Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί δεν υπάρχει ανησυχία στον ΠΑΣ για την απόφαση

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία στον ΠΑΣ από την σημερινή απόφαση της ΕΕΑ



Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για μη αδειοδότηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, δημιουργεί μπέρδεμα και σύγχυση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί ουσιαστικό κίνδυνο για τιμωρία της ομάδας.
Γιατί αν ο ΠΑΣ είχε κάποιο σοβαρό θέμα θα κοβόταν από την Ευρώπη και δεν θα του χάριζαν το εισιτήριο εξόδου. Άρα είναι κάποιο άλλο πρόβλημα και έχουν βάση οι βραδινές πληροφορίες ότι το πρόβλημα είναι με τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου που δεν καλύπτουν επαρκώς το χώρο. Ενώ σε άλλα γήπεδα δεν υπάρχουν καν κάμερες ασφαλείας. Αλλά και αυτός να μη είναι ο λόγος, κάποιος άλλος παρεμφερής θα είναι που δεν προκαλεί ουσιαστικό πρόβλημα. Αύριο ενδεχομένως να υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Βασικά δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση της περίπτωσης της Βέροιας με του ΠΑΣ. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Άλλα θέματα έχει η Βέροια και άλλα ο ΠΑΣ.

Για τον ΠΑΣ δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας και τούτο γιατί προ τριμήνου πέρασε από Ιερά Εξέταση ο φάκελός του τόσο από την ΕΠΟ όσο και από την ΟΥΕΦΑ. Όταν η εταιρία Deloitte έκανε έλεγχο στον φάκελο του Πανιωνίου, τον ίδιο έλεγχο έκανε και στο φάκελο του ΠΑΣ. Φύλλο και φτερό έγινε και ο φάκελος των Γιαννιωτών από αυτή την παγκοσμίου κύρους ξένη εταιρία. Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα οικονομικά, το μετοχικό καθεστώς, με οφειλές, με ισολογισμούς κλπ θα το έβρισκε και θα άναβε το κόκκινο φως. 

Άρα ο ΠΑΣ απ’ όλα αυτά τα σοβαρά θέματα είναι καθαρός και ούτε εμπλέκεται δικαστικά σε καμία υπόθεση. Προφανώς κάποια έλλειψη ή ατέλεια στο φάκελο διαπίστωσε η επιτροπή και δεν έδωσε αδειοδότηση. Ενώ αδειοδοτήθηκαν ομάδες που αποδεδειγμένα έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, μη αδειοδοτούμενες από την ΕΠΟ τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια επιτροπή.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόβλημα με τις κάμερες και όχι κάτι άλλο. Καλό είναι να λυθεί και αυτό, ώστε όταν φθάσει η υπόθεση στην ΕΠΟ για επιβολή ποινής (χρηματικού προστίμου) να έχουν κατατεθεί όλα τα δικαιολογητικά και να μη υπάρχουν μπερδέματα.

Με βάση τα παραπάνω δεν υπάρχει κανείς ουσιαστικός λόγος ανησυχίας για τον ΠΑΣ. Τουλάχιστον με τα υπάρχοντα στοιχεία. Αύριο η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει πολύ καλύτερα για να σταματήσουν και οι κινδυνολογίες διάφορων κύκλων.

Επαναλαμβάνουμε: Αν ο φάκελος του ΠΑΣ είχε σοβαρές ελλείψεις η ΟΥΕΦΑ θα τον είχε κομμένο από την πρώτη μέρα. Απ’ αυτό και μόνο το γεγονός προσωπικά δεν μας ανησυχεί η σημερινή απόφαση. Μπορεί να χαλά λίγο το κλίμα και την εικόνα της ομάδας, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Αύριο θα υπάρξουν και επίσημες απαντήσεις.

Β.Γ.