Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η συνταγή του 2012 και το στήσιμο του νέου ΠΑΣ

Πως ο Γιάννης Πετράκης θα στήσει το νέο ΠΑΣ












Ήσυχα αναμένεται να περάσει το Σαββατοκύριακο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κάποιο φιλικό παιχνίδι. Πιθανόν να είναι Σαββατοκύριακο «κατασκοπίας» για τον Πετράκη, καθώς σήμερα στις 11 το πρωί στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα παρακολουθήσει τον αγώνα ΠΑΣ – Πανθρακικός για το πρωτάθλημα νέων Κ-20.
Με τον ΠΑΣ θα αγωνιστούν και ορισμένοι νεαροί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ενώ ο Κρητικός τεχνικός θέλει να δει και άλλους παίκτες από την ομάδα νέων που είναι προς αξιολόγηση με σκοπό να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια, όπως για παράδειγμα οι Παπαρούνας και Αναστασιάδης που τις τελευταίες μέρες προπονήθηκαν με την επαγγελματική ομάδα.

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων ο Γιάννης Πετράκης δεν είχε την ευχέρεια του χρόνου να βλέπει πιο συχνά τους αγώνες των νέων, κάτι που φάνηκε να το έφερνε βαρέως, δηλώνοντας παλιότερα: «Έχω αδικήσει τις ομάδες αφού λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να ασχοληθώ περισσότερο, όπως θα ήθελα, αλλά στο μέλλον θα έχουμε μια καλύτερη συνεργασία». Όπως και έγινε. Με το που τελείωσε το πρωτάθλημα ο Πετράκης, μαζί  με τους συνεργάτες του είδαν και προπονήσεις και αγώνες της ομάδας.

Για αύριο Κυριακή, όπως λένε πληροφορίες θα δει κάποιο παιχνίδι της περιοχής. Αν δεν πάει στο γήπεδο Ανατολής για να δει την πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου, όπου η τοπική ομάδα θα παίξει με το Φλαμούλι Τρικάλων, ενδέχεται είτε να πάει στην Πρέβεζα και να δει το παιχνίδι Γ’ Εθνικής της τοπικής ομάδας με τη Δόξα Κρανούλας, είτε να πάει Ηγουμενίτσα όπου πάλι για το ίδιο πρωτάθλημα ο τοπικός Θεσπρωτός θα υποδεχτεί τον Καμπανιακό Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Κάποιοι συγκεκριμένοι μεταγραφικοί στόχοι δεν υπάρχουν, αλλά ο Πετράκης είναι από τους προπονητές που αρέσκονται να βλέπουν παιχνίδια μικρότερων κατηγοριών για να διαμορφώσει μια εικόνα και φυσικά αν δει κάποια αξιόλογη περίπτωση να μη την αφήσει να πάει χαμένη.

Μια βδομάδα ακόμα απέμεινε για προπονήσεις πριν αναχωρήσουν οι παίκτες για τις διακοπές. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τον Πετράκη που ναι μεν θα πάει κι αυτός στην Κρήτη για να ξεκουραστεί, αλλά θα έχει και το μυαλό του στην ομάδα καθώς θα πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Μια χρονιά δύσκολη, χωρίς αδειοδότηση, με περιορισμούς στις μεταγραφές, που μοιάζει με μεγάλο στοίχημα για τον Κρητικό τεχνικό. Θα πρέπει να εισηγηθεί τις αποχωρήσεις παικτών και παίκτες που θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν. Θα αποχωρήσουν οι δανεικοί Κίτσου και Λεάντρο, οι Κυβελίδης, Σκόνδρας, Αμπάρης, Σονγκό αφού λήγουν τα συμβόλαιά τους και είναι άνω των 24 ετών όπου ο ΠΑΣ μπορεί να πάρει ή να ανανεώσει συμβόλαια μόνο τριών παικτών.
Επίσης αποχωρεί ο Κολοβέτσιος που πάει στην ΑΕΚ, με την οποία έκλεισε από τον Ιανουάριο όπως είχε δικαίωμα, ο Τσάβεζ δεν ξεκαθάρισε αν μείνει ή αν φύγει καίτοι έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο. Όλα αυτά είναι θέματα που θα ασχοληθεί ο Πετράκης τον επόμενο καιρό. Το λεπτό σημείο είναι οι τρεις παίκτες άνω των 24 ετών να είναι παίκτες με ποιότητα που θα κάνουν τη διαφορά. Αλλά κι αυτό πάλι δεν είναι αρκετό γιατί και οι νεαροί παίκτες που θα αποκτηθούν θα πρέπει να έχουν βάσεις για να μπορέσουν να βοηθήσουν κι αυτοί την προσπάθεια.

Όπως έγινε το 2012 που οι θέσεις άνω των 24 ετών καλύφθηκαν από τις ανανεώσεις συμβολαίων που έκαναν Πάντος, Τζημόπουλος και με τη μεταγραφή του Μπράνα Ίλιτς που αποδείχθηκε χρυσάφι. Αλλά και οι παίκτες κάτω των 24 ετών όπως οι Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Κοροβέσης, Αυγενικού βοήθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Κατά τα άλλα στα μεταγραφικά δεν παρουσιάστηκε καμία άλλη εξέλιξη. Το ενδιαφέρον του ΠΑΣ για τον Γιαννιώτη αμυντικό του Άρη Νίκου Τσουμάνη επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές, ακόμα και από συγγενικά του πρόσωπα, αλλά θα πρέπει πρώτα να μείνει ελεύθερος από τον Άρη και να μη έχει καμία δέσμευση μ’ αυτόν.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