Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Για μεγάλα πράγματα είναι φέτος ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Ο Ακόστα με πέναλτι πλασάρει τον Γκορμπούνοφ και ανοίγει το δρόμο για τη μεγάλη νίκη με σκορ 3-0


Με το… δεξί πάτησε το πόδι του ο ΠΑΣ στο νέο πρωτάθλημα καθώς κέρδισε 3-0 τον Ατρόμητο με δύο γκολ του Κόντε και ένα του Ακόστα.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με το προσφιλές σύστημα 3-5-2 και με δυνατό όπλο τις κόντρα επιθέσεις, καθάρισε τα πούπουλα του Περιστερίου και πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη που θα τον βοηθήσει στη συνέχεια. Έδειξε ότι είναι και φέτος για μεγάλα πράγματα και από τις ομάδες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος σαν ομάδα και κέρδισε δίκαια. Ο Ατρόμητος είχε κάποια καλά διαστήματα αλλά είχε προβλήματα στην άμυνα και κάθε επίθεση του ΠΑΣ ήταν κίνδυνος θάνατος.


ΤΑ ΓΚΟΛ

9': ΠΕΝΑΛΤΙ για τον ΠΑΣ! Ωραία σέντρα από τον Καρανίκα, την τελευταία στιγμή προλαβαίνει ο Ζησόπουλος, αλλά έχει σηκώσει πολύ ψηλά το πόδι του την ώρα που πήγαινε να πάρει την κεφαλιά ο Κόντε. Σωστά δόθηκε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ακόστα.

41’: Ο Καρανίκας εκτελεί πλάγιο, Μπίτολο και Λαζαρίδης δεν μπορούν να διώξουν, ο Μαμπουλού γυρνάει την μπάλα στον Κόντε και ο τελευταίος αμαρκάριστος σκοράρει.

57’: Ο Καρανίκας δίνει στον Μαμπουλού, εκείνος από μέσα δεξιά κάνει ωραία παράλληλη μπαλιά και ο Κόντε αμαρκάριστος από κοντά εκτελεί τον Γκορμπούνοφ. Τραγική αντίδραση από Λαζαρίδη και Ζησόπουλο.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

5': Κόρνερ για τον ΠΑΣ. Ο Ακόστα το εκτελεί, η μπάλα φτάνει στον Κόντε και από κοντά ο Γκορμπούνοφ αποκρούει με το πόδι!

14': Συγκλίνει προς τα μέσα ο Κιβρακίδης, κάνει και το σουτ με το αριστερό και στέλνει την μπάλα άουτ.

17': Ο Κόντε κάνει σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κοντράρει και ο Γκρομπούνοφ μπλοκάρει.

23': Διαμαρτύρεται για πέναλτι ο Λε Ταλέκ, αλλά έχει πέσει πολύ εύκολα και δεν ξεγέλασε τον διαιτητή.

25': Ωραία ενέργεια από τον Μαμπουλού, μπαίνει στην περιοχή, κάνει και το γύρισμα στο πέναλτι αλλά το σουτ του Κοζορώνη είναι κάκιστο. Αναπήδησε πάντως η μπάλα λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου.

32': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Εκτελείται φάουλ από τον Ούμπιντες, ο Λε Ταλέκ παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

33': Ωραία ενέργεια από τον Βασιλείου, αδειάζει τον Σκόνδρα, σουτάρει αδύναμα και ο Πασχαλάκης μπλοκάρει.

36': Καλή προσποίηση από τον Καρανίκα, κάνει και το σουτ, η μπάλα κοντράρει και φεύγει λίγο έξω. Εκτελεί το κόρνερ ο Κοζορώνης και η μπάλα απομακρύνεται.

38': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Ο Ούμπιντες εκτελεί κόρνερ, ο Μπάγκα παίρνει την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση.

47': Ο Μπάγκα δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής και ο Πασχαλάκης πέφτει στη δεξιά γωνιά του και αποκρούει.

52': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Κόντε κάνει την πάσα για τον Μαμπουλού, εκείνος προλαβαίνει την έξοδο του Γκορμπούνοφ, πλασάρει και αστοχεί.

54': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Ο Πασχαλάκης νικά τον Λε Ταλέκ στον αέρα, αλλά στέλνει την μπάλα στον Ντιγκινί κι εκείνος με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ εξουδετερωμένο στέλνει την μπάλα ψηλά.

70': Βολίδα από τον Μπίτολο, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

84': Ο Παπαδόπουλος κατεβάζει με το στήθος, κάνει το σουτ από το ημικύκλιο και ο Πασχαλάκης αποκρούει.

90'+2: Ο Καρανίκας κάνει ωραία ενέργεια και παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Ζάιρο γλιστράει και δεν σκοράρει από τη μικρή περιοχή.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) που τα πήγε καλά. Βοηθοί του οι Καραϊσαρίδης (Πιερίας) και Κοντιζάς (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Πουλημάς (Κέρκυρας).
Κίτρινες: 44' Γιάκος, 76' Πασχαλάκης - 17' Βασιλείου

ΟΙ ΣΥΝΣΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Καρανίκας, Ναδάλες (77' Κούτρης), Κοζορώνης, Γιάκος (69' Δώνης), Ακόστα, Μαμπουλού, Κόντε (71' Ζάιρο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Μπάγκα (63' Κοντοές), Ούμπιντες, Τόνσο, Βασιλείου (55' Μπρίτο), Ντιγκινί (70' Παπαδόπουλος), Λε Ταλέκ.

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

16.00 Κέρκυρα – Πλατανιάς 0-1
18.15 Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης  3-0
20.30 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-3

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

16.00 ΑΕΚ – Ξάνθη 4-1
18.15 ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-1
18.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 3-0
20.30 Ολυμπιακός – Βέροια 6-1

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

19.30 Λάρισα - Ηρακλής NS1  


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΣ Γιάννινα 3
--------------------------------------
Ολυμπιακός 3
ΑΕΚ 3
Παναθηναϊκός 3
Πανιώνιος 3
---------------------------------------
Πλατανιάς 3
ΠΑΟΚ 0
Α. Ε. Λάρισα* 0
Α. Ο. Ξάνθη 0
Αστέρας Τρίπολης 0
Ατρόμητος 0
Βέροια 0
Ηρακλής* 0
-------------------------------------------
Κέρκυρα 0 
Λεβαδειακός 0
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -3 βαθμούς



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ξάνθη – Πανιώνιος
Κέρκυρα – Λάρισα
Ηρακλής – Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ
Ατρόμητος – Παναιτωλικός
Βέροια – ΑΕΚ
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
Πλατανιάς – Λεβαδειακός