Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο Ν.Ο.Ι τίμησε τη μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη

"Ευριπίδης Σκλιβανίτης" θα ονομάζεται το γυμναστήριο του Ν. Ο. Ιωαννίνων


Ένα δικό της αγαπημένο παιδί που δυστυχώς έφυγε νωρίς και η απουσία του παραμένει αισθητή, τίμησε η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων σε ειδική εκδήλωση όπου η συγκίνηση περίσσεψε.

Ο λόγος για τον Ευριπίδη Σκλιβανίτη, μεγάλο αθλητή της Κωπηλασίας, που με τις επιτυχίες και το ήθος του τίμησε επί σειρά ετών τη φανέλα του Ν.Ο.Ι., αλλά και τα ελληνικά χρώματα ως αθλητής της Εθνικής Ομάδας.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε το όνομά του σε αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του Ομίλου, εκεί όπου και ο ίδιος πέρασε ατέλειωτες ώρες κάνοντας προπόνηση.
Οι γονείς και οι προπονητές στην σεμνή εκδήλωση μνήμης για τον αδικοχαμένο αθλητή


Στην τελετή παραβρέθηκαν η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του Ευριπίδη, παλιά και νέα μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., οι προπονητές του, συναθλητές αλλά και δεκάδες νέα παιδιά του Ομίλου. Ενώ προβάλλονταν στιγμιότυπα από την αθλητική πορεία του Ευριπίδη, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον αθλητή που ως παιδί το 2005 εντάχθηκε στο δυναμικό του Ομίλου και επιδόθηκε με μεγάλο ζήλο και θέληση στο άθλημα της Κωπηλασίας.
«Ο Ευριπίδης ως αθλητής τίμησε με το παραπάνω τη φανέλα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και αγωνιζόμενος στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους σήκωσε ψηλά την Ελληνική σημαία. Αποκορύφωμα των επιτυχιών του ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2009 στη Γαλλία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλεξίου. Αναφέρθηκε δε στην απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Ο.Ι. σαν ελάχιστη απόδοση τιμής για όλες αυτές τις επιτυχίες, να τοποθετήσει πλακέτα με το όνομά του και φωτογραφία στην είσοδο αίθουσας του γυμναστηρίου του Ομίλου.
Στη συνέχεια, ο παιδικός φίλος και συναθλητής του Ευριπίδη Χρήστος Κουτσιαύτης, παρέα με τον οποίο κατέκτησαν τις μεγαλύτερες κωπηλατικές διακρίσεις, συγκινημένος ευχαρίστησε τον Ν.Ο.Ι. για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και όσους παραβρέθηκαν σ’ αυτήν. Παρουσίασε δε αναλυτικά τις επιτυχίες του Ευριπίδη στο χώρο της Κωπηλασίας τόσο με τον Ναυτικό Όμιλο όσο και ως αθλητή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Τόνισε την αγάπη του γενικότερα για τον αθλητισμό που τον οδήγησε να συμμετέχει επίσης σε πολλούς ποδηλατικούς και δρομικούς αγώνες, ενώ αναφέρθηκε και στις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που τον οδήγησαν ως εκπαιδευτικό να εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο της Μυκόνου, όπου πρόπερσι έχασε τη ζωή του σε ατύχημα.
Μια άποψη από την εκδήλωση που έγινε στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων


«Είναι προφανές ότι ο Ευριπίδης ως προσωπικότητα ήταν ο ορισμός του πρωταθλητή, τόσο εντός όσο κι εκτός αθλητικού στίβου, στην ίδια τη ζωή. Θα πρέπει να αποτελέσει το πρότυπο για κάθε αθλητή του Ομίλου που θέτει στόχους», κατέληξε ο Χρ. Κουτσιαύτης. Κλείνοντας, διάβασε κι ένα αγαπημένο κείμενο του Ευριπίδη που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η ζωή είναι προσωρινή! Λίγοι όμως το έχουν καταλάβει. Οι περισσότεροι ζουν λες και θα μείνουν για πάντα εδώ. Ξέχασαν να είναι ευτυχισμένοι. Η αξία των πραγμάτων δεν εξαρτάται από το χρόνο που διαρκούν, αλλά από την ένταση με την οποία γίνονται»!
Μετά τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας και της φωτογραφίας του τιμώμενου αθλητή από τον Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. προβλήθηκε για τους παρευρισκόμενους η σημαντικότερη κούρσα της κωπηλατικής διαδρομής του Ευριπίδη, αυτή της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2009, όπου παρέα με τον Χρ. Κουτσιαύτη κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.
Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων