Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Ισοπαλία ο Άγιαξ πού έδειξε πάθος και δύναμη

Το ρεπορτάζ του φιλικού αγώνα Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε φιλικο παιχνίδι που έγινε το απογευμα ΠΑΣ και Άρης έμειναν στο 0-0 σε ένα καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις, παρά την ζέστη που επικρατούσε.

Στο α' ημίχρονο ο Άρης ήταν καλύτερος, πίεσε αρκετά τον ΠΑΣ όμως η οργανωμένη άμυνα των Γιαννιωτών δεν επέτρεπε εύκολα να ολοκληρωθούν οι τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Γενικά στο α' μέρος ο Άρης είχε τις φάσεις και το δοκάρι, ενώ ο ΠΑΣ λίγες φορές έφτασε στα καρέ του αντίπαλου γκολκίπερ.

Στην επανάληψη και μέχρι το 70' ο ΠΑΣ ήταν καλός, έχασε ευκαιρίες για γκολ και όχι απλώς ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά έβγαι πολύ καλά στην κόντρα επίθεση. Στο διάστημα αυτό, θα μπορούσε να ανατρέψει τα πάντα και να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Άρης προς το τέλος και μετά το 75' άρχισε πάλι να έχει κατοχή μπάλας, χωρίς να είναι απειλητικός.

Θα λέγαμε ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο πρώτο ο Άρης και στην επανάληψη ο ΠΑΣ καθώς η είσοδος των Κακούμπα, Λίλα, Κριζμάν βοήθησε την ομάδα.


ΟΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2 έχοντας γκολκίπερ τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Αποστολόπουλο, αριστερό τον Τσικάρσκι, στόπερ τους Σκόνδρα και Μιχαήλ, αμυντικό χαφ τον Σιόντη, στον άξονα τον Κάστρο, στις πτέρυγες των χαφ του Ντόλοβατς (αριστερά), Ξυδιά (δεξιά) και στην επίθεση τους Λουκίνα και Γιάκο.

Απο τον ΠΑΣ εκτός αποστολής έμειναν οι Κόντε (γαστρεντερίτιδα),  Βιδάλ, Τζημόπουλος, Κούζικ, Νικολιάς, Μπουκουβάλας,Παμλιδης.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7' ΔΟΚΑΡΙ για τον Άρη, όταν δυνατό σουτ του Γκάμα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυνε τη μπάλλα ο Σκόνδρας.

17' Καταπληκτική απόκρουση Βελλίδη στη δεξιά γωνία, σε συρτό σουτ του Ντιγκινί.

29' Γκάμα και Γιουνές άλλαξαν τη μπάλλα αλλά τους έφυγε άουτ, απο κακή συνεννόηση στην τελική προσπάθεια.

33' Η πρώτη απειλή απο πλευράς ΠΑΣ όταν σουτ του Λουκίνα απο μακριά μπλόκαρε ο Γουέστ.

34' Πάλι ο ΠΑΣ στο προσκήνιο, όταν ο Ντόλοβατς έκανε κατά μέτωπο επίθεση, πήγε να παίξει το "1-2" με τον Γιάκο, αλλά βγήκε έγκαιρα ο γκολκίπερ του Άρη και μπλόκαρε την σφαίρα.

42' Σουτ μέσα απο την περιοχή του Γκάμα πέρασε άουτ.

51' Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΣ όταν ο Ξύδας βγήκε στην πλάτη της άμυνας τιυ Άρη και ανακόπηκε απο τον Γουέστ.

54' Νέα ευκαιρία για τονΆγιαξ όταν σε σέντρα του Κακούμπα από αριστερά, κοντινή κεφαλιά του Κριζμάν μπλόκαρε ο Γουεστ που ήταν σωστά τοποθετημένος.

58' Σε σέντρα του Τζανακάκη έγινε κόντρα Βελλίδη και Γιουνές και ο Σκόνδρας απομάκρυνε τη μπάλλα πριν περάσει τη γραμμή.

61' Ο Ξυδιάς βρέθηκε σε θέση βολής μόνος τοτ απο πλάγια δεξιά θέση αλλά αντί να σουτάρει πήγε να σερβίρει στον Κάστρο και χάθηκε η ευκαιρία.

64' Σε κάθετη μπαλιά του Γιάκου σουτ του Κριζμάν έφυγε άουτ υπο την πίεση του Δεληζήση.

78' Δυνατό σουτ του Γκαρσία απέκρουσε ο Παπαϊωάννου.


Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ηταν ο Αγγελάκης με βοηθούς τους Αγνάλη και Μποζατζίδη του συνδέσμου Μακεδονίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ: Γουέστ, Τζανακάκης, Ούγκο Σόουζα, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί, Γκαρσία, Ματίγια, Γιουνές, Βαλεριάνος, Μπρούνο Γκάμα. Στο β ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ντιέζ, Κωνσταντινίδης, Ιντζόγλου, Κολάζο, Ναζλίδης, Παυλίδης.

ΠΑΣ: Βελλίδης (62' Παπαιωάννου),  Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι (62' Πήλιος), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Σιόντης (62' Λίλα), Κάστρο (79' Λιάσος), Ντόλοβατς (46' Κακούμπα), Ξύδας (73' Παπαδόπουλος), Γιάκος (73' Λεό), Λουκίνας (46' Κριζμάν),