμίσω ότι την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα και αύριο ύστερα από εικοσιτέσσερα χρόνια θα κάνω το ‘’Αθλητικό ραντεβού ’’με τον Βασιλάκη μου. Δεν πρόλαβες την εικοστή πέμπτη πρεμιέρα. Μας χώρισε ο θάνατος Λάκη.

Ο αείμνηστος Λάκης Στεργίου παρουσιάζει την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣ το 1996


Προηγουμένως είχαμε ανοίξει την ΠΑΣΠΟΡ θυμάσαι; σε ενοχλούσε η μυρωδιά από το αντιμόνιο στις εγκαταστάσεις του Πρωινού λόγου και τις περισσότερες φορές έστελνες τα χειρόγραφα με την σύζυγο σου την Λουΐζα.

Θυμάσαι ρε Λάκη που ξεκινήσαμε και την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή αθλητικού περιεχομένου στην πόλη στο πρώτο κανάλι ,θυμάσαι; θυμάσαι την πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση που έκανες από την Νάουσα εσύ με τον Στέφανο τον Βασιλειάδη και εγώ από στούντιο;

Μαζί είχαμε πάει και στο δημοτικό ραδιόφωνο μαζί στέλναμε ανταποκρίσεις στις Αθηναϊκές εφημερίδες, μαζί λέγαμε να συνεχίσουμε στο ΒΗΜΑ και όπου θα μας έβγαζε. Δυο χρόνια μετά όλα τέλειωσαν, αλλά όσα χρόνια και να περάσουν κανένας δεν θα ξεχάσει την αγάπη σου γι αυτά που έκανες για τον ΠΑΣ είτε σαν διερμηνέας προπονητών και ξένων παιχτών είτε σαν διοικητικός παράγοντας.Εγώ που σε έζησα περισσότερο απ’όλους δεν θα ξεχάσω που έψαχνες χρήματα για τα παράβολα σε διάφορες νομικές υποθέσεις της ομάδας ,και τις περισσότερες φορές τα βάζαμε από την τσέπη μας.

Στην διαδρομή ίσως να πήρες λιγότερα απο όσα σου ανήκαν. Δεν σε ένοιαζε όμως γιατί είχες μεγάλη καρδιά ,ήσουν ολιγαρκής ,πάντα λιτός και τίμιος γι αυτό σου αξίζουν τα δίκαια και ανεκτίμητα ΕΥΓΕ.

Τέλη της δεκαετίας του '90 άλλη μια εκπομπή με καλεσμένο τον Μάνθο Κολέμπα


Για όσους σε γνωρίσαμε από κοντά ,δεν χρειαζόταν να φύγεις για να έρθει ο έπαινος ,τον είχες και εν ζωή, τώρα απλώς θα γίνει μείζων.

Αγαπημένε μας Λάκη ,ήσουν τυχερός που είχες δίπλα σου σύντροφο την Λουΐζα, αυτήν την θαυμάσια γυναίκα με την οποία πορεύτηκες στην ζωή και μεγαλώσατε τρία εξαίρετα παιδιά για τα οποία καμάρωνες και καμαρώνουμε όλοι.

Ο πόνος τους είναι πολύ μεγάλος όπως όλων μας γιατί σε λίγο θα αναπαύεσαι στην γη των Γιαννίνων που τόσο αγάπησες ,τώρα που θα καμάρωνες και θα απολάμβανες τα εγγόνια σου, τώρα που ‘’αρχίζαμε να κατεβαίνουμε το λαγκάδι των χρόνων όπως λέει ο ποιητής!...

Υπάρχει όμως για όλους μας μια παρηγοριά, για την Λουΐζα που ήταν ένας σύντροφος ενός σπουδαίου ανθρώπου και τα παιδιά σου, παιδιά ενός δίκαιου και καλού πατέρα και για εμάς που θρηνούμε, ότι γνωρίσαμε έναν άνθρωπο που ήταν ΑΝθΡΩΠΟΣ με κεφαλαία γράμματα.

Ριβα! Μαζί σου φεύγει ένα κομμάτι της πόλης και της αγαπημένης μας ομάδας ,δεν ξέρω πως θα νιώσουμε όταν την άλλη Κυριακή δεν θα ακούσουμε την φωνή σου να εκφωνεί τις συνθέσεις στο στάδιο. Ξέρουμε όμως οτι σήμερα το βράδυ θα έχεις πολλά να πεις με αυτούς που θα συναντήσεις και είναι αρκετοί ρε παιδί μου! 

Οι αείμνηστοι Γιώργος Λαγούδης και Τάσος Στούκας στα παλιά καλά χρόνια στο στάδιο


Αύριο δεν θα παίξετε μπακότερμα ,βγαίνουν άνετα πλέον  οι συνθέσεις.! Δώσε χαιρετισμούς σε όλους, στον Κώστα τον Μπέγκα ,τον Βαγγέλη τον Γκουργκούλη, τον Χριστόφορο τον Παπαδόπουλο ,τον Μηνά τον Βογιατζή,τον Γιώργο τον Πρίσκα ,τον Μελέτη τον Παπαδόπουλο, τον Αλέκο τον Παπαγεωργίου ,τον Ανδρέα τον Καραμανωλάκη ,τον Νίκο τον Γέροντα , τον Πάνο τον Κύρκο , τον Κώστα  Κράβαρη, τον Βαγγέλη Λέκκο, τον Προκοπ, τον Φαφιέ και άλλους ρε Λάκη που ξεχνώ! να βρεις και τον Γιώργο τον Λαγούδη τον Τάσο Στούκα, να αρχίζετε τα πειράγματα για να ξεχνιέσαι και τον Αλέκο τον Κιτσάκη να σας τραγουδάει τον ύμνο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!

Καλό ταξίδι Ρίβα.


ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Σημείωση gianninasports.blogspot.gr Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της εκπομπής "Αθλητικό Ραντεβού" στο facebook