Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Άδικη ήττα με καλή εμφάνιση του ιστορικού "Άγιαξ" (video)

Μονομαχία Τσουκαλά με Σκούρτη (ΦΩΤΟ από την επίσημη ιστοσελίδα του Αστέρα)


Καλή εμφάνιση έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο σημερινό φιλικό με τον Αστέρα που έγινε στην Τρίπολη και το σκορ 1-0 με το οποίο ηττήθηκε από το γκολ στο 3’ του Σκούρτη τον αδικεί. Γιατί ο ΠΑΣ στο 33’ έχασε πέναλτι (καταλογίστηκε σε καθαρό χέρι του Τορμένα σε σουτ του Τσάβεζ) που εκτέλεσε ο Τσάβεζ και απέκρουσε ο τερματοφύλακας Κοσίτσκι και στο 90’ χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα όταν από τετ-α-τετ ο Σαπαλίδης πλάσαρε και απέκρουσε ο τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος. 


Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι με πάθος και από τις δύο ομάδες σαν να ήταν αγώνας πρωταθλήματος με συνέπεια ο διαιτητής Δελφάκης να δείξει αρκετές κίτρινες κάρτες. Ο Αστέρας μπήκε περισσότερο δυνατά στο παιχνίδι και το γκολ στο 3’ προήλθε όχι από οργανωμένη επίθεση από λάθος παίκτη του ΠΑΣ (γλίστρησε και έχασε τη μπάλα) που εκμεταλλεύτηκε ο Σκούρτης με ένα καλό σουτ στη γωνία που άφησε άναυδο τον Βελλίδη. 

Ο ΠΑΣ από το 20’ και μετά ισορρόπησε τον αγώνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το χαμένο πέναλτι του Τσάβεζ. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ βελτιώθηκε περισσότερο και στο τελευταίο τέταρτο είχε κάποιες ευκαιρίες όχι απλά να ισοφαρίσει αλλά να κάνει και την ανατροπή με πιο κραυγαλέα αυτή του Σαπαλίδη στις καθυστερήσεις που έκλεψε τη μπάλα από τον Γκοϊάν αλλά δεν πλάσαρε όπως έπρεπε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο που άπλωσε το χέρι και απέκρουσε. Και οι δύο ομάδες είχαν καλά διαστήματα, σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι που δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες. 

Μπορεί στην ουσία τα φιλικά να είναι μέρος της προετοιμασίας αλλά για ψυχολογικούς λόγους οι παίκτες θέλουν τη νίκη γι’ αυτό υπάρχει και το πείσμα, ειδικά όταν παίζουν ομάδες της ίδιας κατηγορίας. Απ’ όλα τα φιλικά ο ΠΑΣ έκανε σήμερα στην Τρίπολη την καλύτερη εμφάνιση και η ήττα με 1-0 τον αδικεί.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάϊκος Βεργέτης): Κοσίτσκι (60’ Θεοδωρόπουλος), Ζησόπουλος (46’ Σανκαρέ), Παντελιάδης (64’ Κυριακόπουλος), Αλόκο (46’ Ιγκλέσιας), Τορμένα (46’ Μούκαμ), Κουάτε (46’ Γκοϊάν), Ντουντού (46’ Χαμντανί), Δημούτσος (46’ Μπερτόλιο), Σκούρτης (46’ Μάσα), Φούντας (46’ Λανθαρότε), Μπαράλες (38’ Γιάννου)


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (70’ Περιστερίδης), Αυγενικού (46’ Σκόνδρας), Καρανίκας (69’ Κοζάκης), Μπέριος, Ναδάλες (60’ Μυρθιανός), Ακόστα (60’ Ηλιάδης), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος (69’ Κρητικός), Ίλιτς (76’ Γαρουφαλιάς), Τσάβες (69’ Κοζορώνης), Μανιάς (60’ Σαπαλίδης)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