Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο αρχισκόρερ των Ιωαννίνων μιλά για τα 5 γκολ

Ο Γρηγόρης Σιώτας του Α. Ο. Ζωοδόχου είναι το πρόσωπο της εβδομάδας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Ιωαννίνων

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πρεμιέρα είχαμε στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια στα γήπεδα των Ιωαννίνων ανέβασαν από νωρίς το ενδιαφέρον του κόσμου. Όμως το κόκκινο λαμπάκι του ενδιαφέροντος απ’ όλα τα παιχνίδια άναψε στο γήπεδο Κεφαλοβρύσου όπου ο Αθλητικός Όμιλος Ζωοδόχου μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση συνέτριψε με σκορ 6-1 την τοπική ομάδα. Σούπερ σταρ των νικητών που δικαίως παίρνει και τον τίτλο MVP της αγωνιστικής ήταν ο επιθετικός Γρηγόρης Σιώτας που πέτυχε τα πέντε από τα έξι γκολ της ομάδας του. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ένας παίκτης να πετυχαίνει πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι. Έστω και αν μιλούμε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που τα πράγματα δεν είναι τόσο οργανωμένα όσο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Γρηγόρης Σιώτης είναι 35 ετών, έφαγε τα γήπεδα με το κουτάλι, αλλά το λέει ακόμα η καρδιά του. Τρέχει σαν έφηβος και πιο πολύ μυρίζεται πολύ εύκολα το γκολ. 

Ο «Η.Α» παρουσιάζει το πρόσωπο της εβδομάδας στα Γιάννινα που είναι ο αρχισκόρερ του Α. Ο. Ζωοδόχου (ομάδας Β’ Ερασιτεχνικής) Γρηγόρης Σιώτας που στο ματς με το Κεφαλόβρυσο σημείωσε πέντε γκολ.


-Γρηγόρη έχεις σημειώσει άλλη φορά τόσα γκολ σε ένα παιχνίδι;

«Όχι πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Τρία γκολ έχω βάλει πολλές φορές αλλά μαζεμένα πέντε μου συμβαίνει για πρώτη φορά».

-Το γκολ είναι θέμα τέχνης, τύχης, τι απ’ όλα συμβαίνει;

«Είναι ένας συνδυασμός όλων. Μπαίνεις στις φάσεις με σκέψεις που κάνεις αστραπιαία εκείνη τη στιγμή. Άλλοτε βρίσκεις τον στόχο και άλλοτε όχι».

-Πες μας λίγα λόγια για την ποδοσφαιρική σου πορεία.

«Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του ΠΑΟ Κόνιτσας, στη συνέχεια αγωνίσθηκα στην Πίνδο και το 1998 πήγα δοκιμάσθηκα στην ομάδα νέων του Παναθηναϊκού στην Παιανία. Εκεί έμεινα ένα μήνα, δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα και έφυγε μόνος μου. Γύρισα πάλι στα Γιάννινα και αγωνίσθηκα στη Δ’ Εθνική με την Πίνδο Κόνιτσας και τη Θύελλα Ελεούσας. Φέτος είπα να βοηθήσω τον Α. Ο. Ζωοδόχου που πιστεύω ότι θα κάνει καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

-Πριν πάμε στην ομάδα σου, μάθαμε για σένα ότι ήσουν ταλαντούχος παίκτης που θα μπορούσες να πας και κάπου αλλού. Με την εμπειρία που έχεις ποια είναι η εκτίμησή σου, υπάρχουν ταλέντα στα Γιάννινα;

«Υπάρχουν και πάρα πολλά, αλλά το θέμα είναι πως δουλεύουν και πως μπορούν να εξελιχθούν στη συνέχεια».

-Η ομάδα σου Α. Ο. Ζωοδόχος ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Θα υπάρξει η ανάλογη συνέχεια;

«Πιστεύω ότι ο Α. Ο. Ζωοδόχου θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, γιατί έχει καλούς παίκτες, αξιόλογο προπονητή όπως είναι ο Μιχάλης Τικμανίδης, καλή διοίκηση και καλές εγκαταστάσεις. Μέχρι φωτισμό θα βάλουν στο γήπεδό μας για να κάνουμε και το βράδυ προπονήσεις».

-Που αφιερώνεις τα 5 γκολ που σημείωσες στο τελευταίο ματς με το Κεφαλόβρυσο;

«Στους συμπαίκτες μου, στην ομάδα μου και σε όλους όσους αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

-Ως επιθετικός που είσαι, ποιους παίκτες θαυμάζεις περισσότερο;


«Στην Ελλάδα ο Βαγγέλης Μάντζιος είναι ιδανικός φορ, αλλά είναι παίκτης αδικημένος. Από το εξωτερικό που αρέσει ιδιαίτερα ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς».