Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Η αποστολή και η στρατηγική του ΠΑΣ για τον αγώνα με Ολυμπιακό

Στα ίσα τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ και ό,τι ήθελε προκύψει


Με προπόνηση που έγινε το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και ώρα 20.30 για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες, πως να σταθούν και τι να προσέξουν περισσότερο στο αυριανό δύσκολο παιχνίδι, κόντρα με μια μεγάλη και ποιοτική ομάδα. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ασφαλώς θα προσπαθήσει βασικά να μη χάσει. Ό,τι πάρει (βαθμό ή βαθμούς) θα είναι πολύτιμο. Αλλά και αν χάσει, καθώς ο Ολυμπιακός θεωρείται φαβορί για τη νίκη, δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου για τους γηπεδούχους. 

Ο στρατηγικός στόχος παραμονής στην κατηγορία ασφαλώς δεν θα κριθεί από το αυριανό παιχνίδι. Οι «κυανόλευκοι» θα παίξουν χωρίς άγχος, ελεύθερα και ότι ήθελε προκύψει. Ναι μεν ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, μεγαλύτερος και από το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, αλλά στο ποδόσφαιρο κανείς δεν είναι ανίκητος και όλα μπορούν να συμβούν. Ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του εκ νέου τον τραυματία Γιάννη Κάρτα. Συνεπώς θα παραμείνει το ίδιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Εραμούσπε, Παντελάκη. Ούτε στις υπόλοιπες θέσεις θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, αφού η τοπική ομάδα προέρχεται από καλή εμφάνιση με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Άρη. Αν δέσει περισσότερο το κέντρο και παίξει με έναν επιθετικό, τότε θα ξεκινήσει από την αρχή ο Κάστρο και θα μείνει στον πάγκο ο Λεό. Πάντως ο κόουτς στις τελευταίες προπονήσεις απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα του μπερδεύοντας τα πράγματα στις ενδεκάδες του διτέρματος. 

Είναι πολύ πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει με συντηρητικό σχήμα 4-3-2-1, με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο άμυνας Παντελάκη, Εραμούσπε, αμυντικά χαφ Κάστρο, Σιόντη, στο κέντρο Καρτάλη, Νάουμετς, Παμλίδη και στην επίθεση τον Κριζμάν. Στην αποστολή που ανακοινώθηκε το πρωί συμμετέχουν και οι Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Πήλιος, Λεό, Ελευθεριάδης, Λιάσος, Λώλης, Ντομίνγκεθ. Αν παίξει με 4-4-2 τότε θα ξεκινήσει ο Λεό και θα μείνει στον πάγκο ο Κάστρο.
Ο ΠΑΣ μετά από 7 περίπου μήνες θα παίξει επίσημο παιχνίδι στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Εκεί είχε παίξει τελευταία φορά στις 8 Μαρτίου, όπου κέρδισε με σκορ 4-1 την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Αύριο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και το σύστημα του VAR.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ

Διαιτητής του αυριανού αγώνα ορίστηκε ο Δημήτρης Καραντώνης του συνδέσμου Ημαθίας, με βοηθούς τους Ιωάννη Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), Αντώνιο Διπλάρη (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), διαιτητής VAR ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας), διαιτητής AVAR ο Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας).

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Η αυριανή αναμέτρηση, θα είναι η 25η των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Στις προηγούμενες 24, από το 1974 μέχρι τώρα, καταγράφονται 7 νίκες του ΠΑΣ, 6 ισοπαλίες και 11 νίκες του Ολυμπιακού. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι από τις λίγες επαρχιακές ομάδες αυτού του βεληνεκούς, που έχουν κερδίσει 7 φορές τον Ολυμπιακό. Στα ματς της τελευταίας εξαετίας, από το 2014 και μετά, έχουμε 3 νίκες του ΠΑΣ και 3 του Ολυμπιακού, χωρίς ισοπαλία. Την τελευταία φορά που είχαν αναμετρηθεί για το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες ήταν την αγωνιστική σεζόν 2018-19, τότε που ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε στη Σούπερ Λιγκ 2. Και στα δύο παιχνίδια κέρδισε ο Ολυμπιακός, με σκορ 5-0 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης και με σκορ 2-1 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΕΩΝ Κ19

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 της Σούπερ Λίγκας ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί αύριο Κυριακή 4 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ «Στάθης Τσανακτσής» με διαιτητή τον Χατζηπαναγιώτου (Ηπείρου) και βοηθούς τους Θανασιά, Σπυρογιώτη (Ηπείρου).

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Η Κ17 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ


Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 της Σούπερ Λιγκας ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε 2-0 τον ΠΑΟΚ μετά από καλή εμφάνιση.  Παρά τις ελλείψεις, η ομάδα του Μιχάλη Μπόλου στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε καλή τακτική, πάθος για τη νίκη. Τα γκολ σημείωσαν στο 7' Μίνα και στο 76' ο Χρήστου. Κορυφαίος του αγώνα ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Βρακάς. Ο αγώνας έγινε στο αθλητικό κέντρο Epirus με διαιτητή τον Φίτσα (Πρέβεζας) και βοηθούς τους Γιάτσιο, Νάστο (Πρέβεζας).

EΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του Νώντα Παντελάκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το 2022, κάτι που ανακοίνωσε ο μάνατζέρ το χρήστος Γάτσης στο Instagram. Η συμφωνία είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο και τώρα επικυρώθηκε. Μέχρι τη Δευτέρα ο ΠΑΣ θα ανακοινώσει και την απόκτηση του 22χρονου Αργεντινού επιθετικού Φαμπρίτσιο Μπρένερ, καθώς περιμένει κάποια χαρτιά από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής, για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός από την Ατλέτικο Μπελγκράνο.

…………………

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
19.30 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 Παναθηναϊκός – Άρης ΣΚΑΙ
18.15 Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα NOVAsports 3
18.15 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ NOVAsports 2
20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός NOVAsports 1
21.45 Ατρόμητος - ΑΕΚ NOVAsports 2
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
19.30 Λαμία – Βόλος NOVAsports 1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
Άρης 7
ΑΕΚ 6
Ολυμπιακός 6
ΟΦΗ 5
ΠΑΟΚ 5
Βόλος 4
Αστέρας Τρίπολης 3
Ατρόμητος Αθηνών 2
Λάρισα 1
Παναθηναϊκός 1
ΠΑΣ Γιάννινα 1
Παναιτωλικός 1
Απόλλων Σμύρνης 0
Λαμία 0
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Απόλλων Σμύρνης έχει τρεις αγώνες λιγότερους, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει 2 αγώνες λιγότερους και οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα, Παναθηναϊκός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

……………………..