Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί τον χαμό του Θεόδωρου Νικολαΐδη

Καλό ταξίδι στον Ευπατρίδη της Ελληνικής δημοσιογραφίας Θεόδωρο Νικολαΐδη 


«Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, Ιδρυτής, Εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδας «ΦΩΣ των Σπορ».
Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί τον χαμό ενός μεγάλου δάσκαλου, του τελευταίου παραδοσιακού εκδότη, του Πατριάρχη του αθλητικού Τύπου, του ανθρώπου που δίδαξε αρχές, ήθος, δεοντολογία, κανόνες έντιμης δημοσιογραφίας.
Καλό ταξίδι κύριε Θόδωρε, καλό παράδεισο να έχεις. Νιώθω περήφανος και ευλογημένος που ανήκω ως ανταποκριτής στην δημοσιογραφική οικογένεια του «ΦΩΤΟΣ» από το 1977. Γιατί είναι το «ΦΩΣ» του ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ.  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιος ήταν ο Θόδωρος Νικολαΐδης

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος υφασμάτων στο κέντρο του Πειραιά.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, όταν η διεύθυνση της εφημερίδας του ζήτησε να γράψει ένα άρθρο για να «χτυπήσει» κάποιον γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα της εποχής, εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Μαζί μ’ εκείνον απολύθηκε και μετέπειτα η σύζυγός του Ειρήνη, με την οποία έως τότε διατηρούσαν σχέση.

Στις 11 Απριλίου 1955, ο Νικολαΐδης κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία τελικά μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί ανελλιπώς μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του, έχοντας λόγο σε όλα τα θέματα της εφημερίδας. Υπήρξε άνθρωπος χαμηλών τόνων, ελάχιστες φωτογραφίες του έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ υπήρξε επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή!