Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Πάει στη Λεωφόρο με τον αέρα του 3-0 ο Άγιαξ της Ηπείρου

Με τον αέρα της νίκης με 3-0 επί του Ατρόμητου ο ΠΑΣ θα πάει στη Λεωφόρο (ΦΩΤΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το ματς αυτό θα γίνει τελικά με κόσμο αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή χθες την έφεση του Παναθηναϊκού και εξαφάνισε ποινή κεκλεισμένων των θυρών μιας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε στα πλέι οφ της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, αλλά αυτό είναι το μόνο που δεν πτοεί τους Γιαννιώτες. Τουναντίον μπορεί να φτιάχνει και τη διάθεσή τους περισσότερο, καθώς ο ΠΑΣ είναι εκ παραδόσεως μια ομάδα με πολύ κόσμο και οι άδειες εξέδρες δεν είναι ότι καλύτερο. 

Επίσης ο Πετράκης μπορεί να μίλησε στους παίκτες αυτές τις μέρες για όλες τις παραμέτρους αυτού του αγώνα και να έδωσε στο πιάτο των παικτών όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Παναθηναϊκού και στο μόνο θέμα που δεν αναφέρθηκε ήταν αν θα έχει ή όχι κόσμο το γήπεδο. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα με αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που δεν πτοείται και ξέρει να σταθεί ακόμα και σε δύσκολες έδρες όπως είναι το «κλουβί» της Λεωφόρου. Μάλιστα ετοιμάζεται με μια αύρα αισιοδοξίας να διαπνέει σε καθημερινή βάση το στρατόπεδό του, γιατί το καλό ξεκίνημα με τον Ατρόμητο και οι εμπειρίες του καλοκαιριού από τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ έχουν ανεβάσει πολύ την αυτοπεποίθηση των παικτών. 

Έτσι θα πάει την Κυριακή στην Αθήνα με τον αέρα της νίκης 3-0 επί του Ατρόμητου για να αντιμετωπίσει στα ίσα τον Παναθηναϊκό. Και όπως λένε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο σεβασμός απέναντι στον αντίπαλο που είναι μεγάλη ομάδα, δεν σημαίνει και φόβος. Κατά κανόνα όταν μια μικρομεσαία ομάδα όπως ο ΠΑΣ παίζει στην έδρα μιας μεγάλης ομάδας συνήθως παίζει αμυντικά, ταμπουρώνεται στην άμυνα και ότι κλέψει. Όμως με την περίπτωση του ΠΑΣ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» χτίστηκε από τον Πετράκη τα τελευταία χρόνια από μια διαφορετική φιλοσοφία. Ναι μεν παίζει αμυντικά και βγαίνει στην κόντρα επίθεση, αλλά αυτό είναι μια έξυπνη στρατηγική που υπάρχει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και δεν είναι το παλιό «κατενάτσιο» με ταμπούρωμα στην άμυνα και καταστροφικό παιχνίδι. Απόδειξη αυτού ότι ο ΠΑΣ, όπως φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις, θα παίξει με τη γνωστή διάταξη 3-5-2 που αντιμετώπισε τα παιχνίδια με Ολντ, Άλκμααρ και τον Ατρόμητο  στα Γιάννινα. Είναι δε πολύ πιθανό οι έντεκα παίκτες που ξεκίνησαν το ματς στα Γιάννινα και μάδησαν το Περιστέρι να ξεκινήσουν και την Κυριακή στη Λεωφόρο, καθώς παραμένουν τα ίδια δεδομένα. 

Ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ δεν έγινε εντελώς καλά από το πρόβλημα στον προσαγωγό και κάνει ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Λίλα θα εκτίσει και τη 2η αγωνιστική της ποινής του από πέρυσι. Έτσι οι έντεκα που κέρδισαν τον Ατρόμητο θα παραταχθούν και στη Λεωφόρο. Η προετοιμασία σήμερα θα φθάσει στο αποκορύφωμά της. Αν ευνοήσει ο καιρός το απόγευμα θα γίνει δίτερμα στο ΠΕΑΚΙ όπου ο Κρητικός τεχνικός θα δοκιμάσει το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει σ’ αυτό το δύσκολο ματς. Αύριο θα γίνει πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα. Χθες βράδυ ο Πετράκης και οι συνεργάτες του είδαν με προσοχή το παιχνίδι στην τηλεόραση του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ είπαν και τους παίκτες να δουν την αναμέτρηση αυτή για να έχουν μια καλύτερη εικόνα από τους αντιπάλους που θα έχουν την Κυριακή.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με παρουσία κόσμου θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 4η αγωνιστική της Super League. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση των "πρασίνων" για την ποινή κεκλεισμένων των θυρών που του είχε επιβληθεί για το παιχνίδι των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν. Οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" πάτησαν πάνω στο δεδικασμένο που δημιουργήθηκε απ' την απόφαση της Επιτροπής σε ό,τι αφορά στον αγώνα του Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης και κατάφεραν να εξαλείψουν την τιμωρία της ομάδας. Σήμερα ή αύριο θα βγει και σχετική ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΣ (18/9, 16:00), ώστε να σπεύσει να τα προμηθευτεί ο κόσμος του "τριφυλλιού".

ΚΑΚΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Η προϊστορία για τον ΠΑΣ δεν είναι καλή στη Λεωφόρο καθώς σε σύνολο 21 αγώνων για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής ο Παναθηναϊκός έχει 18 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Για το πρωτάθλημα η μοναδική νίκη του ΠΑΣ ήταν τη σεζόν 1977-78 με σκορ 2-3. Το ματς αυτό που έμεινε στην ιστορία έγινε στις 18-4-1978. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Ελευθεράκη, Ασλανίδη, αλλά ο ΠΑΣ έκανε την ανατροπή σε 2-3 με γκολ που σημείωσαν οι Γκλασμάνης (2), Σεϊταρίδης. Από τις δύο ισοπαλίες η μία ήταν με σκορ 1-1 τη σεζόν 2011-12 και η άλλη τη σεζόν 1981-82 με σκορ 2-2. Για το νικηφόρο 3-2 μέσα στη Λεωφόρο τον Απρίλιο 1978 υπάρχει ειδικό αφιέρωμα σε άλλη σελίδα.
 
ΔΙΠΛΟ ΠΕΡΣΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Πέρυσι ΠΑΣ και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν 4 φορές, δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το κύπελλο. Μάλιστα το ματς του κυπέλλου ήρθε διπλό μέσα στη Λεωφόρο. Η αναμέτρηση του α’ γύρου για το πρωτάθλημα έγινε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 στη Λεωφόρο και έληξε με σκορ 3-1 υπέρ των πράσινων. Στο 17’ ο Καρέλης έκανε το 1-0 και στο 60’ με αμφισβητούμενο πέναλτι που έδωσε ο Λαμπρόπουλος ο Πέτριτς έκανε το 2-0. Ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 στο 71’ με εκτέλεση πέναλτι του Τσάβεζ παγώνοντας τη Λεωφόρο. Όμως στο 90’ με το που άρχισαν οι καθυστερήσεις ο Αμπέιντ έκανε το 3-1. 
Το ματς του β’ γύρου έγινε στα Γιάννινα την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016. Ο Παναθηναϊκός καίτοι από το 40’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζέκα κέρδισε με 3-0 με γκολ που σημείωσαν οι Βλαχοδήμος (26’), Μπεργκ (81’ και 90’).
Για το κύπελλο Ελλάδος (3η προκριματική φάση) το πρώτο ματς έγινε στα Γιάννινα την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 και έληξε με 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ στο 57’ με τον Ακόστα, αλλά στο 67’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καρανίκα. Ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή σε 1-2 με γκολ που σημείωσαν στο 75’ ο Αμπέιντ και στο 78’ ο Πέτριτς. 
Το επαναληπτικό παιχνίδι κυπέλλου στη Λεωφόρο έγινε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016. Ο ΠΑΣ λαχτάρησε στον Παναθηναϊκό καθώς στο 90’ ο Φερφελής έκανε το 0-1 και στις καθυστερήσεις έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Σκόνδρας να κάνει το 0-2 που θα έδινε την πρόκριση στον «Άγιαξ».


ΔΙΑΙΤΗΣΗΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΕΛΙΜΟΣ

Ο Σπύρος Σελίμος του συνδέσμου Λακωνίας, ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΣ (Κυριακή 18/9 και ώρα 16.00) με βοηθούς τους Ηλία Αλεξέα (Μεσσηνίας), Λεωνίδς Φραγκιαδάκη (Δωδεκανήσου). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) και παρατηρητής διαιτησίας ο Δημήτριος Μπέγκος (Αργολίδας). Ο Σελίμος είναι από πέρυσι διαιτητής στη σούπερ λίγκα. Μάλιστα είχε διευθύνει το παιχνίδι Ατρόμητος – ΠΑΣ 0-2 στις 24-1-2016 στο γήπεδο Περιστερίου. Είχε μπει τους πίνακες Σούπερ Λίγκας και το καλοκαίρι του 2011 αλλά για 3 χρόνια τον είχαν υποβιβάσει. Ο ΠΑΣ τον έχει βρει στο δρόμο του στις εξής αναμετρήσεις: 
19-3-2006 (Γ’ Εθνική) Αναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ 0-2,  
19-12-2010 (Β’ Εθνική) ΠΑΣ – Δόξα Δράμας 1-0
2-10-2011 (Σούπερ Λίγκα) ΠΑΣ – Κέρκυρα 2-1
7-3-2012 (Σούπερ Λίγκα) ΠΑΣ – Δόξα Δράμας 1-0
8-4-2012 (Σούπερ Λίγκα) ΠΑΣ – ΑΕΚ 2-1
24-1-2016 (Σούπερ Λίγκα) Ατρόμητος – ΠΑΣ 0-2.


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η Κ-20 ΤΟΥ ΠΑΣ


Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η ομάδα νέων Κ-20 του ΠΑΣ καθώς αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων –20 της Σούπερ Λίγκα. Η αναμέτρηση θα γίνει στο προπονητικό κέντρου του Παναθηναϊκού «Γ. Καλαφάτης» στο Κορωπί. Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο οι παίκτες του Χρήστου Αγγέλη θα διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-17 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.30. Ο αγώνας αυτός θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣΗΠ (γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής»). Μάλιστα η ομάδα νέων του ΠΑΣ έκανε καλό ποδαρικό συντρίβοντας με σκορ 4-1 μέσα στην Κέρκυρα την τοπική ομάδα και τώρα θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες της.