Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τι θέλει να δει ο Πετράκης στο φιλικό με Ηρακλή

Σήμερα στις 18:30 στο Καρπενήσι το φιλικό του ΠΑΣ με τον Ηρακλή


Το δεύτερο και τελευταίο αγωνιστικό τεστ δίνει σήμερα στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Καρπενησίου ο ΠΑΣ, καθώς στις 18:30 θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Θα είναι ένα ακόμα δυνατό τεστ για τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη, αφού είχε προηγηθεί το φιλικό με τον Παναιτωλικό το περασμένο Σάββατο στο ίδιο γήπεδο.
Κόντρα στα «καναρίνια» του Αγρινίου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε καλή…. αεροπορία, καθώς κέρδισε 4-1, πετυχαίνοντας και τα 4 γκολ από στημένες φάσεις με κεφαλιές των Κατσέτη, Φερφελή, Σαπαλίδη, Τζημόπουλου. Πάντως ο Πετράκης το ξεκαθάρισε από την αρχή ότι στα φιλικά δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, όσο κατά πόσο οι παίκτες βάσει του χρονοδιαγράμματος της προετοιμασίας βγάζουν στο παιχνίδι αυτά που μαθαίνουν στις προπονήσεις. 

Είναι σε εξέλιξη το βασικό στάδιο προετοιμασίας με ένα δύσκολο και κουραστικό πρόγραμμα που προϋποθέτει σκληρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια και είναι λογικό οι παίκτες να είναι κουρασμένοι, τα πόδια βαριά και η ομάδα σαν σύνολο στο πρώτο στάδιο αγωνιστικής σύνθεσης των επί μέρους στοιχείων σε ένα σύνολο. Για το λόγο αυτό ο Πετράκης συνηθίζει στα πρώτα φιλικά να χρησιμοποιηθεί διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο παίρνοντας χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες. Αυτό έγινε στο ματς του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό, αυτό θα γίνει και σήμερα κόντρα με τον Ηρακλή. Όπου και σ’ αυτό το ματς κατά τον Πετράκη το αποτέλεσμα θα είναι σε δεύτερη μοίρα και προεξέχον θέμα η προσπάθεια και η γενικότερη εικόνα της ομάδας. 

Μάλιστα με το Γηραιό ο ΠΑΣ έχει να αγωνιστεί από τη σαιζόν 2009-2010, αφού μετά οι κυανόλευκοι της Θεσσαλονίκης πέρασαν τις δικές τους γνωστές περιπέτειες. Και σήμερα δεν θα αγωνιστούν οι διεθνείς Βελλίδης και Στρούνα, περισσότερο προληπτικά γιατί είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας. 

Ο γυμναστής της ομάδας Βασίλης Αλεξίου σε δηλώσεις του στο super 104.3 και στο Γιάννη Γιαννάκη για το πώς πάει η προετοιμασία υπογράμμισε και τα εξής:  «Αυτό που λέω με απόλυτη σιγουριά είναι ότι τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ καλά, είμαστε μέσα στο οργανόγραμμα και στον σχεδιασμό που είχαμε αρχικά προγραμματίσει και θέλω να πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι χωρίς κανένα εξωγενές πρόβλημα, η ομάδα φέτος δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ούτε από θέμα τραυματισμών, αλλά ούτε και από θέμα διάρκειας απόδοσής της». 

Χτες αργά το βράδυ, αναμενόταν στο Καρπενήσι, αφού το απόγευμα είχε υποχρεώσεις στη σούπερ λίγκα, ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, για να παρακολουθήσει το φιλικό με τον Ηρακλή αλλά να συζητήσει από κοντά με τους συνεργάτες του και με τον Γιάννη Πετράκη θέματα της ομάδας. Η άφιξη του προέδρου στο Καρπενήσι και στο ξενοδοχείο AVARIS έγινε τελικά σήμερα όπου ενημερώθηκε για την προετοιμασία και άλλα μεταγραφικά θέματα. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι και οι πέντε μεταγραφές που έκανε μέχρι τώρα ο ΠΑΣ (Φερφελής, Καρανίκας, Περιστερίδης, Κοζορώνης συν ο Κολιοφούκας που έγινε επαγγελματίας από την ομάδα νέων) είναι κάτω των 24 ετών, το ίδιο και η 6η μεταγραφή που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Μυρθιανός. Δεν θα είναι έκπληξη να κλείσει το ρόστερ χωρίς μεταγραφή άνω των 24 ετών, οπότε η μη αδειοδότηση δεν κόστισε μεταγραφικά, παρά στο οικονομικό κομμάτι με τη μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου λόγω ποινής και στην αναστάτωση που προκάλεσε στον κόσμο που ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει που εξαιτίας αυτού του προβλήματος δεν έπαιξε πρόπερσι στην Ευρώπη.