Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Το γρήγορο γκολ του Ατρόμητου έκρινε το παιχνίδι

Επέμβαση Λοντίγκιν σε εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες


Το γκολ στο 5’ του Αγκάγεφ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη με σκορ 1-0 στον Ατρόμητο, στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, που ήταν πραγματικά χωράφι, το γρήγορο αυτό γκολ βοήθησε πολύ την ομάδα του Περιστερίου, να πετύχει τον στόχο της.

Σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που πολύ νωρίς φορτώθηκε με άγχος, το γήπεδο δεν του επέτρεπε να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε, δεν είχε καλές τελικές προσπάθειες με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0 για τον Ατρόμητο όπως διαμορφώθηκε με το ξεκίνημα του αγώνα. Τελικά το στάδιο «Ζωσιμάδες», αντί να είναι για τον ΠΑΣ η μεγάλη δύναμη, είναι η «αχίλλειος πτέρνα». Τις καλύτερες εμφανίσεις και τους περισσότερους βαθμούς πήρε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μέσα στα Γιάννινα, δυσκολεύεται πολύ με τις μικρομεσαίες ομάδες, ειδικά όταν μένει πίσω στο σκορ. Όλες έχουν πάρει βαθμούς, πλην της Λαμίας. Ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, ήττες από Λάρισα (η μοναδική στο πρωτάθλημα), Απόλλωνα Σμύρνης, Βόλο και σήμερα με Ατρόμητο. Η τοπική ομάδα όταν πρέπει να πατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι, έχει δυσκολίες. Ενώ όταν παίζει αμυντικά και με κόντρα επίθεση, γίνεται περισσότερο επικίνδυνη.

Ο ΠΑΣ στο α’ μέρος είχε 3-4 καλές ευκαιρίες για να βάλει γκολ και να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού. Στην επανάληψη ο Ατρόμητος κλείστηκε πίσω, έδωσε χώρο στον ΠΑΣ να ανεβαίνει ψηλά, αλλά φάνηκε πολύ απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Είχε το δοκάρι με τον Ούμπιδες και δυό πολύ μεγάλες με τον Χαρίση και τον Μάτιτς. Πάντως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν άθλιος και δεν επέτρεπε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Ισορροπημένο παιχνίδι, που κρίθηκε σε μια κακιά στιγμή της άμυνας του ΠΑΣ. Ακριβώς το ίδιο σκηνικό που υπήρξε και στο παιχνίδι με τον Βόλο, όπου πάλι έχασε η τοπική ομάδα. Όταν μένει πίσω στο σκορ, δύσκολα κάνει ανατροπές, ειδικά τώρα που δεν βοηθούσε το γήπεδο και η βροχή που έπεφτε συνεχώς.

Από τον ΠΑΣ διακρίθηκε ο Πήλιος που αντικατέστησε επάξια τον τιμωρημένο με κάρτες Πίρσμαν. Ο Λοντίγκιν έχει ευθύνη για το γκολ αφού το έφαγε σε κλειστή γωνία αλλά είχε μετά 2-3 σωτήριες επεμβάσεις. Μαχητικός ήταν ο Κάργας, ενώ μετριότατοι οι υπόλοιποι παίκτες. Από τον Ατρόμητο ο γκολκίπερ Μανδάς (αναπληροί τον τραυματία Γιαννιώτη) έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις, σπουδαία δουλειά έκανε στο κέντρο ο Χαρίσης και στην άμυνα ήταν καλοί οι Γούτας και Γκαλβάο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο Περιστέρι για το Κύπελλο Ελλάδος, στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα που έληξε ισόπαλος με σκορ 2-2 στα Γιάννινα.

ΤΟ ΓΚΟΛ

5’: Στην πρώτη επίθεση του Ατρόμητου, ο Χαρίσης κέρδισε την κόντρα έξω από την περιοχή, έδωσε στον Αγκάγεφ που χωρίς δυσκολία έστρωσε τη μπάλα στο αριστερό πόδι και την έστειλε στην κλειστή γωνία του Λοντίνγκιν.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

71’: Σέντρα σουτ του Ούμπιδες από δεξιά, η μπάλα βρήκε το δεξιό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ

ΦΑΣΕΙΣ

17’: Φάση διαρκείας για τον ΠΑΣ. Σέντρα από αριστερά του Πήλιου, στροφογυριστή κεφαλιά του Μπρένερ έφυγε κόρνερ αφού βρήκε το σώμα αμυντικού. Στην εκτέλεση του κόρνερ κεφαλιά του Παντελάκη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

28’: Σε αντεπίθεση του Ατρόμητου ο Εντομβόνγι από οριακή θέση οφσάιντ μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ, αλλά το πλασέ έφυγε άουτ.

31’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Κριζμάν ο Λεό μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να πλασάρει, η μπάλα πήγε στον Μπρένερ που από πολύ κοντά σούταρε άουτ.

38’: Νέα διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Κριζμάν από καλή θέση σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα, νέο σουτ από κοντά του Λεό έφυγε άουτ.

42’: Καλό σουτ του Κάστρο έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Μανδάς.

50’: Μετά από ώρα απείλησε ο Ατρόμητος τον ΠΑΣ, αλλά την καρφωτή κεφαλιά του Μάτιτς απέκρουσε θαυμάσια ο Λοντίγκιν.

67’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για Ατρόμητο. Ο Χαρίσης κατέβασε τη μπάλα, την άλλαξε θαυμάσια με τον Μάτιτς, το πλασέ πήρε κατεύθυνση για τα δίχτυα του ΠΑΣ, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε και έδιωξε ο Πήλιος.

76’: Φοβερή απόκρουση από τον Λοντίγκιν στη γωνία, σε δυνατό σουτ του Ούμπιδες.

80’: Κοντινό σουτ του Παμλίδη απέκρουσε στη γωνία ο Μανδάς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Όμως στο 41’ έπρεπε να αποβάλει με 2η κίτρινη κάρτα τον Εντομβόνγι που έκανε επικίνδυνο για τραυματισμό φάουλ στον Οικονομόπουλο. Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Νικολαΐδης (Μακεδονίας), 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας), VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας), ΑVAR: Μεϊντάνας (Αχαΐας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Λιάσος, Κάργας (ΠΑΣ), Εντομβόνγι, Γούτας, Σάλομον (Ατρόμητου)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (62’ Σάλιακας), Πήλιος, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο (82’ Νάουμετς), Λιάσος (46’ Ελευθεριάδης), Καρτάλης, Μπρένερ (62’ Παμλίδης), Λεό (82΄Μιλιντσεάνου), Κριζμάν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς, Νάτσος, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς (90’ Στρούγγης), Ούμπιντες (94’ Κιβρακίδης), Σάλομον, Χαρίσης, Ραμπέλο, Αγκάγεφ (60’ Γιακουμάκης), Εντομβόνγι (46’ Μάτιτς)