Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Με τον Ηρακλή βγήκε όλη η κούραση του ΠΑΣ

Οι παίκτες του ΠΑΣ χαιρετούν τους φιλάθλους στο Καρπενήσι πριν ξεκινήσει το φιλικό με τον Ηρακλή


Όπως τονίσαμε πολλές φορές, ειδικά τα πρώτα φιλικά είναι για τους προπονητές και δεν προσφέρονται ιδιαίτερα για κριτική. Είναι λογικό οι ομάδες να είναι κουρασμένες και να παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Από τον κανόνα αυτό δεν ξέφυγε και ο ΠΑΣ καθώς στο σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή που έγινε στο Καρπενήσι του βγήκε όλη η κούραση της προετοιμασίας και δεν είχε τις δυνάμεις αλλά και τη φρεσκάδα που είχε στο πρώτο νικηφόρο ματς (4-1) επί του Παναιτωλικού.


Ο Γηραιός που τώρα ξεκίνησε το πρόγραμμα προετοιμασίας στο Καρπενήσι κέρδισε με σκορ 3-1 καθώς ήταν πιο ξεκούραστος από τον ΠΑΣ και παράλληλα έπαιξε με μεγαλύτερο πάθος, καθώς ήταν το πρώτο φιλικό με ομάδα σούπερ λίγκα μετά την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία και το τέλος της περιπέτειας που είχε, θέλοντας ένα καλό αποτέλεσμα για ψυχολογικούς λόγους. Στον ΠΑΣ περίμεναν κάποια κάμψη της ομάδας, γιατί δεν θα ήταν φυσιολογικό να πετούσε από νίκη σε νίκη στα πρώτα παιχνίδια με την κόπωση που υπάρχει καθώς το Σάββατο τελειώνει και η πρώτη φάση της προετοιμασίας. Και η κάμψη αυτή έγινε σήμερα με τον Ηρακλή.

Ο ΠΑΣ εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο με αρχηγό τον Σταύρο Τσουκαλά

Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος στο α' ημίχρονο, με πολλές φάσεις και πίεση στα καρέ του ΠΑΣ. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» δεν είχε τα κέφια του πρώτου αγώνα με τον Παναιτωλικό (όπου κέρδισε με 4-1) με συνέπεια να μη ξεκινήσει καλά το παιχνίδι δίνοντας γήπεδο στον Γηραιό να έχει υπεροχή και κατοχή μπάλας. Σποραδικά οι Γιαννιώτες ήταν επικίνδυνοι περισσότερο στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο το ημίχρονο έεηξε με σκορ 1-1 καθώς το προβάδισμα του Γηραιου με το Ρομάνο ισοφάρισε ο Φερφελής. Στην επανάληψη καίτοι οι Γιαννιώτες βελτίωσαν την απόδοσή τους αιφνιδιάστηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο που δέχτηκαν δύο γκολ από τους Λαζάρ και Μπουλούτ. Από το 60' και μετά ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή και ήταν αρκετά καλός χωρίς να βρει το δρόμο για τα δίχτυα.

Ο Ηρακλής πάλεψε και στην επανάληψη αλλά από ένα σημείο και μετά έπεσε ο ρυθμός πλου είχε στο πρώτο 45λεπτο. Ο Γιάννης Πετράκης και σ' αυτό το παιχνίδι δεν είχε στη διάθεσή του τους διεθνείς Βελλιδη και Στρούνα, περισσότερο προληπτικά γιατί προέρχονται από τραυματισμό και είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας.

Ο πρόεδρος του είδε το παιχνίδι από τις εξέδρες με το πανό των blue Vayeros να μη λείπει και απ' αυτό το παιχνίδι

Το παιχνίδι ήταν καλό σε γενικές γραμμές καλό με σκληρές κάποιες φορές μονομαχίες. Μάλιστα στο 68' άναψαν τα αίματα όταν σε μια σκληρή μονομαχία πήγαν να πιαστούν στα χεριά ο Ακόστα με τον Μπουλούτ, μπήκαν ανάμεσα και άλλοι παίκτες, ο Μπουλούτ έδειχνε εκνευρισμένος και κάτι είπε στον Πετράκη που πήγε να τους ξεχωρίσει, αλλά μετά από κάποια "γαλλικά" που άλλαξαν  παίκτες και παράγοντες που ήταν στους πάγκους, ηρέμησαν τα πνεύματα. Ο Μπουλούτ ήταν ομολογουμένως προκλητικός. Το μαρκάρισμα που έκανε στον Ακόστα ήταν να τον στείλει για το νοσοκομείο. Ευτυχώς δεν τον βρήκε καλά και ο Ισπανός δεν έπαθε τίποτα. Και σα να μη έφτανε αυτό ήταν εριστικός και με όσους πήγαν να τους χωρίσουν. Ακόμα και τον Πετράκη έβρισε που ξεχωρίζει για το ήθος του. 

 Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 5' με τον Ρομάνο με τον ΠΑΣ να φτάνει στην ισοφάριση στο 13' με τον Φερφελή. Ο Ηρακλής είχε δοκάρι στο 42' με τον Πασά, ενώ στο 48' έγινε το 2-1 από τον Λάζαρ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε σπουδαία ευκαιρία να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια με τον Μανιά στο 51' και στο 55' ο "Γηραιός" έκανε το 3-1 με κεφαλιά του Μπουλούτ.

Μια παρέα παραδοσιακών και ένθερμων φίλων της ομάδας παρακολουθεί το ματς από τις εξέδρες του δημοτικού σταδίου Καρπενησίου. Μεταξύ αυτών και ο παλιός παίκτης Βασίλης Γιάνναρης γνωστός ως "Κουμπίλια"

Το παιχνίδι παρακολούθησαν και 30 περίπου φίλαθλοι που παρά το δύσκολο ταξίδι και παρά το γεγονός ότι το ματς  μεταδόθηκε διαδικτυακά από το metrosport.gr και μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον ΔΩΔΩΝΗ SUPER 104.3 


Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Χρυσαφόπουλου που είχε βοηθούς τους Κολοκώτσιο και Λαθύρη από το σύνδεσμο Ευρυτανιας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης (46΄Κολιοφούκας – 75’ Παππάς), Καρανίκας (46’ Αυγενικού), Μπέριος (46’ Μιχαήλ), Αλεξίου (46’ Σκόνδρας), Ναδάλες (46’ Μυρθιανός), Κοζορώνης (46’ Τζημόπουλος), Τσουκαλάς (46’ Ακόστα), Τσάβεζ (46’ Γιάκος), Κρητικός (46’ Ηλιάδης), Φερφελής (46’ Μανιάς), Ίλιτς (46’ Σαπαλίδης).

 ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (33’ Γαννίκογλου – 60’ Πέρνις), Μπουκουβάλας (46’ Κάσος), Καρλίτος (46’ Σαραμαντάς), Μπαρτολίνι (46’ Καρασαλίδης), Ζαμπάρης (46’ Στάμος), Ιντζόγλου (46’ Τσιλιανίδης), Πορτουλίδης (46’ Λαζάρ), Ρομάνο (46’ Καρασαλίδης), Περόνε (33’Λουκίνας – 61’ Βέλλιος), Πασσάς (46’ Χαντί), Κυριακίδης (46’ Μπουλούτ).

 Πετράκης: Ήταν ένα χρήσιμο φιλικό παιχνίδι


Στο τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Για μένα ήταν ένα πολύ σπουδαίο φιλικό, παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, που έχει ποιότητα στο παιχνίδι της και πολύ καλούς παίκτες. Ήταν ένα χρήσιμο φιλικό, μέσα απ' αυτά βλέπουμε πράγματα που κάνουμε στην προπόνηση και πόσο τα αφομοιώνουμε. Δοκιμάζουμε νέα συστήματα και μέσα από τα φιλικά, με τον ποιοτικό αντίπαλο και το βαθμό δυσκολίας, τα κέρδη είναι πολλά και έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε κι άλλο ως το ξεκίνημα του πρωταθλήματος». Για το βαθμό ετοιμότητας που είδε την ομάδα του: «Δεν είναι κατάλληλο να απαντήσουμε σε πιο βαθμό ετοιμότητας είμαστε. Τώρα είμαστε σ' ένα στάδιο που κάνουμε βαρύ πρόγραμμα προπονήσεων. Δεν είναι ώριμο να απαντήσουμε αυτήν την ερώτηση».