Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πως την πάτησαν από τον "Άγιαξ" Μίτσελ, Άγγελος, Σα Πίντο!

Κοροβέσης και Κίτσιου σε μια μονομαχία στο σημερινό θρίαμβο με 3-0 του ΠΑΣ επί του ΠΑΟΚ

Μεγάλη μπάλα και  μεγάλη νίκη σήμερα από τον ΠΑΣ Γιάννινα που συνέτριψε με 3-0 τον ΠΑΟΚ με γκολ που σημείωσαν Λίλα, Κοροβέσης και Μανιάς. Η νίκη αυτή που αγγίζει τα όρια του θριάμβου παίρνει μεγαλύτερη αξία, όπως είπε και ο Πετράκης στις δηλώσεις του, επειδή σημειώθηκε κατά του πρωτοπόρου στη βαθμολογία ΠΑΟΚ. Ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» έδειξε και στο παιχνίδι αυτό ότι έχει δυνατό μέταλλο που το δείχνει κυρίως στις μεγάλες ομάδες. 


Πήρε ισοπαλία 2-2 στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, τσάκισε Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον ΟΦΗ και σήμερα συνέτριψε σε σημείο διασυρμού και τον ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη. Σειρά τώρα έχει και ο Παναθηναϊκός για να πάρει και αυτός το δικό του μάθημα, για να αποδειχτεί για μια ακόμα φορά ότι ο περήφανος και ιστορικός ΠΑΣ δεν ανήκει σε κανένα άρμα, δεν είναι νεροκουβαλητής κανενός «αφεντικού», αλλά ανήκει μόνο στην πόλη του, στον κόσμο του και σε ολόκληρη την Ήπειρο. 

Έκοψε βαθμούς τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και από τον ΠΑΟΚ και αν είναι σε καλή μέρα και πάνε όλα καλά, ούτε ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει στους «Ζωσιμάδες». Κανείς φαρμακόγλωσσος δεν μπορεί να πει κουβέντα σε βάρος του «Άγιαξ».

Τώρα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ ακολούθησε με τις οδηγίες την ίδια έξυπνη τακτική που ακολούθησε σε όλα τα παιχνίδια. Έδεσε άμυνα με το κέντρο, έκλεισε χώρους, έβαλε εμπόδια και στην κόντρα επίθεση έβγαινε σαν κόμπρα χτυπώντας τον στόχο εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Όλες οι ομάδες και όλοι οι αντίπαλοι προπονητές, ήξεραν πως παίζει ο ΠΑΣ αλλά κανείς δεν μπόρεσε να τον εξουδετερώσει. Ούτε ο Μίτσελ, ούτε ο Σα Πίντο, ούτε σήμερα ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης. Γιατί οι παίκτες είναι απρόβλεπτοι. Όταν έπαιρναν τη μπάλα Τσάβεζ, Λίλα, Τσουκαλάς και μετά ο Ακόστα, ήταν δύσκολο στην κόντρα να τους αναχαιτίσουν οι του ΠΑΟΚ. 

Ο ΠΑΣ τους έδινε χώρο, τους τράβηξε μπροστά και στην κατάλληλη στιγμή σαν σαίτα τους τρύπησε τρεις φορές την άμυνα και τα δίχτυα. Και δεν είναι μόνο τα τρία γκολ, αλλά οι φάσεις και οι προϋποθέσεις που δημιούργησε ο ΠΑΣ για να πετύχει και άλλα γκολ. Κάπως έτσι, στο ίδιο τέμπο κύλησε όλο το παιχνίδι. Με τον «Άγιαξ» να κρατά καλά στα νώτα του και να  κάνει άνω κάτω το Δικέφαλο με τις αντεπιθέσεις.

