Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Δ. Κολοβέτσιος: Ο ΠΑΣ μου έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία


Ο Κολοβέτσιος το 2008 με τη φανέλα του Τύρναβου (ΦΩΤΟ coppa.gr)


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ΑΕΚ φτιάχνει μία ομάδα με ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτή την εποχή το ελληνικό ποδόσφαιρο, βάζοντας παίκτες στο ρόστερ της που πάνω απ’ όλα δείχνουν, αφενός, να γνωρίζουν πάρα πολύ καλά σε ποια ομάδα έρχονται και το βάρος της φανέλας που θα φορούν, αφετέρου να εμφανίζονται πανέτοιμοι και ψυχολογικά προετοιμασμένοι να τα καταφέρουν.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ο οποίος μιλάει σήμερα αποκλειστικά στο coppa.gr.

Ένα παιδί που όσοι τον γνωρίζουν καλά λένε με σιγουριά πως η ΑΕΚ πέτυχε διάνα με την απόκτησή του. Ένα στόπερ με μέλλον και προοπτική που μπορεί να εξελιχθεί ντυμένος στα «κιτρινόμαυρα», βοηθώντας στο 101% τη νέα του ομάδα. Έφυγε από τον ΠΑΣ για την ΑΕΚ έχοντας μόνο φίλους στα Γιάννενα (απόδειξη του εξαίρετου χαρακτήρα του). Και από τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη («πάνω σου θέλω να χτίσουμε τη νέα ΑΕΚ»), όπως μας λέει «πήρα δύναμη και είμαι έτοιμος να σηκώσω το βαρύ φορτίο που λέγεται: ΑΕΚ η επιστροφή». Για να έρθει, βέβαια, η μεγάλη στιγμή για τον ίδιο υπογράφοντας στην Ένωση, πέρασε αρκετά. Δούλεψε από πολύ μικρός, εξελίχθηκε και τώρα δηλώνει πανέτοιμος να παλέψει και να καθιερωθεί στην κιτρινόμαυρη άμυνα.
Όπως μας εξιστορεί ξεκίνησε να κλωτσάει πρώτη φορά τη μπάλα στην τοπική ομάδα της Λάρισας (όπου και κατάγεται) τον Τοξότη Λάρισας, όταν τελείωνε το δημοτικό, παίζοντας μάλιστα ως αμυντικό χαφ. Στον Τύρναβο, την επόμενη ομάδα του, «πατώντας» πλέον τα 17, άρχισε να παίζει στόπερ («ναι, αυτή είναι η θέση μου», μας εξηγεί), για να πάει σε ηλικία 18 ετών στη Λάρισα στην οποία αμέσως υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας. Τρία χρόνια έμεινε στο Αλκαζάρ ως παίκτης των «βυσσινί». Το καλοκαίρι του ’12, όπως αναφέρει«έμεινα ελεύθερος και τότε βρέθηκε στο δρόμο μου ο ΠΑΣ. Έπαιξα δύο χρόνια εκεί και τώρα ήρθε η ΑΕΚ…».  

Η ΑΕΚ… Το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του. Έχει καταλάβει όμως, το μέγεθος της μεταγραφής που πέτυχε. Πάμε να δούμε όσα μας λέει στο coppa.gr ο Δημήτρης Κολοβέτσιος:   
«Για να πω την αλήθεια δεν το είχα καταλάβει στην αρχή όταν υπέγραψα, σε τόσο μεγάλο βαθμό. Τώρα που ο καιρός περνάει αρχίζω να το συνειδητοποιώ περισσότερο πως πάω σε μία τεράστια ομάδα σαν την ΑΕΚ, που ο κόσμος της τη λατρεύει και καθημερινά ζει γι' αυτή. Όλο αυτό το συναίσθημα προσωπικά με γεμίζει αυτοπεποίθηση και μεγάλη περηφάνια που θα υπηρετήσω αυτόν τον σύλλογο. Θυμάμαι όταν πήγα να υπογράψω και συνάντησα τον κ. Μελισσανίδη, όταν με καλωσόρισε μου είπε ''πάνω σου θα χτίσουμε τη νέα ΑΕΚ''. Αυτά τα λόγια με γέμισαν αυτοπεποίθηση. Με δυνάμωσαν. Δεν με φόβισαν. Και με τον Νίκο Λυμπερόπουλο μιλάμε συχνά. Με ρωτάει πως είμαι, τι κάνω. Δείχνουν ενδιαφέρον για μένα και είναι σημαντικό γιατί νιώθω ήδη κομμάτι αυτής της ομάδας»
Για τη Β' Εθνική: «Δεν νομίζω ότι σαν ΑΕΚ πρέπει να μας φοβίζει κάτι. Δεν υπάρχει κάτι που θα μας κάνει να τρομάξουμε, αρκεί να είμαστε σωστοί και θα είμαστε. Νομίζω με τις προσθήκες στο ρόστερ φτιάχνουμε μία καλή ομάδα, που θα δέσει και θα πάει καλά. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από προσωπικότητες στο γήπεδο. Με αυτές τις προσθήκες που βλέπω ότι κάνει και με αυτές που πιστεύω ότι θα κάνει στη συνέχεια αποκτά ένα ρόστερ με παίκτες που έχουν προσωπικότητα και διψούν να πάνε ψηλά μαζί της»
Για το τι του έχει μείνει βλέποντας από... μακριά, για την ώρα, αλλά όντας παίκτης της ΑΕΚ, τις αντιδράσεις του κόσμου: «Πέρα από τη δίψα και την τρέλα που βλέπω και νιώθω ότι έχει ο κόσμος της ΑΕΚ για την ομάδα, βλέπω και πόσο σημαντικός είναι αυτός ο σύλλογος στην καθημερινότητά τους. Ο κόσμος της ΑΕΚ ζει για την ομάδα και αυτό το συναίσθημα είναι κάτι το φανταστικό. Έβλεπα πριν λίγο καιρό από το ίντερνετ τα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου και με άγγιξε απίστευτα μία ατάκα που είπε ο κ. Κατσαρός, ο δημοσιογράφος, αν θυμάμαι καλά: “Τόσα χρόνια μετά και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν κάποιος να μην είναι ΑΕΚ”. Τρελάθηκα όταν το άκουσα και αρχίζω και νιώθω πόσο δίκιο έχει...»
Για το αν όλες αυτές τις εντυπώσεις που έχει πλέον για τον κόσμο της ΑΕΚ, τις απέκτησε τώρα ή τις βίωνε και σαν αντίπαλος: «Και σαν αντίπαλος το ένιωθα. Και μιλάω ειλικρινά. Όταν έπαιζα αντίπαλος της ΑΕΚ ένιωθα τη δίψα του κόσμου, την τρέλα του για την ομάδα του. Έβλεπα και τη φανέλα μέσα στο γήπεδο και έλεγα πόσο βαριά είναι». 
Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ πλέον έχει αρκετούς παίκτες που διεκδικούν με αξιώσεις τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας: «Θα είναι καλό, γιατί θα υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Κανείς δεν έχει σίγουρη θέση και έτσι πρέπει να γίνεται σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να καθιερωθώ».
Για το αν πρέπει να περιμένει ο κόσμος να δει άμεσα αποτελέσματα στο ξεκίνημα: «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όσοι είμαστε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο κι από εκεί και πέρα να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα πάμε στην προετοιμασία να αρχίσουμε το χτίσιμο μίας δυνατής ΑΕΚ. Ίσως θα χρειαστούμε λίγο διάστημα, γιατί έχουμε μία καινούργια ομάδα. Δεν νομίζω όμως να πάρει μεγάλο χρόνο το μεταξύ μας δέσιμο. Θα γίνει καλή δουλειά είμαι σίγουρος».
Για τη Λάρισα: «Ήταν η ομάδα που με έβαλε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Της οφείλω πολλά. Είναι πολύ δυσάρεστο το γεγονός που έπαιζε στη Γ’ Εθνική. Της αξίζει να βρίσκεται στην Α’ Εθνική και σε ψηλές θέσεις. Είναι μία ομάδα υγιής, με πολλούς φιλάθλους και είναι κρίμα να παίζει σε χαμηλές κατηγορίες. Μακάρι να βρει ξανά το δρόμο της. Που είμαι σίγουρος ότι θα τον βρει».
Για τον ΠΑΣ: «Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Α΄’ Εθνική και να πάρω τη μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Ένα «ευχαριστώ» είναι λίγο. Έφυγα από εκεί γεμάτος αναμνήσεις. Οι περισσότερες ήταν ευχάριστες. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα έναν σύλλογο σαν τον ΠΑΣ».

ΠΗΓΗ:coppa.gr