Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Το γήπεδο Ζαλόγγου Πρέβεζας παίρνει το όνομα του θρυλικού Κώστα Νεστορίδη (video)

Ο Κώστας Νεστορίδης στις μεγάλες του δόξες αποθεώνεται από φίλους της ΑΕΚ


Στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας θα βρεθούν και φέτος οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΚ, στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού τους για να παίξουν με τους παλαίμαχους παίκτες της περιοχής.

Το φετινό ραντεβού είναι το Σάββατο 8 Ιουλίου όπου έχει μια ξεχωριστή σημασία, καθώς το γήπεδο Ζαλόγγου που είναι κοντά στη Νέα Σινώπη θα πάρει το όνομα του θρυλικού άσσου της ΑΕΚ Κώστα Νεστορίδη. Ο τεράστιος «Νέστορας» κάθε χρόνο είναι πιστός στο ραντεβού για τα χωριά της Πρέβεζας και φέτος ασφαλώς θα είναι εκεί.

Στο περσινό φιλικό παιχνίδι, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης είχε υποσχεθεί ότι το γήπεδο του πρώην Δήμου Ζαλόγγου θα μετονομαστεί σε «γήπεδο Κώστας Νεστορίδης» τιμώντας την ιστορία του μεγάλου άσσου της Ένωσης. Η υπόσχεση τηρήθηκε και για αυτό υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Ο Κώστας Νεστορίδης γεννήθηκε στη Δράμα αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1945 αγωνιζόμενος σε ανεξάρτητα σωματεία της Καλλιθέας. Το 1948 έβγαλε δελτίο στον Πανιώνιο, όπου καθιερώθηκε και το 1951 κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας.

Το 1955 πήγε στην ΑΕΚ, όπου έκανε πολύ μεγάλη καριέρα μέχρι το 1965 και κατέκτησε πέντε φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Το 1966 έφυγε για την Αυστραλία για να αγωνιστεί στον σύλλογο των Ελλήνων ομογενών Ελλάς Μελβούρνης, τη σημερινή "South Melbourne FC". Κατέκτησε το πολιτειακό πρωτάθλημα και παράλληλα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση.

Το 1967 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βύζαντα Μεγάρων, που αγωνιζόταν στην Α΄ εθνική, όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας 17 φορές, 2 ως παίκτης του Πανιώνιου και 15 ως παίκτης της ΑΕΚ, πετυχαίνοντας συνολικά 3 γκολ.

Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1951, στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Β' ομάδας της Γαλλίας, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Χέλμη.

Υπήρξε επίσης δύο φορές διεθνής με την εθνική Ενόπλων το 1951.

Και ένα βίντεο της ΑΕΚ για τον μεγάλο Κώστα Νεστορίδη