Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Γ. Πετράκης: Να μη πάρουν τα μυαλά μας αέρα

Ο Γιάννης Πετράκης σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα sdna.gr


Ο ΠΑΣ κατάφερε να μείνει η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λιγκ που δεν έχει χάσει από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κι ο Γιάννης Πετράκης μιλάει στο sdna.gr  για το παιχνίδι με τους «πράσινους», αλλά και τη μάχη του τίτλου. 

Έστω και σε… δόσεις, οι Ηπειρώτες πήραν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Τριφύλλι, μετά τη «λευκή» ισοπαλία στους «Ζωσιμάδες». Ένα 0-0 που δεν λέει φυσικά την αλήθεια για την εικόνα που είχε το ματς, αφού ιδίως στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και μέχρι το τελικό σφύριγμα, το ματς ήταν «ροντέο», με ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά τη μπάλα να μη μπαίνει… πεισματικά στα δίχτυα. 

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει μία… γλυκόπικρη γεύση στον τεχνικό του ΠΑΣ, όπως παραδέχεται στο sdna.gr ο Γιάννης Πετράκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αν μία ομάδα άξιζε να νικήσει, αυτή θα έπρεπε να είναι η δική του. Έχοντας πλέον άποψη και από τους τρεις «μεγάλους» του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας μάλιστα να μαζέψει συνολικά πέντε βαθμούς, με τριάρα επί του ΠΑΟΚ και παίρνοντας αποτέλεσμα μέσα στο «Καραϊσκάκη», ο έμπειρος τεχνικός έχει αρκετά καλή εικόνα για όλους. 

Τι λέει για τη μάχη του τίτλου; Θα παραμείνει κούρσα… τριών ως το τέλος ή κάποιος θα λυγίσει; Τι είναι αυτό που θα κρίνει τον πρωταθλητή; «Ζαλίζεται» από τα… ύψη στα οποία βρίσκεται ο ΠΑΣ; Αποτελεί απωθημένο η έξοδος στην Ευρώπη για τον «Άγιαξ»; Η συνέχεια παρακάτω…  

Κόουτς ο ΠΑΣ έδειξε πιο «φρέσκος» στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Σας αφήνει ικανοποιημένους το αποτέλεσμα;

«Όντως, η εικόνα αυτή είναι. Δείξαμε να βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Δημιουργήσαμε όλες τις προϋποθέσεις για να πάρουμε τη νίκη, αλλά η γενική αποτίμηση είναι πως είχαμε ένα μικρό προβάδισμα μέσα στο ματς. Δείξαμε ετοιμότητα και είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές.  Με βάση βέβαια τις ευκαιρίες που υπήρξαν και το χρονικό σημείο που ήρθαν, νομίζω ότι μπορούσαμε τους τρεις βαθμούς. Αν μία ομάδα τους άξιζε, αυτή σίγουρα ήταν η δική μας».

Έχετε παίξει και με τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας, είστε η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει από καμία. Ποιον θα κρίνατε ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο;

«Δεν μπορεί σίγουρα να είναι τυχαίο, κάτι δείχνει για τη δουλειά που έχουμε κάνει ότι πήραμε με όλους αποτελέσματα. Παραμένουμε ωστόσο συγκεντρωμένοι, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να κρατήσουμε στη γη τα πόδια μας, να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα. 

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά κι ανάλογα πρέπει να προετοιμαστείς κι εσύ. Όλοι έχουν σπουδαίους παίκτες, αλλά κι εμείς δείξαμε σημαντικά στοιχεία και με τους τρεις. Με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα, ευτυχίσαμε να βρούμε το γκολ, με αποτέλεσμα να ανοίξει το ματς και να πάρει τέτοια έκταση το σκορ. Αν καταφέρναμε να σκοράρουμε και με τον Παναθηναϊκό σε κάποια ευκαιρία νωρίτερα, θα βλέπαμε σίγουρα ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Δεν είναι μόνο οι βαθμοί ωστόσο, είναι και η ψυχολογία που αποκτάει η ομάδα μετά από τέτοια αποτελέσματα. Είναι λογικό μετά να πορεύεσαι με άλλον «αέρα» όταν κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους στέκεσαι τόσο καλά». 

Ο Παναθηναϊκός πάντως έμεινε ήδη επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ποιοι θα παραμείνουν ως το τέλος στη μάχη του πρωταθλήματος;

«Ακόμα κι έτσι πιστεύω ότι θα το παλέψουν και οι τρεις ως το τέλος. Ο Ολυμπιακός, με τον ΠΑΟΚ σίγουρα, αλλά θεωρώ ότι θα μειώσει τη διαφορά ο Παναθηναϊκός, έχουμε άλλωστε πολύ δρόμο ακόμα. Όσο για το ποιος έχει το προβάδισμα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα το κρίνουν οι μεταγραφές. Όλοι έχουν ελλείψεις, όποιος τις καλύψει με καλύτερο τρόπο στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, θα αποκτήσει και τον πρώτο λόγο. Θα μπορούμε λοιπόν να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα σε ένα περίπου μήνα».

Με μόλις δύο ήττες στις δώδεκα τελευταίες αγωνιστικές, αρχίζετε πλέον να… βλέπετε την πεντάδα; Είναι απωθημένο η Ευρώπη για τον ΠΑΣ;

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τέτοιους στόχους. Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος αν από τώρα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι. Επιμένω πως πρώτος στόχος του ΠΑΣ θα πρέπει να είναι η γρηγορότερη δυνατή εξασφάλιση της παραμονής. Αυτό θέλαμε στο ξεκίνημα της σεζόν και σε αυτό εξακολουθούμε να στοχεύουμε. Αν δεν παραμείνουμε προσγειωμένοι, θα το πληρώσουμε. Φυσικά και θα θέλαμε το… κάτι παραπάνω, αλλά ξαναλέω ότι θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα». 
ΠΗΓΗ: sdna.gr