Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Φοβερή παράδοση με Ατρόμητο έχει ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Την τακτική του αγώνα της Κυριακής με Ατρόμητο κάνει στις προπονήσεις ο Γιάννης Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ένα καλό ξεκίνημα με νίκη επί του Ατρόμητου θέλει να κάνει την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα, για να πατήσει με το…. δεξί στη νέα αγωνιστική σεζόν.
Μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκινά από την 3η αγωνιστική, αλλά είναι ματς πρεμιέρας καθώς ανοίγει η αυλαία της περιόδου 2016-17. Πάντα η πρώτη νίκη, το καλό ξεκίνημα ενός μαραθωνίου, είναι καλοί οιωνοί για τη συνέχεια. Γιατί διώχνει το άγχος που πάντα υπάρχει στην αρχή, δίνει φόρα και καλή ψυχολογία για τα μετέπειτα παιχνίδια.

Έτσι η προσοχή όλων των Γιαννιωτών είναι επικεντρωμένη σ’ αυτό το παιχνίδι, που οπωσδήποτε είναι δύσκολο ανεξάρτητα αν ο ΠΑΣ έχει την παράδοση με το μέρος του και ειδικά στα τελευταία χρόνια έχει μόνο νίκες, τις περισσότερες με σκορ 1-0. Συνολικά στα 20 παιχνίδια Α’ και Β’ Εθνικής που αναμετρήθηκαν στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ έχει 17 νίκες, 1 νίκη ο Ατρόμητος και 2 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Ειδικά στα τελευταίες 5 αγωνιστικές σεζόν της Σούπερ Λίγκας που ο ΠΑΣ έχει συνεχή παρουσία στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, καταγράφονται 3 νίκες του «Άγιαξ», μία ισοπαλία και 1 νίκη των φιλοξενουμένων. Ειδικότερα για την περασμένη σεζόν 2015-16 ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 με γκολ του Σταύρου Τσουκαλά, που τώρα ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτό που ζήτησαν όλοι από τους παίκτες είναι να ξεχάσουν τα ευρωπαϊκά ταξίδια του καλοκαιριού, να παραμερίζουν οτιδήποτε άλλο και να αφοσιωθούν στη μάχη του πρωταθλήματος. Με το απλό σκεπτικό, ότι για να έρθουν και άλλες τέτοιες χαρές στο μέλλον με συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, πρέπει η ομάδα να πάει καλά στο πρωτάθλημα.

Ότι έλεγε ο Πετράκης στους παίκτες του τα προηγούμενα χρόνια, θα τους πει και φέτος. Να βλέπουν κάθε παιχνίδι χωριστά και η πορεία να γίνεται με σταθερά βήματα. Αυτή τη στιγμή, στους ορίζοντες είναι το δύσκολο ματς με τον Ατρόμητο και εκεί θα πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή τους. Από σήμερα τα ηνία της προετοιμασίας αναλαμβάνει και πάλι ο Πετράκης, που έλειψε στην Κρήτη (για τη βάπτιση του εγγονού του) και χθες επέστρεψε στα Γιάννινα.

Η χθεσινή προπόνηση έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ αλλά στο γυμναστήριο, γιατί έβρεχε συνεχώς και στα γήπεδα υπήρχαν λασπόνερα. Σήμερα θα γίνει προπόνηση και θα εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση των Μιχαήλ και Γαρουφαλιά κατά πόσο ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που είχαν. Το ιατρικό τιμ εκτιμά ότι θα τεθούν στη διάθεση του Πετράκη για το ματς της Κυριακής.

Την ανάλυση του αγώνα και το πώς παίζει ο Ατρόμητος θα κάνει τις επόμενες μέρες ο Πετράκης, για να έχουν οι παίκτες εικόνα για το πώς παίζει ο αντίπαλός τους και τι πρέπει να κάνουν αυτοί για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που κρύβει το παιχνίδι. Κανείς δεν παραβλέπει ότι ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και με υψηλούς στόχους, που θα έρθει στα Γιάννινα για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Σήμερα το βράδυ ή αύριο επιστρέφει και ο Λίλα, ο οποίος δεν υπολογίζεται λόγω τιμωρίας. Στα δύο παιχνίδια με Μαρόκο και Σκόπια που έδωσε η εθνική Αλβανίας δεν αγωνίσθηκε μένοντας στον πάγκο, οπότε και στον ΠΑΣ είχαν ήσυχο το κεφάλι τους από τον κίνδυνο κάποιου τραυματισμού. Όσο για την τακτική και πως θα παραταχθεί ο ΠΑΣ θα φανεί στις προπονήσεις των επόμενων ημερών, που πολλές φορές συνοδεύονται και με προβολή βίντεο με ειδικό προτζέκτορα που υπάρχει στα αποδυτήρια. 

10 ΚΑΙ 15 ΕΥΡΩ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από σήμερα τίθενται σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι φίλοι της ομάδας μας μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια τους καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00 από τα γραφεία της ΠΑΕ. Το Σάββατο 09.09 οι ώρες λειτουργίας του τμήματος διαχείρισης εισιτηρίων θα είναι από τις 10:00 έως τις 14:00. Την ημέρα του αγώνα τα εκδοτήρια στο Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες» θα ανοίξουν στις 11:00 και θα παραμείνουν ανοιχτά έως την ώρα έναρξης του αγώνα. Εκδοτήριο θα λειτουργήσει και στη μπουτίκ της ομάδας την Κυριακή 11.09 από τις 11:00 έως ότου αρχίσει το παιχνίδι. Επίσης οι φίλοι μας μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια τους μέσω της www.viva.gr

Οι τιμές των εισιτηρίων στα κανονικά εισιτήρια για τις θύρες 3-4-6 είναι 15 ευρώ, για τις θύρες 9-10 είναι 10 ευρώ. Τα παιδικά εισιτήρια στις θύρες 3-4-6- έχουν 10 ευρώ και στις θύρες 9 -10 έχουν 5 ευρώ». Η ΠΑΕ εφιστά την προσοχή ότι στην αγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη η αναγραφή του ΑΜΚΑ.


ΧΤΥΠΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΜΠΙΤΟΛΟ

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Ατρόμητου στη χθεσινή προπόνηση χτύπησε ο Μπίτολο και αποχώρησε προληπτικά, γύρισαν οι διεθνείς και ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Φυτανίδης που έχει σύσπαση στο ισχίο και μάλλον δεν υπολογίζεται από τον Δέλλα. Ο Μπίτολο χτύπησε στη μέση και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα. Επέστρεψαν και τέθηκαν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας οι Κατράνης, Λημνιός, Νάτσος που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Νέων.

ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ

Ο προπονητής του Ατρόμητου Τραϊανός Δέλλας συνήθως παρατάσσει την ομάδα του με 4-3-3 με τερματοφύλακα τον Γκορμπούνοφ, στην άμυνα Μπιτόλο, Λαζαρίδη, Φυτανίδη, Κιβρακίδη, στο κέντρο τους Μπράγκα, Ούμπιντες, Γρόντη και στην επίθεση στην κορυφή τον Γάλλο Λε Ταλέκ και από τα πλάγια τους Ντιγκινί, Μπρίτο. Στις μεταγραφές απέκτησε τον Ντιγκινί από τον Πανθρακικό, Ζησόπουλο από Αστέρα Τρίπολης, Μπάγκα από τη Μπάτε Μπορίσοφ Λευκορωσίας, Γκουγκούδη από Αναγέννηση Καρδίτσας, Βασιλείου από Τρίγλια Ραφήνας και Παπαδόπουλο από Πανιώνιο. Αποχώρησαν οι Μπάρκας, Σουμπίνιο, Θεολόγου, Μπάλας, Ουσέρο, Εμπόου, Ματέι, Κούρος, ενώ δόθηκαν δανεικοί ο Παπασπύρος στον Ιωνικό και ο Τζιτζικαλάκης στον Άρη Λεμεσού. Τα αποτελέσματα στα φιλικά του καλοκαιριού είναι: Λάρισα – Ατρόμητος 1-1, Λεβαδειακός – Ατρόμητος 0-0, Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-1, Πανιώνιος – Ατρόμητος 1-1, Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-0, Σπάρτη – Ατρόμητος 1-1, Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-0,

ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Επειδή το πρωτάθλημα αρχίζει από την 3η αγωνιστική, υπάρχει ένα ερωτηματικό: Οι ομάδες που είναι τιμωρημένες από πέρυσι να δώσουν παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στη νέα περίοδο (2016-17) πότε θα εκτίσουν τις ποινές; Στα αμέσως προσεχή παιχνίδια (αυτά της 3ης αγωνιστικής) ή όταν γίνει η 1η αγωνιστική εμβόλιμα; Η λογική και το πνεύμα των κανονισμών λέει ότι οι ποινές εκτελούνται άμεσα στα αμέσως προσεχή παιχνίδια. Χθες από τον Πανιώνιο διέρρευσε ότι έκανε το ερώτημα και του είπαν ότι την ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών θα την εκτίσει όταν γίνει το ματς της 1ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το Σάββατο που είναι η 3η αγωνιστική θα παίξει με κόσμο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Γι’ αυτό αντέδρασε η ομάδα της Τρίπολης που τόνισε ότι οι ποινές εκτίονται άμεσα. Αυτό αφορά και την τιμωρία του Παναθηναϊκού με μία αγωνιστική χωρίς φιλάθλους στη Λεωφόρο. Λογικά εκεί θα παίξει στην άλλη αγωνιστική με τον ΠΑΣ χωρίς φιλάθλους, αφού στην 3η αγωνιστική παίζει εκτός έδρας στη Λειβαδιά με τον Λεβαδειακό. Επειδή η κάθε ομάδα το ερμηνεύει όπως θέλει, ενδεχομένως να υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση και της Σούπερ Λίγκας με πιθανότερη εκδοχή να εκτελεστούν άμεσα οι ποινές όταν οι τιμωρημένες ομάδες είναι γηπεδούχες και όχι όταν γίνουν η 1η και 2η αγωνιστική.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ που θα γίνουν το Σάββατο από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έγιναν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα, ενώ και η NOVA ανακοίνωσε το τηλεοπτικό της μενού. Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα. 
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
16.00 Κέρκυρα – Πλατανιάς NS2
18.15 Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης NS1
20.30 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός NS2
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
16.00 ΑΕΚ – Ξάνθη NS2
18.15 ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός NS2
18.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος NS3
20.30 Ολυμπιακός – Βέροια NS1
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
19.30 Λάρισα - Ηρακλής NS1