Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Όρθιος στο Περιστέρι ο ΠΑΣ, έχοντας πάλι ψυχή και τσαγανό

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ατρόμητος - ΠΑΣ 0-0 με πρωταγωνιστεί τον Χαλκιαδάκη (ΦΩΤΟ sport24.gr)

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πήρε ισοπαλία 0-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, δίνοντας για μια ακόμα φορά το μήνυμα ότι θα είναι πολύ σκληρό καρύδι στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς είναι ομάδα με ομοιογένεια, δύναμη, σφρίγος που δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα.
Σήμερα στο Περιστέρι, μπορεί να μη έκανε μεγάλα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά είχε καλή οργάνωση στο κέντρο και στην άμυνα και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό, συμβαδίζοντας με τη λογική του ποδοσφαίρου, ότι αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, τότε μη το χάνεις.

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει στην κόντρα επίθεση έχοντας καλές προσπάθειες στο α’ μέρος και μετά το 60’ στην επανάληψη, χωρίς να πετύχει τέρμα. Και σε διαστήματα που οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι κυανόλευκοι οργανώθηκαν στην άμυνα, έδιναν χώρο στους αντιπάλους αλλά τους έστηναν παγίδες και μπλόκα πριν προλάβουν να μπουν στα καρέ. Δύσκολα μπορούσε ο Ατρόμητος να μπει από τον άξονα στα καρέ και να τρυπήσει την άμυνα του ΠΑΣ. Αναγκάστηκε έτσι να παίζει από τα πλάγια, όπου οι περισσότερες σέντρες, ειδικά του άστοχου Γιαννούλη, είτε έσβηναν χωρίς πρόβλημα από τον Βελλίδη ή τους κεντρικούς αμυντικούς, ειδικά από τον Μαυροπάνο που είναι δυνατό και ψηλό παιδί, είτε από τον Βελλίδη, είτε έφευγαν άουτ.

Καλά στάθηκε ο ΠΑΣ σε γενικές γραμμές και ο βαθμός που πήρε είναι καλός. Παραμένει αήττητος στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και σε δύσκολα παιχνίδια. Δύο ματς έδωσε στις έδρες δύο ακριβοπληρωμένων ομάδων όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος Περιστερίου, παίρνοντας νίκη και ισοπαλία και στο άλλο ματς στα Γιάννινα πήρε ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ που πέρασε αέρας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Συν το γεγονός ότι αυτό τον καιρό έπεσαν απανωτοί τραυματισμοί πολύτιμων παικτών και ειδικά του Κόντε που είναι το βαρύ πυροβολικό. Στο Περιστέρι ο ΠΑΣ πήρε βαθμό σε ματς που δεν ήταν τόσο καλός όσο στα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό έχει πάλι την αξία του. Είναι το γνώρισμα των ομάδων που έχουν μέταλλο και ψυχή, να παίρνουν βαθμούς και σε ματς που δεν αποδίδουν αυτά που μπορούν.

Ο Ατρόμητος είναι ομάδα ακριβοπληρωμένη, με ποιοτικούς παίκτες, αλλά όταν ξεκινά με 8 παίκτες που δεν ήταν την περσινή χρονιά, είναι επόμενο να έχει προβλήματα ομοιογένειας. Θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να γίνει ομάδα, να παίξει ομαδικό ποδόσφαιρο. Σήμερα είχε άκαρπη δραστηριότητα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με πολλά προβλήματα στο τελείωμα των φάσεων. Η τακτική να παίζει από τα πλάγια, ειδικά με τον Γιαννούλη που είχε 90% βαθμό αστοχίας και να προσπαθεί με λόμπες να διασπάσει την γιαννιώτικη άμυνα, ήταν ότι καλύτερο για τους παίκτες του Πετράκη που βλέπονται στο γήπεδο με κλειστά μάτια. Αλλά και όταν ο Ατρόμητος προσπάθησε να παίξει από τον άξονα, πάλι είχε προβλήματα, χωρίς να είναι παραγωγικός. Ο Ατρόμητος μπορεί να γίνει καλή ομάδα, αλλά θα αργήσει και θέλει χρόνο και δουλειά. 

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Όπως μπορούσε να βάλει γκολ ο Ατρόμητος, μπορούσε και ο ΠΑΣ. Το δοκάρι του Ρισβάνη ήταν μια τυχαία φάση. Ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα πρέπει να είναι και οι δύο ομάδες.

Κορυφαίος του ΠΑΣ ήταν ο Γαρουφαλιάς και ας δεν φάνηκε στον πολύ κόσμο. Έκανε σπουδαία δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι, έκοψε επιθέσεις, μπήκε σε όλες τις φάσεις και στις μονομαχίες, ήταν καλός. Θετικός ήταν ο Βελλίδης που ενέπνεε εμπιστοσύνη, καλός για μια ακόμα φορά ο Μαυροπάνος που έχει μέλλον με τις εμπειρίες που θα αποκομίσει βελτιώνοντας και κάποια τρωτά σημεία, πολλά τρεξίματα είχε ο Μπουκουβάλας όπως και ο Ναδάλες στο ξεκίνημα και πριν τραυματιστεί, ενώ πολύτιμη βοήθεια έδωσαν οι Καρανίκας και Κοζορώνης. Σταθεροί και με μυαλό στις τοποθετήσεις τους όπως πάντα οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος, ο Λίλα προσπάθησε αλλά δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που έχει ως παίκτης λόγω και της κόπωσης από τα παιχνίδια της Εθνικής, πάλεψε πολύ ο Γιάκος πηγαίνοντας μπρος πίσω, ο Χαλκιαδάκης ήταν συνεχώς κλεισμένος και κουράστηκε στην επανάληψη γιατί δεν έπαιρνε εύκολα μπάλες και έπρεπε γι' αυτό να γυρίζει πίσω. Ο Μανθάτης θα βοηθήσει στη συνέχεια δείχνοντας και σήμερα καλά στοιχεία, ενώ ο Σκόνδρας στα τελευταία 14 λεπτά που χρειάστηκε να γίνει άμυνα για να μείνει ανέπαφη η εστία του έπαιξε με πάθος και φιλοτιμία.

Σε γενικές γραμμές να σημειώσουμε ότι μεγάλη εμφάνιση δεν έκανε ο ΠΑΣ, αλλά ήταν σκληρός, δυνατός, που δεν κάμπτεται εύκολα. Ομάδα με μέταλλο που μπορεί να κάνει φέτος πολύ καλή πορεία.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

44': Δοκάρι για τον Ατρόμητο. Ο Γιαννούλης βγάζει σέντρα, ο Βελλίδης κάνει κακή εκτίμηση, ο Ρισβάνης παίρνει την κεφαλιά και σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

17': Ο Γιάκος προσπαθεί να τσιμπήσει την μπάλα από τον Γιαννιώτη και ο Χατζηισαΐας διώχνει.

38': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Ντάουντα κάνει ωραία ενέργεια, σουτάρει αδύναμα εκτός περιοχής και ο Βελλίδης μπλοκάρει εύκολα.

38': Συγκλίνει προς τα μέσα από δεξιά ο Κιβρακίδης, κάνει και το σουτ με το αριστερό και στέλνει την μπάλα πολύ έξω.

47': Ο Γιαννούλης κάνει το γύρισμα από μέσα αριστερά και ο Ντάουντα με κεφαλιά αστοχεί.

50': Ο Καρανίκας πατά περιοχή από δεξιά, κάνει γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπουκουβάλας σουτάρει στην κίνηση και η μπάλα σταματά στα σώματα.

57': Καλό σουτ του Κοζορώνη εκτός περιοχής, αποκρούει ο Γιαννιώτης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Σέζου (Κιλκίς). Του ξέφυγαν δύο φάσεις που έδωσε κόρνερ υπέρ των γηπεδούχων, αλλά αυτό δεν αναιρεί την προσπάθειά του να κρατήσει το ματς σε καλά επίπεδα. Τον επόπτη Κοντιζά (Πειραιά) ξέφυγε ένα φάουλ που έδωσε υπέρ του Ατρόμητου σε κλέψιμο της μπάλας από τον Γιάκου που έφευγε στην αντεπίθεση, ενώ ο άλλος επόπτης Σινιοράκης (Χανίων) ήταν αλάνθαστος. Τις κίτρινες κάρτες είδαν οι Μάντσον (67’), Γιαννούλης (91’) – Μαυροπάνος (74’), Τζημόπουλος (80’), Σκόνδρας (82’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον (71’ Βασιλακάκης), Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιντες (63’ Μανούσος), Ουάρντα (85’ Βασιλείου), Ντιγκινί, Ντάουντα


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες (31’ Καρανίκας), Γαρουφαλιάς, Λίλα (63’ Μανθάτης), Κοζορώνης, Χαλκιαδάκης (80’ Σκόνδρας), Γιάκος