Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αν και σε κακή μέρα ο ΠΑΣ, "τσίμπησε" τον βαθμό

Αφού δεν έχασε αυτό το παιχνίδι (απ' όπου και το στιγμιότυπο) ο ΠΑΣ, δεν θα χάσει ποτέ! (ΦΩΤΟ sportfmxania.gr)


Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρότι βρέθηκε σε άσχημη μέρα και έκανε ίσως το χειρότερο παιχνίδι στη μέχρι τώρα πορεία του, τελικά κατάφερε να «αποδράσει» με ισοπαλία 0-0 από τα Περιβόλια των Χανίων κόντρα στον Πλατανιά. Ο «Άγιαξ» αφού δεν έχασε σ’ αυτό το ματς που είχε τα χάλια του, ειδικά στο α’ μέρος, τότε δεν πρόκειται να χάσει ποτέ.
Ευτυχώς που και ο Πλατανιάς δεν έδειξε πολλά πράγματα και πέρα από μια κατοχή μπάλας που είχε, δεν δημιούργησε τις μεγάλες φάσεις και ευκαιρίες με εξαίρεση το δοκάρι του Τζουράκη στο 22’. 

Και οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν σπουδαία πράγματα, ειδικά στο τελείωμα των φάσεων. Ωστόσο η ομάδα του Χριστόπουλου βάσει της εικόνας του αγώνα δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ, ειδικά στο α’ ημίχρονο που μέχρι το 30’ είχε ασφυκτική υπεροχή, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που παράπαιε και είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Γενικά στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο και ήταν σε ποιότητα μια κλάση πάνω από τον ΠΑΣ. Έναν ΠΑΣ, που επαναλαμβάνουμε, έκανε κακή εμφάνιση και οι γηπεδούχοι θα πρέπει να χτυπάνε τα κεφάλια τους που δεν κέρδισαν αυτό το παιχνίδι, καθώς πιο κακό ΠΑΣ δεν πρόκειται να ξαναβρούν άλλη φορά στο δρόμο τους.

Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι βελτιώθηκαν σε πολλά σημεία, ξεκίνησαν το παιχνίδι με επιθετικές βλέψεις και μόλις ζωντάνεψε ο ΠΑΣ φάνηκαν και οι αδυναμίες του Πλατανιά. Όσο ανέβαινε η απόδοση των φιλοξενουμένων τόσο έπεφτε των γηπεδούχων, σε αντίθεση με το α’ μέρος που ο Πλατανιάς φαινόταν σαν… Μπαρτσελόνα επειδή ήταν σε πολύ άσχημη μέρα οι περισσότεροι παίκτες των Ιωαννίνων. Από το 60’ και μετά το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο, με τον Πλατανιά να έχει καλύτερα πατήματα, αλλά να μη φτάνει εύκολα στα καρέ του Βελλίδη.

Στο τελευταίο τέταρτο θύμισε ρώσικη ρουλέτα. Όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε, αφού η δυναμικότητα των ομάδων ήρθε στα ζύγια της, είτε γιατί ανέβηκε η απόδοση του ΠΑΣ, είτε γιατί έπεσε αυτή του Πλατανιά. Τελικά καμία ομάδα δεν έβαλε γκολ και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας ο καθένας τον ένα βαθμό στο τσεπάκι του. Ίσως το αποτέλεσμα να αδικεί τους γηπεδούχους που έκαναν καλύτερη εμφάνιση αν βγάλουμε έναν μέσο όρο της 90λεπτης διάρκειας συν της τετράλεπτης καθυστέρησης. 

Ο ΠΑΣ θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος που «τσίμπησε» βαθμό σ’ αυτό το παιχνίδι. Γιατί βρέθηκε σε κακή μέρα, δεν είχε κανένα παίκτη που να έπαιξε πάνω του μετρίου. Αν έπεφτε πάνω σε μια καλύτερη ομάδα από τον Πλατανιά, δεν ξέρουμε τι θα λέγαμε τώρα. Κάποιοι παίκτες είναι πολύ πεσμένοι, μακριά από τον καλό τους εαυτό. Αν νομίζουν ότι έχουν πάρει τη φανέλα στο σπίτι είναι πολύ γελασμένοι. Περιμένουν και άλλοι παίκτες από πίσω για να πάρουν τις ευκαιρίες τους και το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στέλνει τα δικά του μηνύματα. Ότι όποιος δεν παίζει και δεν αποδίδει τα ανάλογα, όποιον αριθμό φανέλας και αν φορά, όποιο όνομα και αν έχει, μπορεί να πάει στον πάγκο ή ακόμα και στην εξέδρα για ξεκούραση! Τα λέμε αυτά με πόνο ψυχής και με αγάπη για την ομάδα αλλά και για τους ίδιους τους παίκτες. Ας καθίσουν να δουν σε βίντεο το παιχνίδι και ας κάνουν την δική τους αυτοκριτική.

Το φιλμ των φάσεων

8’: Καλό σουτ του Χαρίση από μακριά έφυγε ελάχιστα άουτ.
12: Σέντρα του Κουλιμπαλί ο Τέτε βγήκε μπροστά από τον Βελλίδη αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε τη μπάλα.
22’: Σουτ του Τσουράκη, τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.
24’: Καλό σουτ του Αγκιλέρα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
38’: Σε γέμισμα του Τέτε ο Ναζλίδης βρέθηκε ξεχασμένος στα καρέ του ΠΑΣ, αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα με το κεφάλι και έφυγε άουτ.
45’: Καλή αλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ίλιτς και Ακόστα, το σουτ από πλάγια δεξιά του Ακόστα απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Πλατανιά.
62’: Καλό σουτ του Τσάβεζ έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πλατανιά.
64’: Ο Τσάβεζ πέρασε έξυπνα δύο αμυντικούς, έδωσε έξυπνα στον Γιάκο αλλά το άτσαλο σουτ που εξαπέλυσε από καλή θέση έφυγε άουτ.

Η διαιτησία


Ο Κομίνης από τη Θεσπρωτία έκανε κάποια λάθη, αλλά δεν ήταν κακός και σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. Κίτρινες: 27' Δημήτρης / 52' Χαρίσης, 69' Μιχαήλ. Βοηθοί του ήταν Καρατζίκας και Σταθόπουλος.

Οι συνθέσεις



ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτουά, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Μενδρινός, Τσουράκης, Γκόμες (85' Φιγκέιρα), Ναζλίδης (67' Τόρες).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (75' Ναδάλες), Λίλα, Χαρίσης (55' Γιάκος), Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς (46' Σαπαλίδης).