Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Καλύτερος ο Ατρόμητος, αλλά τον βοήθησε η τύχη και η διαιτησία


Η ευκαιρία με τον Αθανασιάδη που σούταρε μόνος του απελπιστικά άουτ

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΠΑΣ παρά την προσπάθεια που κατέβαλε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τελικά έχασε δίκαια με σκορ 2-0 από τον Ατρόμητο που ήταν καλύτερη ομάδα, ενώ του βγήκαν οι φάσεις, πέτυχε γρήγορα γκολ σε κάθε ημίχρονο, είχε καλό τερματοφύλακα (Μέγερι) και πήρε αρκετά σφυρίγματα από τον Σέζο για κάθε ενδεχόμενο!
Ο ΠΑΣ δεν ήταν κακός, όπως μπορεί να τον παρουσιάζει το αποτέλεσμα. Στάθηκε ικανοποιητικά στον αγωνιστικό χώρο, η βελτίωση που έχει στα τελευταία παιχνίδια φάνηκε και σε αυτή την αναμέτρηση, αλλά δεν του πήγαν τα πράγματα όπως θα τα ήθελε. 

Με την πρώτη φάση που έκανε ο Ατρόμητος στο 12’ πέτυχε γκολ με τον Κουλούρη. Κρύο γκολ, αφού και ο Βελλίδης δεν βγήκε έγκαιρα να αποκρούσει, αλλά και οι αμυντικοί έχασαν τον σκόρερ. Παρά την ψυχρολουσία, ο ΠΑΣ αντέδρασε, έφτασε δύο φορές στην ισοφάριση, στο 20’ με τον Αθανασιάδη και στο 22’ με τον Μάνο αλλά και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πάλι με τον Μάνο. Ο Ατρόμητος στο διάστημα αυτό, είχε μια καλή στιγμή στο 29’ όταν ο Μιχαήλ δεν σταμάτησε τη μπάλα και πήγε στον Σάκιτς που την έστρωσε στον Κουλούρη, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στο α’ μέρος αλλά δεν του κάθισαν οι φάσεις. Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη. Με το που ξεκίνησε το παιχνίδι, στο 50’ ο Ατρόμητος διπλασίασε τα τέρματα με τον Ουάρντα. Εδώ κοιμήθηκε όλη η ομάδα του ΠΑΣ. Άφησαν τον Χατζηισαϊα, έναν αργό παίκτη με βαρύ σώμα, να κάνει 40 μέτρα διαδρομή με τη μπάλα και να πατήσει την περιοχή του ΠΑΣ, για να στρώσει τη μπάλα στον αμαρκάριστο Ουάρντα, λες και είναι ο ….Μέσι και δεν βρέθηκε ένας παίκτης να τον ανακόψει, έστω και με φάουλ! 

Μετά το 2-0, έγινε πιο βαρύ το φορτίο για τον ΠΑΣ, καθώς ο Ατρόμητος δεν είναι τυχαία ομάδα, για να χάνει παιχνίδι από τα χέρια του. Παρόλα αυτά, πάλι προσπάθησε ο ΠΑΣ, αλλά όσες φορές βρέθηκε σε θέσεις βολής βρήκε απέναντι έναν καταπληκτικό Μέγιερι, που όσο ασταθής ήταν στον Ολυμπιακό, τόσο καλός είναι στην θητεία του στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος με τον αέρα του 2-0 και με την ποιότητα που έχει σαν ομάδα, έβγαινε πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις, έχοντας δοκάρι στο 79’ με τον Κουλούρη και προηγουμένως μια καλή ευκαιρία με τον Σάκιτς στο 63’ που σούταρε μέσε από την περιοχή και απέκρουσε ο Βελλίδης.


Ο Ατρόμητος έδειξε ότι δεν είναι τυχαία ψηλά στην βαθμολογία και κέρδισε δίκαια. Έχει ποιότητα σαν ομάδα, είχε καλή κυκλοφορία, αλλά ευνοήθηκε από την τύχη και στις συγκυρίες του παιχνιδιού, όπως και από την διαιτησία του Σέζου. Πρόκειται για ανίκανο διαιτητή και επικίνδυνο για τη Σούπερ Λίγκα. Στα τοπικά πρωταθλήματα του Κιλκίς θα ήταν πολυτιμότερος. Φόρτωσε από την αρχή χωρίς λόγο με κίτρινη κάρτα στον Κάστρο και έδωσε αρκετά σφυρίγματα στον Ατρόμητο, «σπρώχνοντας» και αυτός με τις αποφάσεις του την φιλοξενούμενη ομάδα.

Ο ΠΑΣ, δεν ήταν κακός. Πάλεψε το παιχνίδι, αλλά δεν του βγήκαν οι φάσεις και ούτε απέφυγε παιδικά λάθη στις φάσεις των δύο γκολ. Υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Αλλά με τα «αν» δεν γίνεται τίποτα. Οφείλει να επιδείξει ψυχραιμία, να διατηρήσει την αγωνιστική αξιοπιστία του τελευταίου καιρού και να διεκδικήσει την παραμονή στα επόμενα παιχνίδια.

ΤΑ ΓΚΟΛ

12’: Ο Ούμπιντες εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Κουλούρης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, εκμεταλλεύεται και την κακή έξοδο του Βελλίδη και με προβολή ανοίγει το σκορ, 0-1.
50’: Ο Χατζηισαΐας κάνει υπέροχη ατομική ενέργεια, πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Ουάρντα και ο Αιγύπτιος άσος με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αφήνει άγαλμα τον Βελλίδη, γράφοντας το 0-2.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

79': Δοκάρι για τον Ατρόμητο. Ο Μπρούνο τροφοδοτεί τον Κουλούρη, ο οποίος κάνει το δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να καταλήξει άουτ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

20': Διπλή σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Δυνατό σουτ του Κάστρο λίγο έξω από την περιοχή, αντιδρά ενστικτωδώς ο Μέγιερι και στην επαναφορά ο Αθανασιάδης με σουτ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.

22': Ο Μάνος σουτάρει από θέση μέσα δεξιά, με το πόδι διώχνει ο Μέγιερι, νέα σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

29': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Ο Μιχαήλ δεν μπορεί να διώξει την μπάλα μετά το βολέ του Μέγιερι, ο Σάκιτς από μέσα δεξιά πασάρει στον Κουλούρη, που μόνος προ του Βελλίδη θα τη στείλει ψηλά άουτ.

45'+2: Ο Μάνος θα νικηθεί στο τετ α τετ από τον Μέγιερι! Μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

63': Σουτ του Σάκιτς από θέση μέσα δεξιά κι ενώ είναι τελείως αφύλακτος, ο Βελλίδης μπλοκάρει.

81': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο, ο Ούμπιντες βρίσκει τον Ενσικουλού στα αριστερά της περιοχής, δεν θα τελειώσει καλά τη φάση ο παίκτης του Ατρομήτου, άουτ.

89': Ο Μάνος κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Μέγιερι μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τον διαιτητή Σέζο τα είπαμε παραπάνω. Ανίκανος ρέφερι, καρμανιόλα για τη Σούπερ Λίγκα. Βοηθοί του  Μπαλτάς (Αχαΐας), Μεϊντάνας (Αχαΐας). 4ος: Ανδριανός (Αχαΐας). Με κίτρινες παρατηρήθηκαν οι Κάστρο (15’), Αθανασιάδης (71’) – Χατζηισαίας (24’), Ρισβάνης (58’), Μέγερι (84’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (3-5-2): Βελλίδης, Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (αρχηγός), Νικολιάς, Γιάκος, Κάστρο (72’ Μπατίστ), Βιδάλ (68’ Πάντελιτς), Μπουκουβάλας, Μάνος, Αθανασιάδης. 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (3-4-3): Μέγερι, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Κατράνης, Ούμπιδες (αρχηγός, 90’+ Κυβρακίδης), Σάκιτς, Μπρούνο, Ουάρντα (82’ Μπουσούλατζιτς), Κουλούρης, Ενσικουλού (88’ Μανούσος).