Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κλάτενμπεργκ: Ορθώς ο ρέφερι αγνόησε τον επόπτη στο 1ο γκολ του ΠΑΣ

Στον κύκλο κάτω δεξιά φαίνεται η θέση που έγινε φάουλ στον Σάλιακα, όπου ο διαιτητής αγνόησε τον επόπτη και άφησε το πλεονέκτημα που σημειώθηκε το γκολ του Νάουμετς

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στις αναλύσεις των φάσεων της 3ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στον σχολιασμό των επίμαχων φάσεων, στάθηκε και στη φάση του 15ου λεπτού στον αγώνα Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2, όπου έγινε το 0-1 από τον Νάουμετς.

Η φάση ξεκίνησε από τον Σάλιακα, που ενώ έπεσε πάνω του με δύναμη ο Γκάμα και του έκανε φάουλ, πρόλαβε να δώσει τη μπάλα στον Νάουμετς (μέσω του Παμλίδη) και να γίνει το 0-1. Μόλις έφυγε η μπάλα από τον Σάλιακα, ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για να υποδείξει φάουλ υπέρ του ΠΑΣ, αλλά ο διαιτητής Ευαγγέλου τον αγνόησε την υπόδειξη και άφησε το πλεονέκτημα σε υποσχόμενη επίθεση για γκολ του ΠΑΣ, που στην εξέλιξη σημειώθηκε από τον Σάλιακα. 

Χθες ο επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας Κλάτενμπεργκ χαρακτήρισε πολύ σωστή την απόφαση του διαιτητή, να μη καταλογίσει φάοουλ αλλά να αφήσει την φάση να εξελιχθεί. Το σχετικό σχόλιο έχει ως εξής: «Η ΚΕΔ θέλει να δώσει έμφαση στην εξαιρετική εφαρμογή του κανόνα του πλεονεκτήματος από τον διαιτητή, ο οποίος επέτρεψε την ανάπτυξη της υποσχόμενης επίθεσης προς όφελος της ομάδας κατά της οποίας διαπράχθηκε το παράπτωμα. Ο διαιτητής γρήγορα και σωστά αναγνώρισε την υπόδειξη με τη σημαία από τον βοηθό διαιτητή και έλαβε τη δική του απόφαση για συνέχεια του παιχνιδιού. Αυτή η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί τέρμα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κάτι που είχε θετική επίδραση στο παιχνίδι και στη συνολική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου».