Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Πόσο δίκαιο είχε ο Γκατούζο γι' αυτά που είπε για ΠΑΣ!

Με ηγέτη και σκόρερ τον Κριστιάν Τσάβεζ ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο Περιστερίου


Μετά το ματς με τον ΟΦΗ ο Τζενάρο Γκατούζο με πολύ λίγες λέξεις απεικόνισε την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΣ λέγοντας: «Είναι μια δεμένη ομάδα που μπορεί να μη παίζει φανταιζί ποδόσφαιρο αλλά πατά γερά και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα». Αυτός ο ΠΑΣ, όπως τον σκιαγράφησε πριν από λίγο καιρό ο Ιταλός τεχνικός, ήταν και σήμερα στο ματς με τον Ατρόμητο. 


Μια ομάδα με καλό σύστημα, δεμένη σε όλες τις γραμμές, που έδωσε βάρος στο να δέσει άμυνα και κέντρο για να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τα ατού του Ατρόμητου και με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά. Κι αυτή τη ζημιά την έκανε το 67’ με το γκολ που σημείωσε ο Κριστιάν Τσάβεζ δίνοντας τους 3 βαθμούς που φέρνουν την ομάδα στην 7η θέση. Θέση που τη δίνει μια ξεχωριστή λάμψη, αλλά παράλληλα πρέπει να τη διατηρήσει και σοβαρή όπως σωστά επισήμανε ο Πετράκης (στις δηλώσεις μετά το ματς) και το χαστούκι από τον Λεβαδειακό πριν από 10 μέρες να είναι ένα γερό μάθημα μέχρι το τέλος. 

Η νίκη αυτή έχει μεγάλη σημασία και από την αξία του αντίπαλου. Ο Ατρόμητος έχει μια καλή ομάδα με καλούς και ποιοτικούς παίκτες και με καλή λειτουργία σε όλους τους τομείς. Όμως σήμερα δεν μπόρεσε να φτάσει όχι μόνο στη νίκη, αλλά ούτε καν να πετύχει γκολ γιατί ήταν ρωμαλέος και δυνατός ο ΠΑΣ που έκλεινε πολύ καλά όλους τους χώρους. 


Ειδικά στο α’ μέρος που ο Ατρόμητος έκανε περισσότερες φάσεις απ’ ότι ο ΠΑΣ, οι κυανόλευκοι των Ιωαννίνων ήξεραν να αμύνονται καλά, αλλά να βγαίνουν και στην κόντρα επίθεση απειλώντας και με άλλα γκολ του Γκορμπούνοφ. Το παιχνίδι στο α’ μέρος ήταν αμφίρροπο με τον Ατρόμητο να έχει κατά διαστήματα μια ελαφρά υπεροχή χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Βελλίδη. Κάπως έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι και στην επανάληψη, δίνοντας την αίσθηση ότι όποια ομάδα έβαζε γκολ θα έπαιρνε τους 3 πόντους. Αυτό έγινε στο 67’ με την κεφαλιά του Τσάβεζ στην εκτέλεση κόρνερ από τον Ίλιτς.

Μετά το γκολ και αφού πέρασε ένα δεκάλεπτο ο ΠΑΣ ήταν λογικό να υποχωρήσει για να διαφυλάξει τα νώτα του και να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Μπορεί ο Ατρόμητος που ανοίχτηκε και τα έπαιζε όλα για όλα να είχε κατοχή μπάλας, αλλά με την είσοδο του Λίλα ανέβηκε περισσότερο το κέντρο για τον ΠΑΣ, έπαιξε πιο απελευθερωμένα ο Τσάβεζ που στην κόντρα επίθεση απείλησε δύο φορές σοβαρά την εστία των φιλοξενούμενων για να σημειώσει και ένα δεύτερο γκολ όπως στο 76’ με το κοντινό σουτ του Τσάβεζ και την κεφαλιά από απόσταση αναπνοής του Λίλα (μπήκε σαν αλλαγή στο 60’ στη θέση του Γιάκου). 

Το ματς πήρε μια άγρια τροπή στο τελευταίο 10λεπτο που ο ΠΑΣ είχε γυρίσει πίσω και όλος ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά για την ισοφάριση. Στο διάστημα αυτό καταγράφεται το δοκάρι στο 87’ του Φυτανίδη με μακρινό σουτ και δύο σουτ μέσα από την περιοχή του Παπάζογλου στο 90’ και 92’ που έφυγαν ελάχιστα άουτ και καρδιοχτύπησαν τους φιλάθλους.


Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες. Έστω και αν ο ΠΑΣ κέρδισε στα… σημεία, η νίκη είναι δίκαια και δεν μπορεί να τη μειώσει, ούτε να την αμφισβητήσει κανείς. Έδειξε ψυχή ο ΠΑΣ, είχε δύναμη, καλές τοποθετήσεις και πάντα κινήθηκε πάνω σε ένα ομαδικό πνεύμα. Ο Σα Πίντο είπε ότι είναι άδικο το αποτέλεσμα. Γνώμη μας είναι ότι παράπονα δεν πρέπει να έχει από το αποτέλεσμα, παρά μόνο από τα ατού της ομάδας του (Τάτο, Μπρίτο, Γκαρσία, Ούμπιντες) που δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα.

Το γκολ της νίκης

67’: Ο Τσάβεζ αρχικά έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στη δεξιά γωνία που δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκορμπούνοφ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ίλιτς όπου ο Τσάβεζ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Το φιλμ των φάσεων

2': Ο Ούμπιντες κάνει σέντρα - σουτ και ο Βελλίδης καλού κακού παραχωρεί κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Λαζαρίδης παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει πολλά μέτρα άουτ.

18': Ο Γκαρσία βγάζει μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο Ναπολεόνι σουτάρει με τη μία και στέλνει την μπάλα άουτ.

19': Ο Τσάβες εκτελεί φάουλ, η μπάλα περνάει απ' όλους αλλά ο Τζημόπουλος δεν το εκμεταλλεύεται αφού το πλασέ του δεν είναι καλό.

26': Ο Μιχαήλ δεν διώχνει καλά και στέλνει την μπάλα στον Ναπολεόνι, ο οποίος σουτάρει με τη μία. Αποκρούει ο Βελλίδης που είχε καλή θέση.

31': Πρώτη φορά που εναλλάσσονται ωραία οι παίκτες του ΠΑΣ, ο Γιάκος στρώνει στον Τσάβες, αλλά εκείνος με το αριστερό δεν τελειώνει τη φάση όπως θα ήθελε.

33': Από πολύ πλάγια εντός περιοχής ο Μπρίτο κάνει ένα σουτ και στέλνει την μπάλα ψηλά.
37': Ο Κοντοές βγάζει τη σέντρα ο Ουμπίντες με κεφαλιά στρώνει προς τον Τάτο, εκείνος κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

42': Από την προσπάθεια του Τσάβες και την παρέμβαση του Κοντοέ ο ΠΑΣ κερδίζει κόρνερ. Ο Ίλιτς το εκτελεί, διώχνει ο Λαζαρίδης.

71': Ο Ακόστα από δεξιά βγάζει τη σέντρα, ο Τσάβες πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.

76': Σέντρα από τον Ακόστα, ο Λίλα παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλοκάρει.

80': Ο Αγκουαζί πιάνει σουτ στην κίνηση ακριβώς έξω από την περιοχή και η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

86': ΔΟΚΑΡΙ για τον Ατρόμητο! Απίστευτη βολίδα του Φυτανίδη από μακριά, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

90': Ο Παπάζογλου σουτάρει με τη μία ακριβώς έξω από τη γραμμή της περιοχής και ο Βελλίδης μπλοκάρει.

90'+2: Νέο σουτ από τον Παπάζογλου, εκτός εστίας του Βελλίδη περνάει η μπάλα.

Η διαιτησία

Ο διαιτητής Δελφάκης τα πήγε πολύ καλά. Άλλωστε δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση να τον προβληματίσει και γενικά το παιχνίδι εκτυλίχτηκε σε αθλητικά πλαίσια. Καλές και οι υποδείξεις των βοηθών του Ακρίβου και Πετρόπουλου. Τις κίτρινες κάρτες είδαν οι: 45’ Ούμπιντες, 61’ Μιχαήλ, 62’ Αγκουαζί.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ (Πετράκης, 4-2-3-1): Βελλίδης, Ντάσιος, Ακόστα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (61' Λίλα), Τσουκαλάς, Ίλιτς (69' Μανιάς), Χαρίσης, Τσάβες (81' Τσάβες), Ναδάλες

Ατρόμητος (Σα Πίντο, 4-2-3-1): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Αγκουαζί, Γκαρσία, Ούμπιντες (79' Γεωργίου), Τάτος (73' Παπάζογλου), Μπρίτο (64' Καραμάνος), Ναπολεόνι

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(14η αγωνιστική)
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
15:00 Πλατανιάς – Νίκη Βόλου 3-1
17:15 Καλλονή – Παναιτωλικός 0-0
19:30 Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 1-2
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
15:00 Πανιώνιος – ΟΦΗ 2-0
17:15 Αστέρας – Βέροια 2-0
17:15 Εργοτέλης – Ξάνθη 0-2
17:15 ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 2-1
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-0
19:30 Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 4-0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 12 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 31
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 27
Παναθηναϊκός 26
Αστέρας Τρίπολης 24
Βέροια 21
Skoda Ξάνθη 21
ΠΑΣ Γιάννινα 20
Καλλονή 20
Ατρόμητος 19
Παναιτωλικός 18
Πλατανιάς 15
Κέρκυρα 15
Λεβαδειακός 14
Πανιώνιος 14
---------------------------------------
ΟΦΗ 13
Πανθρακικός 10
Εργοτέλης 7
Νίκη Βόλου 7


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου
15:00 Κέρκυρα – Εργοτέλης
15:00 Πανθρακικός – Αστέρας Τρίπολης
17:15 Ατρόμητος – Λεβαδειακός
17:15 Βέροια – Νίκη Βόλου
17:15 ΟΦΗ – Καλλονή
17:15 Παναιτωλικός – Πλατανιάς
19:30 Ολυμπιακός – Πανιώνιος
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ
19:30 Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός