Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Οι βετεράνοι πάντα έχουν στο μυαλό τους το φιλικό με τον Άγιαξ

Ένα φιλικό των βετεράνων με τον Άγιαξ θα έχει και ιστορική σημασία για τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ μπορεί τον περασμένο Νοέμβριο να έγιναν διεθνές θέμα με το φιλικό που έδωσαν στα Γιάννινα με τους βετεράνους της Μπαρτσελόνας για τους πρόσφυγες, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι να παίξουν φιλικό με τους παλαίμαχους του Άγιαξ.
Είναι ένα όνειρο ετών με ιστορικές καταβολές από την εποχή που ο ΠΑΣ ονομάστηκε στην Ελλάδα «Άγιαξ της Ηπείρου» για το καταπληκτικό ποδόσφαιρο που έπαιζε. 


Πριν από μερικά χρόνια οι σύλλογοι των βετεράνων του ΠΑΣ και του Άγιαξ ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις για φιλικό παιχνίδι στα Γιάννινα, έχοντας συνδετικό κρίκο τον Γιάννη Αναστασίου. Ο πρώην κόουτς του τριφυλλιού μπορεί να μην έπαιξε ποτέ στα Γιάννινα, αλλά είναι Ηπειρώτης στην καταγωγή και στον ΠΑΣ Πρέβεζα, όπου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, είχε προπονητή τον παλιό άσσο του «Άγιαξ» Γιώργο Σιόντη και συμπαίκτες τους Θανάση Χαρίση και Δημήτρη Κλείτσα. Όμως παρ’ ότι υπήρχαν προχωρημένες συζητήσεις, δεν έγινε το φιλικό, ενώ η επιστροφή του Αναστασίου στον Παναθηναϊκό με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας πάγωσε το θέμα. 

Άγιαξ και Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ (2-6-1971)

Οι βετεράνοι του ΠΑΣ πάντα έχουν στο μυαλό τους αυτό το φιλικό και με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσουν να το οργανώσουν. Δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε εύκολο να γίνει μια τέτοια διοργάνωση. Θα χρειαστεί να βοηθήσουν η ΠΑΕ, ο Δήμος και άλλοι φορείς, αν στο μέλλον υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά των Ολλανδών. Όπως έγινε και το φιλικό με την Μπαρτσελόνα, που όλα λειτούργησαν στην εντέλεια και όλοι πήραν πολύ καλό βαθμό. 

Εκτός από τον Αναστασίου που είναι τεχνικός στη Ρόντα μπορεί να βοηθήσει και ο Μπάρι Χουλσόφ που υπήρξε προπονητής του ΠΑΣ. Με αφορμή τον αγώνα με την Άλκμααρ για το Γιουρόπα Λιγκ, έμαθαν το περασμένο καλοκαίρι και στην Ολλανδία το όνομα του ΠΑΣ. Μάλιστα πολλά μέσα ενημέρωσης από τη χώρα της τουλίπας είχαν ζητήσει πληροφορίες από τοπικούς δημοσιογράφους για να μάθουν γιατί ο ΠΑΣ λέγεται και «Άγιαξ της Ηπείρου».