Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Στο Καρπενήσι και φέτος το καλοκαίρι ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Το ξενοδοχείο AVARIS που θα διανείμει ο ΠΑΣ και στο βάθος η όμορφη πόλη του Καρπενησίου που θα φιλοξενήσει για 3η χρονιά τον Άγιαξ της Ηπείρου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο Καρπενήσι θα γίνει και φέτος η προετοιμασία του ΠΑΣ για τη νέα σαιζόν 2015-2016. Θα είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα προετοιμαστεί στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας βάζοντας βάσεις και πάλι για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα.
Ήδη έχει κλειστεί το ίδιο αθλητικό κέντρο των προηγούμενων ετών όπου οι άνθρωποι της ομάδας έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από τα γήπεδα και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. 


Η διαμονή θα γίνει στο ξενοδοχείο AVARIS και η αποστολή του «Άγιαξ της Ηπείρου» θα είναι στο Καρπενήσι στις αρχές Ιουλίου. Στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου που θα φιλοξενήσει για 3ο καλοκαίρι τον «Άγιαξ της Ηπείρου» αναγράφονται και τα εξής: «Το Καρπενήσι είναι ο πρώτος προορισμός για προετοιμασία ομάδων στην Ελλάδα και το Avaris είναι το πιο οργανωμένο ξενοδοχείο για να τις φιλοξενεί. 

Με πείρα πολλών ετών στον αθλητικό τουρισμό και εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για αυτόν τον σκοπό, το ξενοδοχείο μας είναι πάντα έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας σας. Το έμπειρο προσωπικό, το πλήρως εξοπλισμένο spa και γυμναστήριο αλλά και το ιδιόκτητο γήπεδο ποδοσφαίρου υψηλών προδιαγραφών είναι τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά».

Το ΔΑΚ Καρπενησίου που θα γίνουν τα πρώτα φιλικά του καλοκαιριού

Μάλιστα κάθε χρόνο υπάρχει και το τάμα στην Παναγιά την Προυσιώτισσα, το μοναστήρι της οποίας επισκέπτεται σύσσωμη η αποστολή. Κάτι που φυσικά θα γίνει και φέτος. Η Μονή Προυσού (ή Προυσσού, όπως επίσης αναφέρεται) είναι μοναστήρι του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου και 53 βορειοδυτικά του Αγρινίου, 2 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. 

Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού, η οποία είναι κατάφυτη από έλατα. Η Ιερά Μονή Προυσού είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου (στην Απόδοση της Κοίμησης). Το όνομα της Μονής οφείλεται στη θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας Προυσιώτισσας». 

Η εικόνα αυτή κατάγεται από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Εικάζεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Κατά την παράδοση, η Μονή ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα (κατ' άλλους τον 12ο αιώνα, με χρονολόγηση των παλαιότερων ανεπίγαφων τοιχογραφιών του καθολικού).