Σάββατο 24 Μαΐου 2014

"Έφυγε" ο Ολυμπιονίκης Παναγιώτης Ποικιλίδης

Καλό ταξίδι στον Παναγιώτη Ποικιλίδη. Την απώλειά του θρηνεί ο ΠΑΟΚ και ο ελληνικός αθλητισμός








Μία άσχημη είδηση βρήκε αργά το βράδυ της Παρασκευής την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και όχι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα της. Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, ο οποίος νοσηλευόταν από την Τετάρτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 48 ετών. Ο άτυχος Ολυμπιονίκης, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, μετά το έμφραγμα που υπέστη, ανέβασε πυρετό τις τελευταίες ώρες και η κατάστασή του είχε επιπλοκές. 

Τις τελευταίες ώρες οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο.

Αργά το βράδυ οι θεράποντες ιατροί της κλινικής, ανακοίνωσαν στα μέλη της οικογένειάς του ότι παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε ο ίδιος, δεν τα κατάφερε.

Η απώλεια του αποτελεί βαρύ πλήγμα και βύθισε στο πένθος τόσο την οικογένειά του, όσο και τα μέλη της διοίκησης και τον κόσμο του «Δικεφάλου».

Ο ολυμπιονίκης της πάλης και μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ, συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιάδες (1984, 1992 και 1996) στο άθλημα της πάλης κατακτώντας την 4η θέση το 1984 και την 5η θέση το 1996, υπηρέτησε στο πυροσβεστικό σώμα, ενώ από το 2007 και μετά διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
ΠΗΓΗ: tovima.gr


Οι μεγάλες διακρίσεις του Παναγιώτη Ποικιλίδη

Ως αθλητής του ΒΑΟ ο Ποικιλίδης επί δεκαπέντε χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή των επιτυχιών, ένα πραγματικό πρωτοπαλίκαρο για το άθλημα των Ολυμπιονικών. Το 1983 αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στους εφήβους και ένα χρόνο αργότερα έγινε 4ος Ολυμπιονίκης στο Λος Άντζελες στην ελληνορωμαϊκή, ενώ αγωνίστηκε και στην ελευθέρα μένοντας στην 8η θέση λόγω τραυματισμού. Για αρκετά χρόνια ο Παναγιώτης αγωνιζόταν μαζί με τον αδερφό  του Γιώργο, που έκανε επίσης σπουδαία καριέρα.

Πάντα στην κατηγορία των βαρέων βαρών, εκεί όπου το χρυσό μετάλλιο ήταν ρεζερβέ από τον Αλεξάντερ Καρέλιν, από το 1988 και έπειτα. Το 1987 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και το 1991 στην Αθήνα αναδείχθηκε Μεσογειονίκης. Το 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελόνης πήρε την 8η θέση. Το 1996 στην Ατλάντα, στην τρίτη Ολυμπιακή συμμετοχή του ατύχησε να πέσει με τον Καρέλιν στον τέταρτο αγώνα του τουρνουά της ελληνορωμαϊκής. Αν είχε αποφύγει τον αήττητο (από το 1988 ως το 2000) Ρώσο γίγαντα θα επέστρεφε στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο. Ηττήθηκε από τον Καρέλιν μετά από τρία λεπτά (άλλοι δεν άντεχαν ούτε ένα λεπτό), αλλά τελικά κατέκτησε την πέμπτη θέση νικώντας στον τελευταίο αγώνα της καριέρα του τον Γερμανό Σίγκελ.

Σε ηλικία 31 ετών κρέμασε τα παπούτσια του κλείνοντας μία πολύ μεγάλη καριέρα. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από τον ιστορικό αγώνα με τον Καρέλιν στις 22 Ιουλίου του 1996...


ΠΗΓΗ: Paok24.com