Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τεράστια νίκη από τον θρυλικό "Άγιαξ της Ηπείρου"

Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν το γκολ της νίκης μέσα στη Νέα Σμύρνη. Σε πρώτο πλάνο Ακόστα και Μανιάς (ΦΩΤΟ novasports.gr)

Τεράστιας σημασίας βαθμολογική νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου σημείωσε ο ΠΑΣ με το γκολ του Νόε Ακόστα στο 62’. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ πέρασε στη 10η θέση με 8 βαθμούς, λαμβάνοντας υπόψη ότι έδωσε μόνο 2 ματς στα Γιάννινα και 4 εκτός έδρας!
Ήταν η 2η νίκη μέσα στο γήπεδο του Πανιώνιου στα χρονικά, απόδειξη ότι και οι κακές παραδόσεις κάποια στιγμή σπάζουν. Μετά τη πρώτη νίκη 1-0 τον Φεβρουάριο 2013 με το γκολ του Ίλιτς, ήρθε σήμερα 20 Οκτωβρίου 2014 και η 2η νίκη πάλι 1-0 με το γκολ του Ακόστα. Επίσης να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο τρίποντο που παίρνει εκτός έδρας ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κατά τη φετινή σαιζόν, ενώ είχε να γευτεί μια τέτοια χαρά από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στη Νέα Σμύρνη το παιχνίδι είχε δύο όψεις. 


Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος ήταν περισσότερο δραστήριος από τον ΠΑΣ και πιο επικίνδυνος έχοντας 2-3 καλές ευκαιρίες για γκολ που σταμάτησαν πότε σε αστοχία των επιθετικών και πότε στις επεμβάσεις του Μάρκου Βελλίδη. Όμως στην επανάληψη άλλαξε εντελώς το σκηνικό. Ο Πετράκης διάβασε καλά το παιχνίδι στο α’ μέρος, έκανε διορθωτικές κινήσεις στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας με συνέχεια όχι απλά να αναχαιτιστεί ο Πανιώνιος αλλά σταδιακά ο ΠΑΣ να βγαίνει μπροστά με αποκορύφωμα το γκολ που προήλθε από μια καταπληκτική ενέργεια του Τσάβεζ που άλλαξε θαυμάσια τη μπάλα με τον Τσουκαλά και την έστειλε στον Ακόστα για να τη ρίξει αυτός στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ του β’ μέρους ήταν θετικός, πατούσε καλά στο γήπεδο και πήρε το τεράστιο διπλό που του δίνει καλή ψυχολογία και μεγάλες ανάσες βαθμολογικά για τη συνέχεια. Όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν, όλοι πάλεψαν, όλοι μόχθησαν, όλοι πότισαν με ιδρώτα τη φανέλα. Ένα κλικ πιο μπροστά δικαιούται να μπει ο Κριστιάν Τσάβεζ που ήταν μια πηγή κινδύνου για την εστία του Πανιώνιου.

Το γκολ της νίκης

62’: Το γκολ του ΠΑΣ με τον Ακόστα. Ο Τσάβεζ άλλαξε από αριστερά τη μπάλα με τον Τσουκαλά, ο Αργεντινός μπήκε στα καρέ έκοψε τη μπάλα στον Ακόστα που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Το φιλμ των φάσεων

