Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Γ. Πετράκης: Έπαιξε ρόλο το πάθος, η θέληση και η πίστη

Ο Γιάννης Πετράκης μιλά στους δημοσιογράφους με μεταφραστή τον Μπάμπη Καρβέλη


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου τόνισε τα εξής: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα για την ομάδα μας. Καταφέραμε στην πρώτη παρουσία μας σε Γιουρόπα Λιγκ να περάσουμε στην επόμενη φάση.
Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν και τους συνεργάτες μας που μας βοηθάνε να έχουν οι παίκτες την κατάσταση που πρέπει. Και να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που ήρθε να μας συμπαρασταθεί. Η πρόκριση αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Πέρυσι αυτή η ομάδα έφτασε ένα βήμα πριν τους ομίλους και είχε ήδη 20 παιχνίδια στα πόδια της. Για μας ήταν μόλις το τρίτο παιχνίδι, παίξαμε 2 με την Οντ κι ένα φιλικό».

Στη συνέχεια μπαίνοντας στην ανάλυση του αγώνα ο Πετράκης τόνισε: «Βρεθήκαμε με καλή εικόνα στο α’ ημίχρονο, διαχειριστήκαμε πολύ καλά το ματς. Δυστυχώς στην επανάληψη το πέναλτι μας αποσυντόνισε, χάσαμε την ηρεμία και τη συνοχή. Στο διάστημα αυτό η Οντ έδειξε σπουδαίες αρετές. Κατάφερε κι έβαλε 2 γκολ μέσα σε 2 λεπτά, είχε ευκαιρίες και με το τρίτο τέρμα στο τελευταίο λεπτό, φαινόταν ότι το πλεονέκτημα πήγαινε στον αντίπαλο με την παράταση. Γίνεται πιο σπουδαία η πρόκριση, γιατί οι παίκτες μου έβγαλαν ψυχή, βοήθησαν πολύ οι αλλαγές που έγιναν και νομίζω ότι στην παράταση ελέγχαμε το ματς και είχαμε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Δεν γίναμε σε μία μέρα σπουδαία ομάδα. Ήμουν σίγουρος για τις σημερινές δυσκολίες στο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε καλή ομάδα. Η μπάλα είναι έτσι και δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο αυτό που έγινε σήμερα σ’ εμάς, αλλά είμαστε πρωτοεμφανιζόμενοι σε τέτοια διοργάνωση, μην το ξεχνάμε Ευχαριστούμε την Οντ για τη φιλοξενία».


Για το παιχνίδι στην Ολλανδία με την Άλκμααρ ανέφερε«Δεν έχω εικόνα, δεν ξέρω κάτι για Άλκμααρ, είχαμε επικεντρώσει μόνο στο σημερινό ματς».


Για το τι είπε στους παίκτες του πριν ξεκινήσει η παράταση: «Τους είπα μπορούμε, κάνατε προσπάθεια, δώσαμε και κάποιες τεχνικές οδηγίες για αλλαγή σχηματισμού, αλλά έπαιξε ρόλο το πάθος, η θέληση και η πίστη. Το κακό μισάωρο δεν ακυρώνει την εικόνα του πρώτου αγώνα και του πρώτου ημιχρόνου».



Για την εμψύχωση του πάγκου σε όσους έπαιζαν υπογράμμισε: «Οικογένεια δεν είμαστε μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού, δεν το χάνουμε ποτέ αυτό το χαρακτηριστικό. Όλοι μια γροθιά για να γίνουμε καλύτεροι».

ΠΗΓΗ: super-fm.gr