Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Υπάρχει αρκετός δρόμος στα μεταγραφικά του ΠΑΣ

Ο Πετράκης και οι συνεργάτες του ψάχνουν να βρουν τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις παικτών


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ





Μέχρι να κλείσει ο ΠΑΣ τις μεταγραφές και να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις, είναι βέβαιο ότι θα ακουστούν και θα παρουσιαστούν πολλά ονόματα ως στόχοι της ομάδας. Στην παρούσα φάση τα μεταγραφικά είναι σε μια αναγνωριστική και διερευνητική φάση.
Πάρα πολλοί παίκτες είναι στη λίστα που έχει ο Γιάννης Πετράκης, τόσο αυτοί που προτάθηκαν από το εξωτερικό μέσω γραφείων μάνατζερ, όσο και αυτοί που παίζουν σε διάφορες ομάδες στην Ελλάδα και έχουν εντοπιστεί από τον ίδιο τον Κρητικό τεχνικό και τους συνεργάτες του. Παίκτες δηλαδή που παίζουν σε διάφορες ελληνικές ομάδες, που είτε λήγουν τα συμβόλαιά τους, είτε θέλουν να αλλάξουν στέγη και μπορούν να ενσωματωθούν στο ρόστερ της κυανόλευκης ομάδας. 

Από την παρούσα φάση του «τσεκαρίσματος» παικτών, μέχρι το να γίνουν οι τελικές επιλογές και να κλείσουν συμφωνίες με τις επίσημες ανακοινώσεις, υπάρχει μπροστά πολύς δρόμος. Οπότε στα μεταγραφικά του ΠΑΣ δεν αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις αυτή την περίοδο. Ίσως στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου να συγκεκριμενοποιηθούν ορισμένα πράγματα και να υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις. Είναι γνωστό άλλωστε από προηγούμενα χρόνια, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης τρέχει τις εξελίξεις από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και μετά. Το βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΣ θέλει τρεις καλούς και ποιοτικούς παίκτες για να ενδυναμώσει τον άξονα, ήτοι αμυντικό, κεντρικό χαφ (για να αναπληρώσει τον Ντε Βινσέντι) και έναν δυνατό επιθετικό για να έχει στηρίγματα και ο Μπράνα Ίλιτς. 

Στις θέσεις αυτές θα κλειστούν αν χρειαστεί και οι τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών που δικαιούται ο ΠΑΣ, ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί η επένδυση σε νέους παίκτες από μικρότερες κατηγορίες, εγχείρημα ιδιαίτερα πετυχημένο τον τελευταίο καιρό. Ο Πετράκης έχει πολλά χρόνια προπονητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ένσημα και σε μικρότερες κατηγορίες, οπότε ξέρει πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία του ποδοσφαίρου, κάτι που θα τον βοηθήσει να κάνει καλές επιλογές. Όσο για το προγραμματισμό και τις βλέψεις για τη νέα σαιζόν, ο Κρητικός τεχνικός λίγο πριν τελειώσουν οι προπονήσεις σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ είχε πει: «Ο πρόεδρος θέλει μια ομάδα που να έχει μόνιμη παρουσία στη σούπερ λίγκα και να φτάσει στα ψηλά σκαλοπάτια της. Το ίδιο επιθυμώ κι εγώ.  Η ομάδα έχει αυτή την δυναμική  όπως και την προοπτική.   Πρέπει όμως  να αποκτήσει σταθερότητα και βήμα- βήμα να αλλάξει επίπεδο και  να καθιερωθεί στις ομάδες που δεν παλεύουν για παραμονή, αλλά σκέφτονται για κάτι παραπάνω. Αυτό όμως θέλει καλό σχεδιασμό  και προγραμματισμό,  μεθοδικότητα, υπομονή, επιμονή  και παρά πολύ δουλειά.  Όλα τα σπουδαία  πράγματα δεν γίνονται σε μια μέρα και ξαφνικά.  Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα εκεί που πραγματικά του αξίζει και θέλουμε  να τον βλέπουμε όλοι». 

Όσο για τον μεταγραφικό περιορισμό λόγω μη αδειοδότησης σημείωσε:  «Επειδή στο ποδόσφαιρο όλα είναι σε ροή,  σίγουρα όταν υπάρχουν περιορισμοί μπορεί να παίξουν τον ρολό τους,  αλλά ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  πιστεύω θα επηρεαστεί το λιγότερο,  λόγω του  ότι δεν λήγουν πολλά  συμβόλαια αλλά  και λόγω  του ότι υπάρχει σπουδαία αγωνιστική βάση». Τέλος αύριο παντρεύεται στην Κύπρο με την εκλεκτή της καρδιάς του ο μέσος του ΠΑΣ Σταύρος Τσουκαλάς και από χτες άρχισαν να πηγαίνουν στη Μεγαλόνησο αρκετοί συμπαίκτες του γαμπρού. Κουμπάρος θα είναι ο Μπράνα Ίλιτς, ενώ την ΠΑΕ θα εκπροσωπήσει ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος.