Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στον τελικό κυπέλλου και στους άνδρες ο ΓΑΣ

Η ομάδα βόλει του ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α.Σ. που έφτασε στον τελικό κυπέλλου ΕΣΠΕΔΕ (ΠΗΓΗ: giannenavolley.gr)

Μετά τις γυναίκες και οι άνδρες του ΓΑΣ κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό κυπέλλου της ΕΣΠΕΔΕ επικρατώντας μέσα στην Ηγουμενίτσα του τοπικού Ερμή με 3-1 σετ. Το παιχνίδι δε ξεκίνησε καλά για την ομάδα του ΓΑΣ που προσπαθούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι πράγμα που εκμεταλλεύτηκε η έμπειρη ομάδα του Ερμή Ηγουμενίτσας. H οποία σημειωτέον τη φετινή περίοδο δε δήλωσε συμμετοχή στην Α2 Εθνική κατηγορία και πήρε σχετικά εύκολα κεφάλι στο σκορ και προηγήθηκε αρχικά 12-7 και στη συνέχεια 17-10. Γρήγορα όμως άρχισε η ομάδα του ΓΑΣ να λειτουργεί καλά στο μπλοκ για να μειώσει τη διαφορά σε 22-20 και να χάσει τελικά το σετ με 25-21.
Στο δεύτερο σετ βελτιώθηκε κατά πολύ η εικόνα της ομάδας μας περιορίστηκαν τα λάθη και με σωστό μπλοκ αλλά και πολλές τελειωμένες επιθέσεις κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι παίρνοντας το σετ με 21-25.
Στο τρίτο σετ οι άνδρες του ΓΑΣ ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους και πήραν σταθερό προβάδισμα μέχρι και το τέλος του σετ κάνοντας το 20-24. Στο σημείο αυτό αρκετά λάθη έδωσαν το περιθώριο στην ομάδα του Ερμή να κάνει το 24-24 για να λήξει τελικά το σετ υπέρ της ομάδας μας με 24-26.
Στο τέταρτο σετ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει καθώς η ομάδα μας αφού περιόρισε κατά πολύ τις επιθετικές ενέργειες του αντιπάλου βρήκε λύσεις επιθετικά και έκανε εύκολα το 7-17. Στο σημείο αυτό αν και με καλό επιθετικό σχήμα η ομάδα μας δεν έβρισκε λύσεις και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι καθώς η ομάδα του Ερμή ανέβασε την απόδοσή της και έκανε το 16-17. Ευτυχώς όμως ο προσωρινός λήθαργος έλαβε τέλος και οι άνδρες έφτασαν στη νίκη καθώς πήραν και το τέταρτο σετ με 20-25.
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ομάδας μας Βαγγέλης Ζαρκαλής δήλωσε: « Δεν ήταν σίγουρα εύκολο το παιχνίδι και η ομάδα του Ερμή ήταν πιο δυνατή από ότι περίμενα. Σίγουρα θέλουμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα ακόμη αλλά το σημαντικό ήταν ότι είχαμε υπομονή στο παιχνίδι και σε αυτό βοήθησε και η εσωτερική ηρεμία που υπήρχε. Γνωρίζω ότι αρκετοί παίχτες είχαν μέχρι και δύο χρόνια να παίξουν παιχνίδια αλλά πιστεύω ότι η εικόνα της ομάδας μου συνεχώς θα βελτιώνεται. Το καλό είναι ότι οι ομάδες μας ξεκίνησαν με επιτυχίες και αυτό βοηθά στη ψυχολογία των αθλητών.Εύχομαι καλή αγωνιστική.»

Τα σετ
ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α.Σ.(1-3): 25-21,21-25, 24-26, 20-25

ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Μαρτίνης, Μπάρμπας(λ), Χρηστάρας, Ογκουνλέγιε, Ζώης, Νίκου, Ευθυμίου, Μπούτρης, Βαμβέσος, Λάμπρου, Παπαθανασίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α.Σ.(Ζαρκαλής - Τσιούπης): Αποστόλου, Λαγός, Λάμπρου, Μπαλτάς, Μότσιος(λ), Παπαχρήστος, Παπανικολάου, Σαντζαρίδης, Τσαουσίδης, Τζιάλλας.