Όλοι οι παίκτες τα πήγαν σήμερα καλά. Ο Βελλίδης ήταν σταθερός. Ο Στρούνα βοήθησε και μπροστά καθώς είναι τεχνίτης και κατέβαζε τη μπάλα. Το ίδιο και ο Ναδάλες από αριστερά που έχει πόδι φαρμάκι με σέντρες – διαβήτη. Το κεντρικό δίδυμο Τζημόπουλος, Μιχαήλ μπλόκαραν τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και τον Περέϊρα που έβγαινε σαν δεύτερος σέντερ φορ. Ο Λίλα ήταν αέρινος. Είχε μεγάλα κέφια και με το γκολ άνοιξε το δρόμο για τα δίχτυα. Καλός ο Τσουκαλάς που βοήθησε να μη χαθεί το κέντρο ενώ βοηθούσε πολλές φορές την άμυνα αλλά και την επίθεση. Ο Τσάβεζ έδωσε τα Αργεντίνικα διαπιστευτήρια. Χόρεψε τάγκο τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και τους έκανε ότι ήθελε. Τα δύο πρώτα γκολ μπήκαν από δικές του μπαλιές. 

Ο Κοροβέσης ξεκίνησε μετά από πολύ καιρό (πάνω από 2 μήνες) με τη βασική ενδεκάδα και ήταν καλός πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ. Ο Χαρίσης  έδειξε αποφασιστικότητα και μυαλό σαν να έπαιζε πολλά χρόνια στη σούπερ λίγκα. Ο Ίλιτς μόνος του μπροστά δεν μπορούσε περισσότερα πράγματα, αλλά πολλές φορές μάρκαρε στο χώρο του κέντρου και έδινε ανάσες και βοήθειες. Έξυπνες και οι τρεις αλλαγές του Πετράκη. 

Ο Ντάσιος βοήθησε την άμυνα, ο Ακόστα έδωσε ανάσες στον Τσάβεζ και ήταν ένας από τους άξονες των αντεπιθέσεων, ενώ ο Μανιάς πέτυχε το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις που σφράγισε τη νίκη. Βέβαια το ξέσπασμα που έκανε να κλωτσά το σημαιάκι του κόρνερ του στοίχισε την κόκκινη κάρτα, αλλά δεν βαριέσαι, τέτοιες ώρες ας πάει και το παλιάμπελο.

Από τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να ξεχώρισε. Ήταν σε πολύ άσχημη βραδιά ο Δικέφαλος, που ναι μεν  είχε ελλείψεις αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα και είναι στην πρώτη θέση οφείλει πάντα να έχει εναλλακτικές λύσεις και δεν είναι δικαιολογία να πει ότι είχε ελλείψεις. Κρίμα για τον Άγγελο Αναστασιάδη που κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, αλλά ο ΠΑΟΚ παραπαίει τον τελευταίο καιρό και μετά το διπλό επί του Ολυμπιακού βαδίζει και παραμιλά….

ΤΑ ΓΚΟΛ

26’: Το γκολ για τον ΠΑΣ με τον Άντι Λίλα. Η φάση ξεκίνησε από το χώρο του κέντρου, όπου ο Τσάβεζ κέρδισε την κόντρα από τον Βίτορ, έδωσε δεξιά τη μπάλα στον Λίλα που με δυνατό σουτ στη γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ κάνοντας το 1-0. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο Γλύκος στην προσπάθεια να αποκρούσει και αντικαταστάθηκε με τον Ιτάνζ.

72’: Το 2-0 για τον ΠΑΣ με τον Κοροβέση. Ο Τσάβεζ ήταν αυτός που έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον κενό χώρο και στα καρέ του ΠΑΟΚ, όπου βρέθηκε έξυπνα ο Κοροβέσης που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ.

92’: Το 3-0 με κοντινό σουτ του Μιχάλη Μανιά. Ο Ακόστα ήταν αυτός που έβγαλε την πάσα αριστερά και ο επερχόμενος Μανιάς με ωραίο σουτ έκανε το 3-0 εν μέσω αποθέωσης των φιλάθλων. Στη φάση αυτή έβγαλε τη φανέλα και κλώτσησε το σημαιάκι του κόρνερ με συνέπεια να πάρει διαδοχικά δύο κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8': Πρώτη τελική στο ματς. Ο Λίλα κάνει ένα καλό δυνατό μακρινό σουτ, πάνω από τα δοκάρια.

10': Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, που αναπτύχθηκε ωραία και με μεταφορά της μπάλας από αριστερά στα δεξιά. Ο Λίλα βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, αλλά λίγο πλάγια, απόκρουσε ο Γλύκος το σουτ του.

12': Υποψία φάσης για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη να πιέζει τον Βελλίδη, αλλά τελικά οι αμυντικοί να διώχνουν.

13': Κίτρινη ο Βίτορ.

17': Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης ελίσσεται ωραία στην περιοχή και σουτάρει, ο Βελλίδης αποκρούει και στη συνέχεια λέει όχι και στον Σαλπιγγίδη που πήρε το ριμπάουντ.

24': Μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΣ. Ο Τσάβες παραλίγο να βάλει ένα εκπληκτικό γκολ με λόμπα, ο Γλύκος βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και έσωσε. Άουτ αντί για κόρνερ δίνει άουτ ο Βοσκάκης.

33': Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Περέιρα βρίσκει τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή, αυτός σουτάρει από δύσκολη γωνία, αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο Βελλίδης.

45+2': Κίτρινη ο Αθανασιάδης.

46': Φιλόδοξη ενέργεια του Τσάβες, που θέλησε να αιφνιδιάσει τον Ιτάνζ από μακριά χωρίς όμως επιτυχία.

52': Καλό αριστερό σουτ του Λίλα, άουτ.

69': Μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ. Ωραία ανάπτυξη από αριστερά, γύρισμα του Τζανδάρη, ο Περέιρα από τη μικρή περιοχή δεν μπορεί να σκοράρει. Κόρνερ καθώς έχει βρει τη μπάλα στον Ναδάλες.

72': Καλή στιγμή ο ΠΑΣ. Σέντρα του Ναδάλες, κεφαλιά υπό πίεση του Ακόστα άουτ.

82': Η μπάλα φτάνει στον Αθανασιάδη που στρώνει στον Τζανδάρη, απογοητευτικό το σουτ του, ψηλά άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου) με βοηθούς τους Βερρής (Λήμνου), Σταυρουλάκη (Ρεθύμνου). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Χρήστος Γενναίος (Αθηνών). Ο Κρητικός διαιτητής έκανε κάποια λάθη, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί ότι άλλαξε κάτι στη ροή του αγώνα από δικές του αποφάσεις.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης (83’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ίλιτς (61’ Ακόστα), Χαρίσης, Τσάβεζ (86’ Μανιάς), Ναδάλες.
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος (31’ Ιτάνζ), Σκόνδρας, Περέϊρα (76’ Κουλούρης), Αθανασιάδης, Κάτσε, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Κίτσιου (66’ Παπαδόπουλος).
-Κόπηκαν 3.075 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 24.130 ευρώ.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ (15η)

Κέρκυρα – Εργοτέλης 3-1
Πανθρακικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1
Ατρόμητος – Λεβαδειακός 1-0
Βέροια – Νίκη Βόλου 2-0
ΟΦΗ – Καλλονή 1-1
Παναιτωλικός – Πλατανιάς 1-0
Ολυμπιακός – Πανιώνιος 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 3-0
Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 4-2


 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 14 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 31
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 30
Παναθηναϊκός 26
Αστέρας Τρίπολης 25
Βέροια 24
Skoda Ξάνθη 24
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Ατρόμητος 22
Καλλονή 21
Παναιτωλικός 21
Κέρκυρα 18
Πλατανιάς 15
Λεβαδειακός 14
Πανιώνιος 14
---------------------------------------
ΟΦΗ 14
Πανθρακικός 11
Εργοτέλης 7
Νίκη Βόλου 7



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16η)

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
15:00 Πανθρακικός – Βέροια
17:15 Πλατανιάς – ΟΦΗ
19:30 Καλλονή – Ολυμπιακός
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
15:00 Πανιώνιος – Ατρόμητος
17:15 Αστέρας Τρ. – Ξάνθη
17:15 Εργοτέλης – ΠΑΣ
17:15 Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός
19:30 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
19:30 Παναθηναϊκός - Κέρκυρα