Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Στο πρώτο τέταρτο καθάρισε την πρόκριση

Ο ΠΑΣ πέρασε σαν σίφουνας από το Περιστέρι κερδίζοντας 3-2 τον Ατρόμητο


Τρία γκολ σε 13 λεπτά. Στις πρώτες τρεις τελικές προσπάθειες. Σαν η εστία του Ατρόμητου να ήταν ο ωκεανός και οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να πετούσαν βότσαλα σε αυτόν.

Το 2-2 μεταξύ Περιστεριωτών και Ηπειρωτών από το πρώτο παιχνίδι στους Ζωσιμάδες άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στην Αθήνα.

Το 0-3 που διαμορφωνόταν στο 13ο λεπτό υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα δεν άφηνε ούτε ανοιχτό λογαριασμό, ούτε το παραμικρό περιθώριο στον Ατρόμητο να ελπίζει πως θα αντιστρέψει την κατάσταση.

Χρειαζόταν τέσσερα γκολ σε 80 λεπτά. Σημείωσε τα δύο, με τον Κωτσόπουλο να έρχεται από τον πάγκο και να τα πετυχαίνει, αλλά δεν του έφτασαν. Το τελικό 2-3 χάρισε πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Απολύτως δίκαια με βάση την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι παίκτες του Γιαννίκη έκαναν ό,τι ήθελαν. Και έβγαιναν… αριστοτεχνικά στην κόντρα επίθεση.

Οι παίκτες του Γιαννίκη άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους κιόλας ευκαιρία. Ο Νάουμετς στο 3′ βρέθηκε σε θέση βολής και με εντυπωσιακό σουτ έκανε το 1-0 για τους Ηπειρώτες, που στα επόμενα δέκα λεπτά… τελείωσαν και το ματς και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο 10′ ο Μιλιντσεάνου από γύρισμα του Παμλίδη σκόραρε από τη μικρή περιοχή για το 0-2 για να έρθει τρία λεπτά αργότερα μια… φωτοβολίδα του Σάλιακα έξω από την περιοχή να βάλει οριστικό τέλος. 0-3 και ο ΠΑΣ είχε βάλει ήδη στη βαλίτσα του το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Ατρόμητος… εμφανίστηκε στο γήπεδο από το 20′ και μετά. Στο 24′ ο Κάναντι έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Κωτσόπουλο αντί του Οικονομίδη και ο νεαρός τέσσερα λεπτά αργότερα κατάφερε να επαναφέρει έστω και λίγο το ενδιαφέρον, σκοράροντας ένα υπέροχο γκολ και μειώνοντας σε 1-3. Ο ίδιος παίκτης στο 81′ ήταν αυτός που μείωσε σε 2-3 για τους Περιστεριώτες, αλλά ήταν ήδη αργά.

Ο διαιτητής Φωτιάς (Πέλλας) έχασε κάποιες φάσεις σε χέρια και φάουλ παικτών του Ατρόμητου, αλλά δεν είναι θέμα προς συζήτηση η διαιτησία του. Η ορμητικότητα του ΠΑΣ υπερκάλυψε και τα λάθη του ρέφερι. Ο επόπτης Σινιωράκης (Χανίων) έκοψε έναν τετ-α-τετ του Μιλιντσεάνου, με υπόδειξη οφσάϊντ χωρίς να είναι. Ήταν οριακή φάση που εύκολα μπορεί να γίνει και το λάθος. Πολύ καλός ήταν ο επόπτης Νατσιόπουλος (Μακεδονίας) που δεν του ξέφυγε φάση. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κιβρακίδης (Ατρόμητου), Μπρένερ, Πίρσμαν (ΠΑΣ).

Ατρόμητος: Μανδάς, Γκαλβάο, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Νάστος (56′ Σάλομον), Οικονομίδης (24′ Κωτσόπουλος), Ούμπιδες, Χαρίσης, Ραμπέγιο, Μουνίθ, Εντομβόνγι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πέρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς, Ελευθεριάδης (58′ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (58′ Καρτάλης), Παμλίδης.