Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Πετράκης: Θεωρώ ότι είμαστε τώρα σε καλό δρόμο


Οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη στη συνέντευξη Τύπου


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης δήλωσε τα εξής: «Πήραμε μια σημαντική νίκη που θέλαμε πολύ κόντρα σε μια καλή ομάδα. Ήταν μια δίκαιη νίκη που παίρνει αξία γιατί είναι απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη που βάζει προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους της. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο, που σήμερα ήταν πολύ ζεστός.


Κλάους και Βελλίδης κάνανε πολύ καλή δουλειά. Αμφότεροι είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Στο ματς με τον Άρη χάσαμε μια ευκαιρία με τον Τζημόπουλο με την μπάλα να φεύγει σύριζα άουτ και στην επόμενη φάση φάγαμε γκολ. Είχαμε στερηθεί τους βαθμούς σε τέτοια ματς, αλλά σήμερα τους δικαιούμασταν γιατί είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες. Δεν χρειάζεται να τα κοινοποιώ αυτά που σκέφτομαι. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Θα μετρήσει στις αποφάσεις μου το πώς παίξαμε σήμερα.

Θέλω να πω ότι πετάχτηκε μία μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από την ομάδα μου, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας. Ζητώ συγνώμη γιατί ήταν κάτι εκτός fair-play, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος να φάει κάρτα ο Κρίζμαν. Επειδή τραυματίστηκε, επειδή θα πήγαινε στις 7 θα ήταν καλύτερα να πάρει κόκκινη και να λείψει από ένα ματς και να μείνει στις 5 κάρτες.  Δυστυχώς και με την καθοδήγηση του τέταρτου διαιτητή, γιατί αυτός μας καθοδήγησε, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος, πετάχτηκε μια μπάλα που ήταν μακριά από τον πάγκο, αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, όπως καταλαβαίνετε.

Πάντα αποφασίζω με τα δεδομένα που έχουμε και ανάλογα τον αντίπαλο προσπαθούμε για το καλύτερο. Με ΠΑΟΚ και Άρη μπορούσαμε να πάρουμε βαθμούς που παίξαμε 3-5-2. Θεωρώ ότι γενικά είμαστε σε καλό δρόμο. Οδηγός μου είναι το καλύτερο για την ομάδα και βάσει τον αντίπαλο που μας καθορίζει τη στρατηγική.

Όταν υπάρχουν τόσοι τραυματισμοί ίσως να μη γίνεται κάτι καλά. Αλλά πρέπει να σημειώσω ότι προβλήματα έχουν κυρίως όταν έρχονται καινούργιοι παίκτες. Οι παλιοί δεν έχουν προβλήματα. Ο Λάσα μπήκε απότομα σε ένταση και είναι λογικό να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα. ‘Ίσως η ένταση, ίσως το επίπεδο από τα πρωταθλήματα που προέρχονταν να παίζει ρόλο στους τραυματισμούς αυτούς».