4’: Ο Γιάννου πήγε να ξεγελάσει τον Παπαπέτρου πέφτοντας κάτω αλλά σωστά ο διαιτητής είπε «παίζεται».
7’: Καλή ευκαιρία για Πανιώνιο όταν σε μπαλιά Μπουμάλ ο Γιάννου μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το πλασέ έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
11’: Οι παίκτες του Πανιώνιου άνοιξαν την άμυνα του ΠΑΣ αλλά το κοντινό σουτ του Γιάννου βρήκε το σώμα του Τζημόπουλου και βγήκε κόρνερ.
14’: Μακρινό σουτ Μπουμάλ άουτ.
21΄: Καλή προσπάθεια του Τσάβεζ που απέφυγε δύο αντιπάλους, έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος.
35’: Ο Μπουμάλ σε μαρκάρισμα κανονικό του Μπέριου έπεσε να ξεγελάσει τον ρέφερι αλλά ο Παπαπέτρου σωστά δεν έδωσε τίποτα.
39’: Φοβερή απόκρουση Βελλίδη σε σουτ Γιάννου μέσα από την περιοχή.
51’: Φάουλ Ιμπαγάσα κεφαλιά Παντίδος μπλόκαρε ο Βελλίδης.
52’: Ο Τσάβεζ άνοιξε την άμυνα, πριν προλάβει να πλασάρει αποκρούει ο Παντίδος αλλά ο Ακόστα αιφνιδιάστηκε και δεν είδε τη μπάλα στο μέρος του.
59’: Καλή ευκαιρία ΠΑΣ σε κόρνερ Ακόστα κεφαλιά Τσάβεζ απέκρουσε ο γκολκίπερ του Πανιώνιου.
72’: Καλή απόκρουση Βελλίδη σε δυνατό σουτ Κολοβού.
77’: Ο Τσάβεζ πήγε να αιφνιδιάσει από  μακριά αλλά το σουτ έφυγε άουτ.
82’: Καλό σουτ Τσάβεζ μπλόκαρε Παπαδόπουλος.

Η διαιτησία

Διαιτητής του αγώνα ο Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς τους Γεωργαράκο (Αθηνών), Σταυρουλάκη (Ρεθύμνου). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Σιώπης, Πάνος – Κρητικός, Σαπαλίδης. Ο Παπαπέτρου ήταν καλός. Θα μπορούσε όμως στο 57’ με 2η κίτρινη κάρτα να αποβάλει τον Σιώπη. Αλλά εν πάση περιπτώσει σφύριξε δίκαια και έκοψε στη μέση το καρπούζι.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Πάνος, Παντίδος, Oικονόμου, Τασουλής (84’ Μασούρας), Γκίνη (80’ Σμυρλής), Σιώπης, Ιμπαγάσα, Κολοβός, Μπουμάλ (54’ Φούντας), Γιάννου.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Κρητικός (57’ Χαρίσης), Ακόστα, Τσάβες (84’ Ναδάλες), Μανιάς (67’ Σαπαλίδης).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
7η Αγωνιστική
Νίκη Βόλου – Πανθρακικός 1-0
Αστέρας Τρ. – Παναιτωλικός 1-1
Εργοτέλης – Ολυμπιακός 2-3
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-2
Καλλονή – Κέρκυρα 1-0
Βέροια – Λεβαδειακός 2-1
Πλατανιάς – Ξάνθη 1-0
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 6 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 16
----------------------------------------------------
Βέροια 15
Ολυμπιακός 13 
Καλλονή 13
Κέρκυρα 10
-----------------------------------------------------
Παναθηναϊκός 10 
Αστέρας Τρίπολης 10
Ατρόμητος 10
ΟΦΗ 9
ΠΑΣ Γιάννινα 8
Πανιώνιος 7
Skoda Ξάνθη 6 
Πλατανιάς 6
Πανθρακικός 5
-----------------------------------------------------------------
Εργοτέλης 4
Παναιτωλικός 4
Νίκη Βόλου 3
Λεβαδειακός 2
 


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 25 Οκτωβρίου
15:00 ΠΑΣ – Καλλονή
17:15 Λεβαδειακός – Πανιώνιος
19:30 Ατρόμητος – Εργοτέλης
Κυριακή 26 Οκτωβρίου
15:00 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης
17:15 Κέρκυρα – Πλατανιάς
17:15 ΠΑΟΚ – Βέροια
17:15 Παναιτωλικός – Πανθρακικός
19:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου
19:30 Ξάνθη – Νίκη Βόλου