Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ανεβαίνουν 28 ομάδες, ιδού η ευκαιρία για τα Γιάννινα

Από τη νέα σαιζόν 2015-2016 θα ανεβαίνουν 28 ομάδες στη Γ' Εθνική από της 14 που ανέβαιναν μέχρι σήμερα


Περισσότερες ομάδες από το Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΕΠΣ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το βήμα παραπάνω και να προβιβαστούν στη Γ’ Εθνική από τη νέα σεζόν. Και αυτό δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νέα σαιζόν 2015-2016 άνοδο και ομάδα από τα Γιάννινα, καθώς φέτος έχασε αυτή την ευκαιρία ο Α. Ο. Βελισσαρίου στο καθοριστικό παιχνίδι με τη Φαρκαδόνα. 

Όπως αναφέρει η έγκριση και καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα a-sports.gr η ΕΠΟ ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/6) ότι αποφάσισε να διπλασιάσει τις ομάδες που θα παίρνουν το «εισιτήριο» για την αμέσως ανώτερη κατηγορία.
Έτσι, αντί για τις 14 που προβιβάζονταν μέχρι σήμερα, πλέον την ευκαιρία θα έχουν 28.
Επίσης, η ΕΠΟ αποφάσισε να καταργήσει το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, με τις ομάδες της τρίτης κατηγορίας να παίζουν πλέον υποχρεωτικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων των ΕΠΣ, με τον κυπελλούχο να κερδίζει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική.
Παράλληλα, εγκρίθηκαν και όλες οι αλλαγές κανονισμών.
Αναλυτικά: «Σας ενημερώνουμε ότι κατά της διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
- Εγκρίθηκαν οι εξής Κανονισμοί:
Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου
Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Ομάδων
Κανονισμός Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων
Κανονισμός Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών
Κώδικας Δεοντολογίας
- Επαναβεβαιώθηκε η έγκριση των παρακάτω Κανονισμών:
Προμηθειών
Διαμεσολαβητών
Παρατηρητών αγώνων ερασιτεχνικών ομάδων και Κυπέλλου
Προπονητών
Σχολών Προπονητών
ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων
Διαιτησίας
Πειθαρχικός Κώδικας
Ασφάλειας και Γηπέδων
- Έκανε δεκτή την εισήγηση του κ. Μ. Τζανόπουλου για την αύξηση σε 28 (από 14) των ομάδων που θα προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία από τη νέα αγωνιστική περίοδο, μέσω του Πρωταθλήματος Πρωταθλητριών ΕΠΣ.
- Τέλος, η Ε.Ε. αποφάσισε την κατάργηση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και την υποχρεωτική συμμετοχή των ομάδων του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων των ΕΠΣ. Ο Κυπελλούχος θα προβιβάζεται στο Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr