Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αλλιώς βλέπουν τα φιλικά οι προπονητές και αλλιώς οι φίλαθλοι

Ο Γιάννης Πετράκης δίνει οδηγίες στον Ίλιτς στο πρώτο φιλικό με τον Παναιτωλικό


Όπως γράψαμε και άλλες φορές, τα πρώτα φιλικά είναι για τους προπονητές για να δουν κάποια πράγματα στην ομάδα και όχι για τον κόσμο που βλέπει και τα φιλικά από μια άλλη οπτική γωνία. Ο κόσμος είναι λογικό να θέλει νίκες γιατί πάντα λειτουργεί με το συναίσθημα και όχι με τον επαγγελματισμό που λειτουργεί ένας προπονητής. Και επιπλέον ο κόσμος εύκολα ενθουσιάζεται και εξίσου εύκολα απογοητεύεται, ανάλογα με τα αποτελέσματα. 


Το γράφουμε αυτό γιατί στο ματς με τον Παναιτωλικό που ο ΠΑΣ έριξε 4 γκολ και νίκησε με ένα εντυπωσιακό σκορ 4-1, αρκετοί ήταν αυτοί που ενθουσιάστηκαν λες και πήρε κανένα πρωτάθλημα. Ήρθε μετά η ήττα με 3-1 από τον Ηρακλή, λόγω και της κούρασης, που επέφερε το εντελώς διαφορετικό συναίσθημα σε μερίδα φιλάθλων. Κάποιοι πικράθηκαν και κάποιοι άλλοι σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ζήτησαν ενισχύσεις και μεταγραφές. Λοιπόν για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. 

Ούτε ομαδάρα έγινε ο ΠΑΣ επειδή νίκησε 4-1 τον Παναιτωλικό, ούτε για…πέταμα είναι επειδή έχασε 3-1 από τον Ηρακλή. Τα φιλικά αυτά είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας, με πολλές δοκιμές από τους προπονητές και δεν απεικονίζουν την πραγματική εικόνα των ομάδων. Συνεπώς υπομονή. Παλιά ο Γιάτσεκ Γκμοχ όταν ήταν προπονητής στον ΠΑΣ έλεγε ότι από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μετά οι ομάδες  βρίσκουν τα πατήματά τους και φαίνονται οι δυνατότητες όπως και οι αδυναμίες που έχουν.