Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Επιτέλους έφυγε ο μεγάλος βραχνάς για το γήπεδο

Τη νέα σεζόν θα δούμε καλύτερο και ποιοτικότερο ποδόσφαιρο. Χθεσινή φωτο του σκαμμένου γηπέδου από τον Δ. Ξιούρα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μόνο που δεν βγήκαν στους δρόμους της πόλης οι φίλαθλοι του ΠΑΣ για να …πανηγυρίσουν, αφού από χθες άρχισαν πάλι τα έργα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου.
Είναι ένα καυτό θέμα που απασχολούσε πολύ καιρό τώρα όχι μόνο τη διοίκηση αλλά και τον κόσμο της ομάδας, γιατί αν το γήπεδο ήταν στην ίδια κατάσταση τη νέα σεζόν, όχι μόνο ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να παιχτεί, αλλά υπήρχε και ο φόβος να μετακομίσει η ομάδα σε άλλη έδρα. Έτσι πολύ καιρό ο φίλοι του «Άγιαξ» είχαν αυτή την αγωνία, ώσπου χθες αισθάνθηκαν ανακούφιση βλέποντας τα μηχανήματα από το πρωί να ξηλώνουν τον αγωνιστικό χώρο για να κάνουν τις απαιτούμενες εργασίες.

Την ικανοποίησή τους εκδήλωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας και πολλές φωτογραφίες που τράβηξαν από τις γειτονικές πολυκατοικίες. Κυρίως θα επισκευάσουν το αποστραγγιστικό δίκτυο και θα αλλάξουν το χώμα που είναι κάτω από το χόρτο, γιατί εκεί επικέντρωναν το πρόβλημα με τα λασπόνερα, λόγω έλλειψης απορροφητικότητας των υδάτων. Το έργο θα κοστίσει 180.000 ευρώ που με τον ΦΠA θα ξεπεράσει το ποσό των 200.000 ευρώ και θα καλυφθεί από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. 

Η παράδοση του έργου, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, θα είναι μέχρι 15 Αυγούστου. Συνεπώς ο ΠΑΣ με την έναρξη του πρωταθλήματος θα έχει στη διάθεσή του το ανακαινισμένο γήπεδο, χωρίς τους πονοκεφάλους και τα προβλήματα της περασμένης σεζόν, όπου σε πολλά ματς ο αγωνιστικός χώρος ήταν «χωράφι». Επειδή όλο το καλοκαίρι θα είναι κλειστό το στάδιο, λόγω των έργων που είναι σε εξέλιξη, ο ΠΑΣ φρόντισε μετά την επιστροφή από το Καρπενήσι να πάει τέλη Ιουλίου στην Ιταλία, κλείνοντας φιλικά παιχνίδια με Βιτσέντσα (2/8), Σπαλ (6/8) και Κάρπι (9/8). Τα φιλικά με ελληνικές ομάδες θα γίνουν στο ΠΕΑΚΙ και εκτός έδρας. Στο ΠΕΑΚΙ θα ξεκινήσει και η προετοιμασία στις 28 Ιουνίου. Κάποια φιλικά θα γίνουν και στο Καρπενήσι με ομάδες που θα προετοιμάζονται εκεί, πιθανόν με Λάρισα, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό.