Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Με δύναμη, πείσμα και πάθος πάει για νίκη ο "Άγιαξ της Ηπείρου"


Για δεύτερη συνεχόμενη νίκη πάει ο ΠΑΣ επί του Ατρόμητου (ΦΩΤΟ Λαμπρινής Σταμούλη από το παιχνίδι με Παναθηναϊκό)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με αποφασιστικότητα αλλά και πίστη για νικηφόρο αποτέλεσμα, θα υποδεχτεί ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Ατρόμητο, στο παιχνίδι που θα γίνει σήμερα και ώρα 19.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας.
Οι κυανόλευκοι είναι σε καλή κατάσταση και με ανεβασμένο ηθικό μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ξέρουν ότι με νίκη σήμερα επί του Ατρόμητου θα φτάσουν στους 23 βαθμούς και θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, όσον αφορά τη μάχη παραμονής στην Κατηγορία. Γι’ αυτό είναι αποφασισμένοι να δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν στον αγωνιστικό χώρο, για να ανταμειφθούν οι προσπάθειές τους με ένα χρυσό τρίποντο, που θα αποτελέσει εφαλτήριο για το άλμα παραμονής στην κατηγορία. 

Η πετυχημένη συνταγή που εφαρμόστηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα εφαρμοστεί και σήμερα. Ο «Άγιαξ» θα παίξει με αυτοπεποίθηση, δεμένες τις γραμμές, εφαρμόζοντας κατά γράμμα όσα σχεδίασε ο Πετράκης, εμποδίζοντας τον Ατρόμητο να κάνει παιχνίδι και να απειλήσει την εστία του Βελλίδη. Τουναντίον οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι και να φτάσουν στη νίκη. Ασφαλώς γνωρίζουν ότι και το σημερινό παιχνίδι είναι δύσκολο, κόντρα σε μια ποιοτική και αξιόμαχη ομάδα. Όμως έδειξαν σε όλα τα παιχνίδια ότι ξέρουν να παλεύουν και να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις. Και ειδικά σήμερα όπου η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος. Ο ΠΑΣ θα έχει και το μεγάλο αβαντάζ της έδρας, καθώς οι Γιαννιώτες έχουν συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα τους και με την παρουσία τους στο γήπεδο θα τη «σπρώξουν» προς τη νίκη. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι ψυχολογία, και ο κόσμος παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα αυτό.

Δεν λείπουν και τα προβλήματα στην ομάδα. Εκτός αποστολής τέθηκε και ο Σεργκελασβίλι καθώς δεν είναι 100% έτοιμος, αφού και χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Επίσης τραυματίες είναι οι Σιόντης, Ξύδας, Παμλίδης και τιμωρημένοι οι Κριζμάν και Σκόνδρας. Εκτός αποστολής θα είναι και ο Κάργας που δεν είναι ακόμη έτοιμος για τη βασική ενδεκάδα, αφού έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τον Νοέμβριο. Εντάξει είναι οι Αποστολόπουλος, Πάντελιτς, Τσικάρσκι που τέθηκαν στη διάθεση του Πετράκη.


ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με σύστημα 3-5-2 που σε διάφορες φάσεις θα γίνεται 4-4-2 και 3-4-3 αν χρειαστεί. Γι’ αυτό και ο Πετράκης επέλεξε παίκτες «κλειδιά» που μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιους σχηματισμούς. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βελλίδης, στην άμυνα οι Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, στο κέντρο Μπουκουβάλας (δεξιά), Τσικάρσκι (αριστερά), Κάστρο, Γιάκος, Νικολιάς και στην επίθεση Μάνος και Αθανασιάδης. Οι Πάντελιτς, Βιδάλ αν δεν ξεκινήσουν από την αρχή θα είναι από τις πρώτες αλλαγές του Πετράκη αν χρειαστεί να ενισχύσει μεσοεπιθετικά την ομάδα. Στην αποστολή είναι ακόμη οι Λεό, Ευαγγέλου, Αποστολόπουλος, Νάουμετς, Μιχαήλ.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Σήμερα οι πωλήσεις των εισιτηρίων θα γίνονται από τα εκδοτήρια του σταδίου που θα είναι ανοιχτά από τις 10 η ώρα και μετά. Ο κόσμος για να αποφύγει τις ουρές, καλό είναι να πάει έγκαιρα στο γήπεδο. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ για τις θύρες της μεγάλης σκεπαστής και 10 ευρώ για τις θύρες 10, 11 της μικρής σκεπαστής. Επιβάλλεται όλοι οι Γιαννιώτες να βοηθήσουν τον ΠΑΣ σε αυτό τον μεγάλο αγώνα που δίνει, με πολλές αντιξοότητες (διαιτησία κλπ) για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο και η βοήθεια του κόσμου πολύτιμη. Πάντοτε βέβαια σε φίλαθλα αθλητικά πλαίσια, για να προστατευτεί και η ομάδα από τσουχτερά πρόστιμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΕΖΟΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Αθανάσιος Σέζος του συνδέσμου Κιλκίς, με βοηθούς τους  Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας), Ανδρέα Μεϊντανά (Αχαΐας). Τέταρτος ο Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαΐας) και παρατηρητής ο Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας). Ο Σέζος φέτος ήταν ρέφερι και στον αγώνα της πρεμιέρας ΑΕΚ – ΠΑΣ 2-0. Την προηγούμενη σεζόν (2017-18) ήταν ρέφερι στα παιχνίδια: Ατρόμητος – ΠΑΣ 0-0, Πανιώνιος – ΠΑΣ 0-1, Παναιτωλικός – ΠΑΣ 1-0.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Από χθες το απόγευμα είναι στα Γιάννινα η ομάδα του Ατρόμητου για να διεκδικήσει νικηφόρο αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ, προκειμένου να διασφαλίσει τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Ο Νταμίρ Κάναντι πήρε 20 παίκτες στην αποστολή και αυτοί είναι: Μέγιερι, Μπρούνο, Καρασαλίδης, Μανούσος, Ενσικουλού, Βασιλακάκης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Ρισβάνης, Ουάρντα, Χατζηισαϊας, Κουλούρης, Θεοδωράκης, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς, Κωτσόπουλος, Νάτσος, Κόρτ, Κατράνης και Στρούγγης.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Σήμερα ΠΑΣ και Ατρόμητος,  θα αναμετρηθούν για 24η φορά στην ιστορία τους στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Στις προηγούμενες 23 αναμετρήσεις έχουμε 18 νίκες του ΠΑΣ, 4 ισοπαλίες και 1 νίκη του Ατρόμητου. Φοβερή παράδοση, όπου το αήττητο του ΠΑΣ έσπασε μόνο τη σεζόν 2012-13. Τότε ο Ατρόμητος πέτυχε την πρώτη και μοναδική νίκη της ιστορίας του με σκορ 2-1 μέσα στα Γιάννινα. Στα τελευταία 6 χρόνια έχουμε 4 νίκες του ΠΑΣ και 2 ισοπαλίες.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ

Στο ματς του α’ γύρου που έγινε στο Περιστέρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 με γκολ που σημείωσε στο 38’ με κεφαλιά ο Κουλούρης. Ο ΠΑΣ είχε φοβερά παράπονα από τον διαιτητή Κοτσάνη (Δράμας) που δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι. 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης (72’ Κιβρακίδης), Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μούγιακιτς (85’ Κωτσόπουλος), Μπρούνο, Ουγκράι (63’ Ούμπιντες), Κουλούρης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Α. Μιχαήλ (46’ Κάστρο), Λίλα, Κακούμπα, Νικολιάς, Βιντάλ, Ξύδας (64’ Κριζμάν), Μυστακίδης (58’ Αθανασιάδης).


ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα Σάββατο τον Ατρόμητο και ώρα 10.45 στο αθλητικό κέντρο EPIRUS. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Φίτσας (Πρέβεζας).
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα με τον Άρη στα Γιάννινα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15.30 στο αθλητικό Κέντρο Epirus με διαιτητή τον Δήμο Τζάμο του συνδέσμου Καστοριάς. 
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ15 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα και ώρα 13.15 τον Άρη στο αθλητικό Κέντρο Epirus. Διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Νέος (Ηπείρου).


ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.000 ΕΥΡΩ

Με χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, για τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το άναμμα στις εξέδρες καπνογόνων.