Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Θα μας λείψεις Λάκη, καλό παράδεισο να έχεις

"Έφυγε" ο Λάκης Στεργίου μια εμβληματική φυσιογνωμία της τοπικής κοινωνίας και του Γιαννιώτικου αθλητισμού


Ένας φίλος και πολύ καλός άνθρωπος έφυγε σήμερα από κοντά μας και θα μας λείψει πάρα πολύ όσα χρόνια και αν περάσουν. Απίστευτο μας φαίνεται ότι την άλλη Κυριακή που θα πάμε στο γήπεδο δεν θα δούμε τον αγαπητό σε όλους Λάκη Στεργίου, να εκφωνεί τις συνθέσεις, να κάνει τις πλάκες του, να είναι ο μεταφραστής των ξένων παικτών και να μη το βλέπουμε από τη γνωστή ιστορική και πετυχημένη εκπομπή «Αθλητικό Ραντεβού» που ήταν επί πολλά χρόνια συμπαρουσιαστής με το Νίκο Τσόλη.


Ο λόγος για το δικηγόρο Νικόλαο Στεργίου, Λάκη όπως τον φωνάζαμε, «Ρίβα» όπως τον αποκαλούσαμε όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. Εκτός από δικηγόρος υπήρξε αθλητικογράφος επί πολλά χρόνια σε τοπικές εφημερίδες και ανταποκριτής στην «Αθλητική Ηχώ», "Απογευματινή" και άλλες εφημερίδες. Και επί σειρά πολλών ετών συμπαρουσιαστής στο «Αθλητικό Ραντεβού». Μα πιο πολύ ήταν ΠΑΣ Γιάννινα. Όλη του η ζωή ήταν στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Φίλαθλος, οπαδός, αθλητικογράφος, διαιτητής στα μεγάλα διτέρματα του παρελθόντος, εκφωνητής.. Ότι βοηθούσε την ομάδα ικανοποιούσε τον «Ρίβα». Η αγάπη του για τον ΠΑΣ, για τον αθλητισμό, για το ποδόσφαιρο ήταν ανυπέρβλητη.

Για τον Λάκη Στεργίου όπως τον γνωρίσαμε τα τελευταία 31 χρόνια στο ρεπορτάζ του ΠΑΣ Γιάννινα ένα μόνο θα πούμε: Ήταν άκακος άνθρωπος και μεγάλη καρδιά. Είχε ψυχή και ευαισθησίες ενός μικρού παιδιού. Πάντα με τον καλό λόγο, με το χαμόγελο, με καλοσύνη και ευγένεια. Προικισμένος άνθρωπος και καλλιεργημένος με μια βαθιά κουλτούρα που σπάνια συναντάς στο χώρο μας. Δικηγόρος, αθλητικογράφος, γλωσσομαθέστατος αλλά και φίλος της μουσικής. Για όσους δεν ξέρουν, ο Λάκης Στεργίου από τα φοιτητικά του χρόνια αγαπούσε πολύ τη μουσική και ήταν σε μουσικά σχήματα. Για μια τέτοια πολυεπίπεδη προσωπικότητα μιλάμε, ασχέτως αν από ταπεινοφροσύνη δεν ήθελε ποτέ να μιλήσει για τον εαυτό του.

Θα λείψει σε όλους μας ο Λάκης. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μη τον έχει συμπαθήσει, είτε τον γνώριζε είτε όχι. Μα πιο πολύ θα λείψει από την αγαπημένη του οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες. Πραγματικά μας φαίνεται απίστευτο ότι θα πάμε στο γήπεδο και δεν θα βρούμε τον «Ρίβα».

Σε άλλα σημειώματα θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα για τον Λάκη Στεργίου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Θεός να τους δώσει δύναμη και κουράγιο σ’ αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες ώρες.
Καλό ταξίδι Λάκη, καλό παράδεισο να έχεις. Χαιρετισμούς στον Κράβαρη, στον Λέκκο, στον Ευαγγελίδη, στον Πάνο Κέτσο και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού που ξεπροβοδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Η κηδεία του Λάκη Στεργίου θα γίνει την Πέμπτη 20 Αυγούστου και ώρα 17:00 από την εκκλησία της Περιβλέπτου. 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