Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η ΕΣΗΕΑ για το θάνατο του Νίκου Καρελλά

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θάνατο του Νίκου Καρελλά


Φτωχότερη έγινε η δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς σε ηλικία 78 ετών έφυγε από κοντά μας ο Νίκος Καρελλάς επί σειρά ετών διευθυντής συντάξεως της ιστορικής εφημερίδας «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ». Για την φωτεινή προσωπικότητα του Νίκου Καρελλά έχουν εκφραστεί σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, που είτε δούλεψαν δίπλα του, είτε γνώριζαν τη διαδρομή του.


Για το θάνατο του Νίκου Καρελλά η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου Νίκου Καρελλά, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, μετά από πολύχρονη ασθένεια σε ηλικία 78 ετών.
Ο Νίκος Καρελλάς γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές το 1958 ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», απασχολούμενος στο αθλητικό ρεπορτάζ. Από το 1970 έως και το 1992, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ». Παράλληλα, εργάστηκε και στις εφημερίδες «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ».
Ο Νίκος Καρελλάς διέγραψε μια λαμπρή επαγγελματική πορεία στο αθλητικό ρεπορτάζ και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, γεμάτος ζωή και ενέργεια. Αγαπητός στους συναδέλφους, δημοφιλής στις παρέες μετά τη δουλειά και δάσκαλος για δεκάδες συναδέλφους, οι οποίοι δίπλα του έκαναν τα πρώτα τους δειλά επαγγελματικά βήματα στη δημοσιογραφία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται θερμά τους οικείους του.
Η κηδεία του Νίκου Καρελλά θα γίνει την Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015, στις 11.30 π.μ. στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η ιστοσελίδα gianninasports.blogspot.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Νίκου Καρελλά, αυτού του μεγάλου δάσκαλου της ελληνικής δημοσιογραφίας.