Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Κοπή πίτας στο ΝΟΙ και ευχές για νέες διακρίσεις το 2016

Στιγμιότυπο από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων


Άλλη μία χρονιά, η 62η στην ιστορία του σωματείου, ξεκινάει για τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και χθες έγινε στις κλειστές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. στη Λιμνοπούλα η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, παρουσία της Διοίκησης του Ομίλου, των προπονητών, των αθλητών και πολλών γονέων.
Παράλληλα, βραβεύθηκαν με μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα όλοι εκείνοι οι αθλητές οι οποίοι ξεχώρισαν μέσα στο 2015, χαρίζοντας διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις στη Γιαννιώτικη Κωπηλασία.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Φίλιππας Μάνθος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους μία καλή νέα χρονιά με πολλές επιτυχίες. Ο κ. Μάνθος απευθυνόμενος στους κωπηλάτες, τους συνεχάρη εκ μέρους του Δ.Σ. του Ν.Ο.Ι. για τις διακρίσεις που κατέκτησαν την προηγούμενη χρονιά και τους κάλεσε να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα και αγωνιστικότητα.

 Για όσους βραβεύτηκαν ανέφερε πως «είναι η στιγμή της δικαίωσης μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας, καθώς γνωρίζουμε καλά ότι εκτός από τις προπονήσεις σας για να φτάσετε στο επίπεδο να κατακτήσετε νίκες, έπρεπε να ανταποκρίνεστε και στις σχολικές σας υποχρεώσεις και γι’ αυτό πρέπει να νιώθετε περήφανοι». Παράλληλα, σημείωσε ότι στο πρόσωπο των βραβευθέντων τιμώνται όλοι οι αθλητές του Ομίλου, γιατί «όλοι προσπαθούν, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται στον ίδιο στίβο, κάτω από τις ίδιες συνθήκες». Ιδιαίτερη μνεία δε, έκανε στους γονείς των αθλητών για τους κόπους, τις θυσίες και την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε τα παιδιά τους να κατακτούν αυτές τις επιτυχίες.

Από την πλευρά του ο Έφορος Κωπηλασίας του Ν.Ο.Ι. Κώστας Νταλαμάγκας έδωσε έμφαση στις διακρίσεις που επιτυγχάνουν κάθε χρόνο οι κωπηλάτες του Ομίλου, λέγοντας πως «σε μας μπορεί να μοιάζουν πια… συνηθισμένη υπόθεση τα μετάλλια και οι πρωτιές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όμως, αν συγκριθούν με τις επιτυχίες άλλων σωματείων, βλέπει κανείς ότι αποτελούν σπουδαίο επίτευγμα και γι’ αυτό πρέπει να νιώθουμε όλοι περήφανοι». Συνεχάρη επίσης τους αθλητές που για μία ακόμη χρονιά κράτησαν ψηλά τη σημαία του Ν.Ο.Ι. και τους προέτρεψε να συνεχίσουν τη δουλειά και την προσπάθεια για να έρθουν νέες επιτυχίες.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας και η βράβευση των αθλητών, με πρώτους φυσικά τους Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, οι οποίοι εξασφάλισαν πέρυσι την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Ρίο. Οι δύο Ολυμπιονίκες όπως κι ο παγκόσμιος Πρωταθλητής Στέφανος Ντούσκος απουσίαζαν από την εκδήλωση καθώς αυτή την περίοδο προπονούνται στον Σχινιά με την Εθνική Ομάδα. Το φλουρί κέρδισε ο Παντελής Σωτηρακόπουλος.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων