Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Δύσκολο ματς, αλλά ο καλός ΠΑΣ είναι ικανός για όλα

Ο Νίκος Καρανίκας θα είναι το νέο πρόσωπο του ΠΑΣ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής θα συνεχισθεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Ο ΠΑΣ έχει ένα δύσκολο ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα που θα γίνει αύριο Κυριακή στις 17.15 και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι NOVAsports 2. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πάει σχεδόν πάνοπλος με στόχο να διεκδικήσει τη νίκη και τους 3 βαθμούς που θα βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση του. Μάλιστα θα παίξει σε ένα γήπεδο που δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Αστέρα, αλλά είναι σημαντικό που πήρε ισοπαλίες στα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε εκεί.

Η αποστολή των Γιαννιωτών είναι δύσκολη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μπορέσουν να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα. Περισσότερο καίγεται για βαθμούς ο Αστέρας που μπορεί να έχει μια διαφορά 5 βαθμών από την γραμμή του υποβιβασμού, αλλά ακόμα δεν εξασφάλισε οριστικά την παραμονή του και όπως φαίνεται από τα ρεπορτάζ της Τρίπολης θα πασχίσει για να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη από τον ΠΑΣ για να αισθάνεται περισσότερο άνετος. Ο ΠΑΣ από την άλλη πλευρά μπορεί να μη έχει κάποιον ιδιαίτερο στόχο, αλλά θέλει να γλυκάνει τον κόσμο του με την κατάληψη μιας καλής θέσης στην τελική βαθμολογία. 

Ας πάμε στα αγωνιστικά όπου ο ΠΑΣ θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία στην Τρίπολη. Η αποστολή που ανακοινώθηκε χθες θα αναχωρήσει το πρωί για την πόλη της Αρκαδίας. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Σκόνδρας και Βιδάλ. Ο Περιστερίδης που είχε ίωση προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στην διάθεση του Γιάννη Πετράκη. Σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια καταγράφεται η επιστροφή στην ενεργό δράση του Νίκου Καρανίκα που εξέτισε την ποινή των 3 αγωνιστικών. 

Ο προπονητής της ομάδας για το αυριανό παιχνίδι επέλεξε για την αποστολή 18 παίκτες που είναι οι Ακόστα, Καρανίκας, Κόντε, Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Κούτρης, Κοζορώνης, Κοροβέσης, Λίλα, Μιχαήλ, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Ζάιρο, Πασχαλάκης, Περιστερίδης, Ναδάλες, Νικολιάς, Τζημόπουλος. Αρχηγός της αποστολής είναι ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος. Σήμερα θα πάει στην Τρίπολη και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Τελευταία στις προπονήσεις ο Πετράκης ανακάτεψε την τράπουλα και έκανε αλλαγές και ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που η ομάδα δεν πήγε καλά. Αύριο στην Τρίπολη πιθανόν να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, από τα άκρα τους Καρανίκα (δεξιά), Κούτρη (αριστερά), στο κέντρο τους Λίλα, Γιάκο, Κοζορώνη ή Ακόστα και στην επίθεση τους Ζάιρο και Κόντε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Διαιτητής του αυριανού αγώνα ορίσθηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών) και παρατηρητής ο Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας). Ο Ευαγγέλου ήταν φέτος ρέφερι και στο ματς Ατρόμητος Περιστερίου – ΠΑΣ 1-1. Παίζει φέτος για πρώτη σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Η προϊστορία των αγώνων του ΠΑΣ με τον Αστέρα Τρίπολης ξεκινά το 2006 από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Στα 8 παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα στην Τρίπολη, ο Αστέρας έχει 5 νίκες και 3 ματς έληξαν ισόπαλα. Τα θετικά αποτελέσματα ο ΠΑΣ τα έφερε στα τρία τελευταία πρωταθλήματα καθώς τη σεζόν 2013-14 πήρε ισοπαλία 3-3, τη σεζόν 2014-15 πήρε ισοπαλία 2-2 και πέρυσι (2015-16) πήρε ισοπαλία 0-0. Στο ματς του α’ γύρου που έγινε στα Γιάννινα στις 5-11-2016 ο ΠΑΣ έχασε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με σκορ 1-2.