Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ειδήσεις, ρεπορτάζ, παρασκήνιο από Γιάννινα και Ήπειρο

Αριστερά ο Τζημόπουλος και άλλοι παίκτες από τη σούπερ λίγκα έκαναν την αρχή στο factory football του Χάρη Κωστάκη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στα Τρίκαλα άνοιξε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο όπου συμμετοχή σ’ αυτό έχει και ο γνωστός Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής Χάρης Κωστάκης. Πρόκειται για το FACTORY FOOTBALL με γήπεδα τελευταίας τεχνολογίας. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα έγινε και ένα παιχνίδι εκεί φίλων του Χάρη Κωστάκη, όπου μεταξύ άλλων έλαβαν μέρος οι Θέμης Τζημόπουλος, Χρήστος Τζάνης και άλλοι.


-Ο Χάρης Κωστάκης είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που βγήκαν από το Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο, αλλά ατυχίες και τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν μέχρι τώρα να κάνει την καριέρα που θα έπρεπε βάσει των ικανοτήτων του. Δεν είναι τυχαίο που μεγάλωσε στις ακαδημίες του Άγιαξ στην Ολλανδία. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η ομάδα των Τραχώνων. Δεν αποκλείεται όμως λόγω του αθλητικού κέντρου να μετακομίσει ποδοσφαιρικά και στα Τρίκαλα.

-Τον Καμπλιώνη των Τρικάλων που γράφτηκε ότι θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα και μπορεί να είναι η επόμενη μεταγραφή, τον είδε και πρόσφατα ο Γιάννης Πετράκης στο τελευταίο ματς θρίλερ με την Α. Ε. Καραϊσκάκης στην Άρτα, όπου η Θεσσαλική ομάδα εξασφάλισε την άνοδο στην Β’ Εθνική. Αρκετά καλά πήγε ο παίκτης αυτός στο συγκεκριμένο παιχνίδι και η αλλαγή που του έκανε ο Περικλής Αμανατίδης στο 89’ ήταν για λόγους σκοπιμότητας, να περάσει ο χρόνος.

-Για δεύτερη φορά στις τελευταίες 20 μέρες μίλησαν σε σεμινάριο προπονητών στην Κρήτη ο Γιάννης Πετράκης και ο γυμναστής του ΠΑΣ Βασίλης Αλεξίου. Η πρώτη φορά ήταν στο σεμινάριο που οργάνωσαν οι προπονητές του Ηρακλείου (πρόεδρος του συνδέσμου είναι ο Κώστας Πετράκης αδελφός του Γιάννη) και η δεύτερη την περασμένη Κυριακή στο σεμινάριο των προπονητών Χανίων. Αυτό είναι τιμητικό για τους ίδιους αλλά και για την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

-Γράφτηκε κατά κόρον τελευταία ότι ο Γιάννης Τάτσης θα αποχωρήσει από την ομάδα νέων Κ-20 του ΠΑΣ μετά από 4 χρόνια και για προσωπικούς λόγους θα μετακομίσει στην Κρήτη και θα ασχοληθεί εκεί με την προπονητική. Μένει αυτό να επιβεβαιωθεί και επίσημα από τον ίδιο αλλά και από την ΠΑΕ και να δούμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Ο Γιάννης Τάτσης έκανε καλή δουλειά και ασφαλώς είναι ένα θέμα για τον ΠΑΣ το ποιος θα τον διαδεχτεί.

-Φυσικά και θα πάμε φέτος στο Καρπενήσι.  Στη γέφυρα Τατάρνας μας περιμένει και ο «κουμπάρος» στην καντίνα με τα υπέροχα σουβλάκια και τη μαγευτική θέα στην τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών. Θα πάμε και φέτος με τον Μιχάλη Ντούσκο να μη χαλάσουμε το γούρι. Στην επιστροφή αν βρούμε και κανένα πανηγύρι, όπως πέρσι στο Κομπότι δεν θα πούμε όχι. Έξω ντέρτια και καϋμοί που λέει ο Καζαντζίδης.

- Ο έμπειρος προπονητής και με πολλές παραστάσεις από τη Γ’ Εθνική Ανέστης Ζώης αναλαμβάνει και επίσημα την τεχνική ηγεσία του Α. Ο. Βελισσαρίου  όπως ανακοίνωσε και χτες  η διοίκηση του συλλόγου. Στον ΑΟΒ υπήρξε παλιά και ποδοσφαιριστής στη Γ’ Εθνική. Τη θέση του στην τεχνική ηγεσία της Δόξας Κρανούλας πήρε ο Βασίλης Σιαφάκας. Η Δόξα Κρανούλας είναι η ομάδα με την οποία έχει ταυτίσει την καριέρα του αλλά κατά καιρούς εργάσθηκε ως προπονητής σε Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, Θύελλα Ελεούσας και άλλες ομάδες.

-Όσο για τη Δόξα Κρανούλας, μετά το διαζύγιο με τον Ανέστη Ζώη, εμπιστεύθηκε στην τεχνική ηγεσία σε ένα δικό της παιδί, στον Βασίλη Σιαφάκα. Φόρεσε τη φανέλα της Δόξας πάνω από 8 χρόνια σε Δ’ και Γ’ Εθνική και για δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική ήταν βοηθός του Ανέστη Ζώη. Είναι άρρηκτα δεμένος με την ομάδα της Δόξας και δεν μπορούσε να πει όχι στην πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος Δημήτρης Κασσής να αναλάβει για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής την τεχνική ηγεσία.

