Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αγγελική Γεράκου από πρόεδρος έγινε τώρα διαιτητής

Στο χώρο της διαιτησίας θα ασχοληθεί η τέως πρόεδρος του Πανζαγορισιακού Αγγελική Γεράκου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Η μοναδική γυναίκα που είχε δραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια με απόλυτη επιτυχία στα διοικητικά ερασιτεχνικής ομάδας στα Γιάννινα, ήταν η Αγγελική Γεράκου. Πριν από πέντε περίπου χρόνια ανέλαβε την προεδρία του Πανζαγορισιακού, σε μια εποχή που η ομάδα αυτή δεν ήταν στα καλύτερά της. Η πρόεδρος την οργάνωσε, πήρε παίκτες και προπονητή, με συνέπεια να την ανεβάσει από τη Γ’ στη Β’ Ερασιτεχνική, κάνοντας τον Πανζαγορισιακό μια υπολογίσιμη δύναμη στο πρωτάθλημα. Μας έκανε εντύπωση τότε, που μια νέα και όμορφη κοπέλα μπήκε δυναμικά στον χώρο του ποδοσφαίρου και μάλιστα ως πρόεδρος ομάδας.

Από φέτος η Αγγελική Γεράκου αποχώρησε από τα διοικητικά του Πανζαγορισιακού, καθώς φοίτησε από τη σχολή διαιτητών και θα ενεργοποιηθεί με το χώρο της διαιτησίας.  Ως διαιτητής εν ενεργεία, είναι ασυμβίβαστο να είναι ενεργό μέλος σε κάποιο σωματείο. Την «όμορφη προεδρίνα», όπως την ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια από την ενασχόλησή της με το ποδόσφαιρο, την κέρδισε η διαιτησία. Ένας χώρος πιο δύσκολος από τον παραγοντικό. Αλλά η Αγγελική πιστεύει ότι θα τα καταφέρει και σαν ρέφερι εξίσου καλά. Άλλωστε ως πρόεδρος έμαθε πολλά μυστικά από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Όταν τη ρωτήσαμε γιατί αποχώρησε από τον Πανζαγορισιακό, αρκέσθηκε να πει: «Για να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους παράγοντες να ασχοληθούν με την ομάδα και το ποδόσφαιρο». Και γιατί επέλεξε να ασχοληθεί με τη διαιτησία; «Για να γνωρίσω και αυτό τον χώρο που είναι ιδιαίτερα δύσκολος».