Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τα σχέδια του Πετράκη για την "άλωση" της Τριπολιτσάς

Με στόχο τη νίκη θα παραταχθεί στην Τρίπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ και αύριο το πρωί θα αναχωρήσει η αποστολή για την Τρίπολη όπου την Κυριακή στις 17.15 θα γίνει το ματς με τον τοπικό Αστέρα για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα.
Μάλιστα αύριο το απόγευμα έχει προγραμματισθεί και προπόνηση στην Αρκαδία με την οποία ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία. Τα ονόματα των παικτών που θα είναι στην αποστολή θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί από τον Γιάννη Πετράκη.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει αποφασισμένος για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, καθώς εδώ και τρεις αγωνιστικές δεν σταύρωσε νίκη στον δρόμο του. Νοκ άουτ λόγω τραυματισμού είναι ο Σκόνδρας που θα είναι σίγουρα εκτός αποστολής. Χθες δεν προπονήθηκαν πάλι οι Βιδάλ (ενοχλήσεις στο πόδι) και Περιστερίδης που έχει ίωση. Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ θα είναι στην αποστολή, αλλά για τον Βιδάλ θα ξεκαθαρίσει σήμερα σε τι κατάσταση θα είναι και με δεδομένο ότι έχασε τις τελευταίες προπονήσεις, είναι δύσκολο να είναι στα πλάνα του Πετράκη για την βασική ενδεκάδα σε περίπτωση που ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και θα είναι στην αποστολή. 

Μετά από 3 αγωνιστικές απουσίας επιστρέφει ο Καρανίκας και μάλιστα όπως φάνηκε στις προπονήσεις θα ξεκινήσει το παιχνίδι καλύπτοντας το δεξιό άκρο της ομάδας, εκεί που ο ΠΑΣ τελευταία έδειξε αρκετές αδυναμίες. Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα και για τις περισσότερες θέσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για γκολκίπερ προορίζεται ο φορμαρισμένος Πασχαλάκης, στην άμυνα οι Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, από δεξιά στην περιφέρεια ο Καρανίκας, αριστερά μάλλον επιστρέφει πάλι ως βασικός ο Κούτρης αντί του Ναδάλες. Αμυντικό χαφ θα είναι ο ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό Λίλα, πιο μπροστά θα είναι οι Ακόστα και Γιάκος και στην επίθεση Κόντε και Ζάιρο. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Κοζορώνης με τον Κοροβέση. Αυτές περίπου είναι οι σκέψεις του Πετράκη για το ματς της Κυριακής όπως φάνηκαν στις προπονήσεις. 

Άλλωστε δεν είναι και πολλές οι επιλογές για τον Κρητικό τεχνικό. Επειδή το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία, ενδεχομένως να γίνουν σε μικρή κλίμακα αλλαγές για να πάρουν συμμετοχή και παίκτες που ήταν αναπληρωματικοί, αλλά αυτό θα γίνει σε εκτός έδρας παιχνίδια. Στην Τρίπολη ο ΠΑΣ θα παίξει με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, για να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα, έχοντας να αντιμετωπίσει μια καλή ομάδα, όπως χαρακτήρισε τον Αστέρα και ο Ζάιρο στις προχθεσινές δηλώσεις του. Μπορεί να απομακρύνθηκε ο στόχος της Ευρώπης μέσω των πλέι οφ, αλλά οι κυανόλευκοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΡΕΦΕΡΙ

Ο νεαρός διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών ορίσθηκε χθες από την ΚΕΔ ρέφερι στον μεθαυριανό αγώνα Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι οι Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών) και παρατηρητής ο Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας). Ο Ευαγγέλου ήταν φέτος ρέφερι και στο ματς Ατρόμητος Περιστερίου – ΠΑΣ 1-1. Παίζει φέτος για πρώτη σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.

Ο ΚΟΜΙΝΗΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που θα γίνει την Κυριακή στις 19.30 διαιτητής ορίσθηκε ο Γεώργιος Κομίνης από τον σύνδεσμο Θεσπρωτίας με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης). Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής οι διαιτητές που ορίσθηκαν είναι: Λάρισα – Παναιτωλικός Φουκάκης (Ηρακλείου), ΠΑΟΚ – Πανιώνιος Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας), Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα Ευαγγέλου (Αττικής), Ατρόμητος Περιστερίου – ΑΕΚ Θάνος (Γρεβενών), Ξάνθη – Λεβαδειακός Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Βέροια – Κέρκυρα Τσαμούρης (Πειραιά), Πλατανιάς – Ηρακλής Γκράνας (Θράκης).