-Το σκέφτεται ο Αλέκος Μπούρμπος αν θα συνεχίσει και στη νέα χρονιά την καριέρα του στον Α. Ο. Βελισσαρίου ή αν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αρκετά χρόνια τώρα αγωνίζεται σε ομάδες στα Γιάννινα και στην Ήπειρο (Εθνικό Φιλιππιάδας κλπ) πέρασε και από τον ΠΑΣ Γιάννινα και κάπου νιώθει κουρασμένος. Είναι κι αυτός μια ξεχωριστή περίπτωση, μεγάλο ταλέντο, χωρίς την ανάλογη εξέλιξη. Είναι αδελφός του Χρήστου Μπούρμπου που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και αυτές τις μέρες κάνει διακοπές στα Γιάννινα.

-Την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους στις ομάδες υποδομών του ΠΑΟΚ είχαν πέντε ποδοσφαιριστές της παιδικής ομάδας του Α.Ο. Γιάννινα, οι οποίοι βρέθηκαν για πέντε μέρες στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα για δοκιμές πήγαν οι Γιώργος Βρακάς, Γιώργος Γώγος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Ρίζος και Δήμος Μακρής. Πρόκειται για στελέχη της ομάδας που κέρδισε στις 7 Ιουνίου το πρωτάθλημα, κερδίζοντας στον τελικό τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0.

 -Στο στάδιο της ενημέρωσης είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Σπύρος Πάϊκας, καθώς  η διοίκησή του έχει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Γιατί έχει να διαχειριστεί θέματα και προβλήματα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, στο εθνικό στάδιο «Ζωσιμάδες» και στο Ναυταθλητικό Κέντρο Λιμνοπούλας και το ΕΑΝΚΙ.

-Στην Άρτα οι περισσότεροι φίλαθλοι είναι υπέρ της άποψης να γίνει συγχώνευση της Αναγέννησης και της Α. Ε. Καραϊσκάκης υπό την ηγεσία του Οδυσσέα Δράκου (φωτο αριστερά) ή κάποιου άλλου ενδιαφερόμενου, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται προεργασία και κυρίως να υπάρξουν παράγοντες με κύρος από την κοινωνία της Άρτας που θα φέρουν σε επαφή τις δύο πλευρές, αλλά να περάσουν και όπως πρέπει το μήνυμα στην τοπική κοινωνία.

-Ως προς το τεχνικό κομμάτι της συγχώνευσης, λογικό είναι να απορροφηθεί η Α. Ε. Καραϊσκάκης από την Αναγέννηση, καθώς το όνομα της ιστορικής ομάδας είναι βαρύ, εμπνέει τον φίλαθλο κόσμο και δεν πρέπει να αλλάξει. Επί του παρόντος το θέμα της συγχώνευσης μοιάζει με μακρινό όνειρο.

-Η Α. Ε. Καραϊσκάκης με την ηγεσία του Οδυσσέα Δράκου είναι σε στάση αναμονής περιμένοντας να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ και να ανεβεί η ομάδα στη Β’ Εθνικής ως δευτεραθλήτρια. Όσο θα καθυστερεί η υπόθεση αυτή, θα πηγαίνει πίσω και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά γιατί άλλες μεταγραφές θα γίνουν για τη Γ’ Εθνική και άλλες για τη Β’ Εθνική.

-Για την ιστορική Αναγέννηση Άρτας υπήρξε ενδιαφέρον από τρεις επιχειρηματίες της περιοχής για να ασχοληθούν με τα διοικητικά της, υπάρχει και μια κινητοποίηση από την πλευρά του συνδέσμου Αρτινών φιλάθλων να γίνει ανοιχτή συγκέντρωση για το μέλλον της ομάδας, αλλά ο πρόεδρος της ιστορικής ομάδας Ηλίας Καρίνος δεν είπε ακόμα την τελευταία λέξη. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσει και στη νέα σαιζόν να είναι στην προεδρία του συλλόγου.

-Στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας τη Δευτέρα 29 Ιουνίου οργανώνουν το τοπικό πανηγύρι στη γιορτή του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα η Αθλητική Ένωση Μενιδίου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού. Προπονητής και για τη νέα σαιζόν στην Α. Ε. Μενιδίου που ήταν πέρσι η ομάδα έκπληξη στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Άρτας θα είναι ο Δημήτρης Παπαγεωργίου. Η νέα διοίκηση κινείται δραστήρια και στο μεταγραφικό κομμάτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Α.Ε. Μενιδίου είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του έμπειρου Χρήστου Σταμούλη της Αναγέννησης Άρτας. Είναι ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά και το σκέφτονται για μεταγραφή στο Μενίδι.


-Προπονητής στον Α. Ο. Παλαίρου όπως διαβάζουμε στο sportsnow.gr ανέλαβε ο Νίκος Κωσταράκης, από τους καλούς και έμπειρους προπονητές της περιοχής. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο Κωσταράκης ήταν εξελίξιμος τερματοφύλακας στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ και αν δεν έπεφτε πάνω στους Γκόλα και Βουκελάτο θα γινόταν και επαγγελματίας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Πρέβεζα και άλλες ομάδες της περιοχής. Ο Α. Ο. Παλαίρου στο νέο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας με στόχο μια καλή πορεία. Πρόσφατα εκλέχτηκε και η νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Απόστολο Τσακάλη.