Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ο Πετράκης αναλύει το στιλ παιχνιδιού του Λεονάρντο Κούτρη

Το αγωνιστικό προφίλ του Λεονάρντο Κούτρη από τον Γιάννη Πετράκη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Λεονάρντο Κούτρης αναχώρησε χθες με την αποστολή του Ολυμπιακού για το Ζέεφελντ όπου θα κάνει το πρώτο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Ο Ελληνοβραζιλιάνος άσσος θα κάνει το παν για να πείσει τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού Μπέσνικ Χάσι ότι μπορεί να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως κρίνει και εκτιμά τον Κούτρη ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «ΦΩΣ».


Πείτε μου τα ατού του τα μειονεκτήματά του, πού θέλει δουλειά.

Καταρχάς αυτός έχει ένα σπουδαίο πακέτο που εγώ λέω ότι είναι απαραίτητο για να παίξει ένα παιδί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι πολύ γρήγορος, ταχυδυναμικός, και με την μπάλα και χωρίς την μπάλα. Έχει επίσης καλό ψυχισμό. Και είναι πολύ καλός δέκτης, έξυπνος, την πληροφορία που του δίνεις την παίρνει εύκολα και βελτιώνεται. Είναι ό,τι πρέπει για μεγάλη ομάδα διότι είναι πολύ επιθετικό αριστερό μπακ! Για εμένα είναι αριστερό χαφ στο 4-4-2! Το αδύνατο σημείο του που ήταν η αμυντική συμπεριφορά το δούλεψε και το έκανε ατού του! Τακτικά είναι πολύ καλός στην ομαδική άμυνα και στις συνεργασίες διότι είναι γρήγορος, ευέλικτος, και εύστροφος. Και ατομικά είναι πολύ καλός στην άμυνα. Πολύ συγκεντρωμένος και με αντίληψη. Επιθετικά το είπα ήδη, έχει τεχνική επιδεξιότητα. Όχι μόνο παίζει καλά σαν χαφ, αλλά τελειώνει και πολύ καλά τις φάσεις”!

Πού θέλει πιο πολλή δουλειά;


Σε δύο πράγματα. Πρώτον, στη διαχείριση του λάθους. Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό, ξέρει εκείνος ό,τι είναι πίσω μας, το αφήνουμε πίσω μας, δεν μένουμε σε αυτό. Δεύτερον, θέλει περισσότερη δουλειά στην αμυντική κεφαλιά ειδικά όταν η μπάλα παίζεται στην αντίθετη πλευρά. Εγώ πιστεύω πολύ σε αυτό το ελληνόπουλο, θεωρώ ότι αξίζει να του δώσει ο Ολυμπιακός την ευκαιρία. Έχουμε δει και ξένους σε αυτή τη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν έδειξαν πολλά πράγματα.