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 5 ΚΑΙ 10 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης  - ΠΑΣ Γιάννινα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (19/03, 17:15) στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Τα εισιτήρια για την αναμέτρηση θα διατίθενται στο Star Store (Εθνικής Αντιστάσεως 67) από την Πέμπτη 16 Μαρτίου έως και το Σάββατο 18 Μαρτίου, κατά τις ώρες καταστημάτων. Την Κυριακή 19 Μαρτίου τα εκδοτήρια του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" θα είναι ανοιχτά από τις 13:00 έως και τις 17:15. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, όλα τα εισιτήρια αγώνα εκδίδονται υποχρεωτικά ονομαστικά, βάσει του αριθμού ΑΜΚΑ και της επίδειξης του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του κατόχου. Εισιτήρια διατίθενται για τη Θύρα 2 με αξία 5€ και για τις Θύρες 1 και 3 με αξία 10€. Οι φίλαθλοι της ομάδας που έχουν προμηθευτεί ειδικό μειωμένο εισιτήριο διαρκείας στη Θύρα 1 για την είσοδό τους στο γήπεδο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα και το δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα τριτέκνων - πολυτέκνων ή ανεργίας) που χρησιμοποίησαν για την έκδοση του εισιτηρίου διαρκείας τους.

ΗΤΤΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ

Στο ματς του α’ γύρου που έγινε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2016 στα Γιάννινα ο ΠΑΣ ήταν σε κακή μέρα και έχασε 1-2 από τον Αστέρα που αγνοούσε πολύ καιρό τη νίκη. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 63’ 1-0 με τον Ζάιρο. Όμως ο Αστέρας έκανε την ανατροπή σε 1-2 με γκολ στο 72’ του Φαρίνια και στο 77’ του Μάσα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί του οι Ακρίβος (Αθηνών) και Φωτιόπουλος (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (79' Καρανίκας), Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης (76' Βιδάλ), Μαμπουλού, Ζάιρο, Κόντε (55' Γιάκος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου (64' Κυριακόπουλος), Χαμντανί, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86' Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (75' Μάσα), Φερνάντες.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ

Κόντρα σε γνωστούς και φίλους θα βρεθούν το απόγευμα της Κυριακής οι Σταύρος Τσουκαλάς και Μιχάλης Μανίας. Τότε ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ και αμφότεροι έχουν συνδέσει το όνομά τους με την αναγέννηση του «Άγιαξ της Ηπείρου» τα τελευταία χρόνια, όπου και έπαιζαν μέχρι πέρσι. Ο έμπειρος χαφ ήταν για τέσσερις σεζόν στα Γιάννινα προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ, από το 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 και συνολικά φόρεσε την φανέλα τους σε 142 ματς και σημείωσε 15 γκολ. Ο 27χρονος στράικερ από τον πλευρά του βρέθηκε στους Ζωσιμάδες το 2014, τον περασμένο Ιούλιο και μετά από 63 εμφανίσεις και 19 τέρματα με τους Γιαννιώτες ξενιτεύτηκε στο Βέλγιο και την Βέστερλο, ενώ επαναπατρίσθηκε τον Γενάρη για χάρη των Αρκάδων. Έτσι οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή με αρκετούς... παλιόφιλούς τους. 

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΠΕΤΡΑΚΗ

Συνεχίζει να προπονείται με την ομάδα του ΠΑΣ ένας 21χρονος μέσος από Αφρικανική χώρα που έχει Γαλλική υπηκοότητα που έδειξε καλά στοιχεία. Επίσης ο κ. Πετράκης κάλεσε από την Κ-20 δύο παιδιά που δεν ταξίδεψαν στο τουρνουά της Ιταλίας, τους Τσιέπα και Σιουκουλάνι και είχε την ευκαιρία να τους περάσει από το «μικροσκόπιο» του. Και ακόμα με την ΠΑΕ προπονείται και ο αμυντικός της ομάδας Νέων Κ-17 Σαββίδης.

Η ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ

Για το δεύτερο φιλικό της ομάδας νέων του ΠΑΣ κόντρα στην Σπάλ στο τουρνουά που γίνεται στην Ιταλία γράφαμε χθες στον «Η.Α». Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΣ έχασε 2-0. Ας δούμε και τις θέσεις της ΠΑΕ για το παιχνίδι αυτό, όπως αποτυπώνονται σε χθεσινό δελτίο Τύπου: «Άλλη μια καλή εμφάνιση για την ομάδα του ΠΑΣ που ταξίδεψε στο Viareggio, αυτή τη φορά κόντρα στην ιταλική Spal. Η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε  προβλήματα στο πρώτο μέρος και είχε την υπεροχή και τέσσερις καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ. Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν καθώς ένα γρήγορο γκολ (49'), μετά από μη τήρηση του fair play,  άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού αλλά και την ψυχολογία των ομάδων. Ο καταλογισμός ενός πέναλτι στο 68' και η εύστοχη εκτέλεση του έκρινε το τελικό 0-2».

ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Χωρίς εγχώριες υποχρεώσεις θα περάσει το Σαββατοκύριακο για τις ομάδες υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα. Η συμμετοχή ποδοσφαιριστών της ομάδας στο Viareggio Cup έφερε την αναβολή των αναμετρήσεων της Κ-20 με τον Αστέρα Τρίπολης και των αγώνων με ΠΑΟΚ για τις Κ-17 και Κ-15.