Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αφιέρωμα των Φαιάκων για τον "Άγιαξ της Ηπείρου"

Αφιέρωμα στον ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Α. Ο. Κέρκυρα


Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κέρκυρας (www.kerkyrafc.gr) υπάρχει το παρακάτω αφιέρωμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα με αφορμή το φιλικό που θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουλίου και ώρα 18:30 

Το θέμα της μη αδειοδότησης και οι περιορισμοί που αυτή, εξ ορισμού, συνεπαγόταν (απόκτηση έως τριών παικτών άνω των 24 ετών), υπήρξε το κυρίαρχο στοιχείο της pre season περιόδου για τον ΠΑΣ Γιάννινα.


Ο αντίπαλος της Κέρκυρας στο πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής περιόδου, είχε, ως εκ τούτου, κύρια μέριμνά του τη διατήρηση, στο μέτρο του δυνατού, της περσινής ομάδας (που τερμάτισε έναν, μόλις, βαθμό πίσω απ’ τα play off) και, δεδομένων των συνθηκών το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.
Η πρώτη πράξη, κόπιασε με την παραμονή στον πάγκο του προπονητή, Γιάννη Πετράκη και των συνεργατών του (Γεωργουλόπουλος, Αλεξίου, Τσελιόπουλος). Και την οποία ακολούθησε η ανανέωση - διατήρηση στο δυναμικό της μεγάλης πλειοψηφίας των βασικών του μονάδων, όπως οι Βελλίδης, Ναδάλες, Ακόστα, Μιχαήλ (συν Αυγενικού και Γαρουφαλλιάς). Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την (επιπλέον) ύπαρξη παικτών όπως οι Ίλιτς και Τσάβες, μοιάζουν να εγγυώνται σε εξαιρετικό βαθμό μια (εκ νέου) απόλυτα ανταγωνιστική ομάδα, με υψηλό βαθμό ομοιογένειας.

Πέραν τούτων, βεβαίως, οι προσθαφαιρέσεις δεν έλειψαν. Με πιο χαρακτηριστική καταγραφή (ως προς τις αποχωρήσεις) το «αντίο», μετά από 14 χρόνια προσφοράς, του εμβληματικού, Γιώργου Ντάσιου. Αναλυτικά, το καλοκαιρινό «πάρε- δώσε»:

Αποκτήθηκαν: Κώστας Περιστερίδης (24 χρ., τερματοφύλακας- από Πλατανιά), Δημήτρης Φερφέλης (22 χρ., επιθετικός- από Τσβόλε Ολλανδίας), Βαλάντης Κοζορώνης (23 χρ., μέσος, από Εργοτέλη), Νίκος Καρανίκας (23 χρ., αμυντικός, από ΑΕ Λάρισας). Ενώ, επιπλέον, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και ο (προερχόμενος απ’ την ομάδα Νέων) Νίκος Κολιοφούκος (18 χρ., τερματοφύλακας) κι επέστρεψε από εξάμηνο δανεισμό στον Θεσπρωτό ο Γιάννης Ιωάννου (21 χρ., μεσοεπιθετικός).

Αποχώρησαν: Αρμπέν Μουσκάι (21 χρ., αμυντικός- πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στην Παρτιζάνι Τιράνων κι έμεινε ελεύθερος), Γιώργος Ντάσιος (32 χρ., αμυντικός- ελεύθερος), Γιάννης Νάκος (22 χρ., επιθετικός- ελεύθερος), Νίκος Κοροβέσης (23 χρ., μεσοεπιθετικός- σε ΠΑΟΚ), Χάρης Χαρίσης (20 χρ., αμυντικός- σε ΠΑΟΚ), Δημήτρης Σωτηρίου (27 χρ., τερματοφύλακας- σε Πλατανιά).
Ο ΠΑΣ άρχισε την προετοιμασία του την 1η Ιουλίου (ταυτόχρονα, δηλαδή, με την Κέρκυρα), ενώ το βασικό της στάδιο έλαβε χώρα στο Καρπενήσι, αρχής γενομένης από τις 12 Ιουλίου και για 13, συνολικά, ημέρες. Σ’ αυτό το διάστημα οι Ηπειρώτες έδωσαν δύο δυνατούς αγώνες προετοιμασίας, σημειώνοντας μία νίκη και μία ήττα. Αναλυτικά:

Σάββατο, 18/7: ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός 4-1 (26’ Κατσέτης, 35’ Φερφελής, 53’ Σαπαλίδης, 85’ Τζημόπουλος – 90’ Σάαντο).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Κοζάκης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Κατσέτης, Ηλιάδης, Ίλιτς, Γιάκος, Ακόστα, Φερφελής. Έπαιξαν και οι: Κολιοφούκας, Μπέριος, Αυγενικού, Τζημόπουλος, Σαπαλίδης, Καρανίκας, Κρητικός, Τσάβες, Μανιάς, Μυρθιανός, Αλεξίου, Βαλμάς, Μασούρας, Παππάς. 

Πέμπτη, 23/7: ΠΑΣ Γιάννινα- Ηρακλής 1-3 (15’ Φερφελής - 6’ Ρομάνο, 48’ Λάζαρ, 55’ Μπουλούτ).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μπέριος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ίλιτς, Φερφέλης, Κοζορώνης, Αλεξίου, Κρητικός. Έπαιξαν και οι: Ακόστα, Μανιάς, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ.

Σημειώνεται ότι, πλην του αυριανού φιλικού στο ΕΑΚ, αλλά και του... επαναληπτικού- πρόβα τζενεράλε, στους «Ζωσιμάδες», την Κυριακή, 16/8 (18.45), οι Γιαννιώτες έχουν προγραμματίσει ακόμη τους εξής αγώνες προετοιμασίας:

8/7: Με Παναιτωλικό (στα Ιωάννινα).

1/8: Με Αστέρα Τρίπολης (στην Τρίπολη).


2/8: Με Αστέρα Τρίπολης (στην Τρίπολη).